998 entry daha
  • nisan'dan beri başvuru sistemi değişmiş. dosyalarınızı tarama sistemi gelmiş. sağ olsun ne burada, ne de vize alakalı başka yerlerde detaylı bilgilendirme var. bu yüzden yapmanız gerekenleri özet geçeyim:

    artık eskisi gibi dosyaları aracı kuruma elden teslim etme devri bitmiş. aslında bu devam ediyor ama dosyaların taratılması gerekiyor. 2 seçeneğiniz var. ya topladığınız bütün dosyaları tls contact "yardım"ı ile taratacaksınız (bilmem kaç pound vererek) ya da dosyalarınızı tek tek siz upload edeceksiniz.

    ben ne başka bir aracı kuruma para verdim, ne de tls'ten yardım hizmeti aldım. kendim upload ettim. zaten dosyaların çoğu hazır pdf'ti. ama bunun dışında dosyaları direkt taramanıza gerek yok. tls contact'in programı ile dosyanızın fotosunu çekerek siteye upload edebilirsiniz.

    siz normal başvurunuzu yaptıktan sonra, tls contact size dosyaları upload etmeniz gereken bir hesap açıyor. orası sabit kalıyor. dosyaları oraya yüklemeniz gerekecek. dediğim gibi, tls'in aplikasyonu ile de cepten de upload edebilirsiniz. ben öyle yapmadım.

    dosyanın fotosunu çekip, jpeg formatını pdf'e dönüştürdüm ve tsl contact'in sitesi üstünden pdf'e dönüştürdüğüm dosyaları upload ettim. dosyayı upload ettikten sonra sizden dosyayı site üstünden açıp kontrol etmenizi istiyorlar. siz dosyayı açıp kontrol ettikten sonra o dosya "kontrol edildi" olarak işaretleniyor.

    başvurunuzdan 24 saat öncesine kadar bu belgeleri upload etmelisiniz. upload ettiğiniz bütün dosyaları kontrol ettikten sonra dosyaları gönder seçeneğine basınca işleminiz tamamlanıyor. dosyaları gönderdiğinizin gözüktüğü sayfanın çıktısını almanız gerekiyor.

    başvuruya giderken de uk.gov üzerinden yaptığınız başvuru kağıdı, ödeme makbuzu ve dosyaları upload ettiğiniz sayfanın çıktısını alıyorsunuz. bu 3 belge ile gidiyorsunuz.

    bu kadar.

    not: vizeyi 16 eylül'de teslim etmiştim. 23 eylül'de "pasaportu alabilirsiniz" maili geldi. yani 6 iş günü içinde cevap geldi ama bu sanırım off season olmasından ötürüdür. bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum.

    not 2: bana "londra'ya gideceğim, bir şey bilmiyorum, lütfen yardımcı olur musunuz" tarzı 3-4 mesaj geldi. "hiçbir şey" bilmiyorsanız yardımcı olamam. bir aracı firma ile görüşmelisiniz ya da en kötü şu siteye bir bakının. zaten bildiklerim de yukarıda yazdıklarımdan ibaret. o yüzden beni yıpratmayın, teşekkürler.

    https://www.bizevdeyokuz.com/…cin-gerekli-evraklar/
768 entry daha
hesabın var mı? giriş yap