83 entry daha
  • elestirmekte beis gormedigi hususlarin icini disini arastirmadan ahkam kesmekte bir numara oldugu gibi, sadece disaridan gozlemleyebildiklerinin bir hadiseyi tumuyle yansitabilecegine inanacak kadar da saf bir kisiymis.

    ilgiyi sevdiginden ve mumla cirayla aradigindan olacak ki baskalarinin faaliyetlerini de sadece ilgi ekseninde degerlendirmekten muzdaripmis; bu da bir baska husus kendisiyle alakali.

    kendisine titanik'i izlemesini tavsiye ediyorum. zira zebellah kadar gemiyi batiran, varsa yoksa sadece bir bolu onu suyun ustunde gozuken ada boyutlarinda bir buzdagi idi.

    o ya da bu nedenden oturu, her bulduguna atlayip "bak sen? ilgi cekmek icin bunu yapti; cekememis olacak ki sonra sunu yapti; denyoymus bu" cikarimlarina kosmak, olsa olsa yetersizligin getirdigi caresizlikle kit alginin icsellestirdiklerindem malzeme yaratma cabasidir.

    bir onceki paragraf agir geldiyse de ozet vereyim: olaylarin, ucuncu kisilerin tanik oldugundan farkli boyutlari da vardir. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, kendisinin deyimiyle denyoluktur.

    bak halbuki bir yerlerde "denyo olmayan yazar" demis kendini tanimlarken. oldu mu sana celiski?
189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap