21 entry daha
  • bu hastalık, 12 yaşından önce geçirilmesi normal karşılanan bir çocuk hastalığı olarak bilinir.
    deride kaşıntı yapan içi su dolu kabarcıklardan oluşur. çocukken geçirmeyen bünye ileriki yaşlarında mutlaka geçirir ve malesef çok da ağır geçirir.
    deride döküntü olarak bilinse de, ileriki yaşlarda geçiren insanların ağız içi ve boğazlarında da çıktığı bilinir. eğer dikkat edilmezse yetişkinlerde en büyük hasarı karaciğere verir.

    yüksek ateş, halsizlik ve boğaz ağrısı gibi gribal enfeksiyon belirtileri taşır. hastalığın kuluçka süresi olan 14 günlük süre zarfında, hastayla bir şekilde aynı havayı soluyon ve daha önce bu hastalığı geçirmemiş herkes hastalığı kapar.

    aspirin kesinlikle alınmamalıdır.

    hamile bir kadın, hamileliğinin ilk 3 ayında geçirirse, hamilelik düşükle sonuçlanır ya da bebek uzuvları hasarlı veya eksik olarak doğar. son aylarında da bebeği çok olumsuz etkiler. kısacası hamilelikte çok tehlikeli bir hastalıktır.

    çocukken geçirilirse geçiren çocukta mutlaka bir iz bırakır. kaşıntıya dayanamayan çocuk ellerine geçirilen eldiveni tuvalette bi şekilde söker ve manyaklar gibi kaşınır.(biri sağ kaşımın üzerinde biri burnumda olmak üzere 2 adet)

    hastalığı 15 yaşından sonra ve hafif geçirenlerde çok düşük de olsa tekrarlama olasılığı vardır.

    iki hafta önce bizim şirkette 18 yaşında hafif olarak geçirip, 28 yaşında çok ağır olarak geçiren bir arkadaşımız hepimizi paranoyak yapmış, şirketçe psikolojik kaşıntılara salmış, en kötüsüde, yan yana masaları paylaştığı 8 aylık hamile arkadaşımızın yüreğine indirmiştir. neyse ki hamile arkadaşımız hastalığı 7 yaşında geçirmiş ve bağışıklık sistem hastalığı tanıdığı için bu dönemi hasarsız atlatmıştır.

    bilinenin aksine, döküntü başladıktan sonra kimseye bu hastalığı geçirmezsiniz. bulaşıcı olduğu dönem, döküntülerden önceki 14 günlük kuluçka dönemidir.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap