• turk mutfagı nam-ı diğer ortadogu mutfağı, eti atese atmaktan, hamura 90% seker doygunluguna ulasmis serbet dokmekten baska yemekleri olmayan bir mutfak. sunum desen zaten yerlerde, 21. yuzyil bitti, hala bir restauranta gittiginizde onunuze şişte yemek getiriyorlar, 3 5 marul koyup salata diyorlar.

    sokaga cikip guzel bir yemek yiyeyim deseniz, her restoranin onunde saatlerde disarida acik havada beklemis kendi yer cekim alanini olusturmus, toz bulutlari kumelerini toplayan donen dev donerler, yag & salca icinde yuzen saatlerce beklemis yemegimsiler ve bunu bayila bayila yiyen yemek kulturu sıfır olan bir insanlar... sos kismina girmiyorum bile cunku turk mutfaginda sos diye bir kavram daha kesfedilmedi. mutfagin tek ogesi et olmasina ragmen et pisirmeyi dahi bir ulkeden bahsediyoruz... az pismis ya da orta pismis bir eti verin herhangi birine kafaniza atar cunku yemek kulturu, et kulturu dahi sifir. eti kapkara gormeden yemez cunku bu damak zevki 0 olan bilgisizler.

    butun bunları bır kenara bırakalım; bugun de bir hint, bir cin, thai mutfagi, vegan deneyeyim deseniz bulamazsiniz...uc tarafi denizlerle cevrili olup, bu kadar baliksiz bir yemek kulturu, sagliksiz dunyanin hic bir yerinde yoktur. yazık çok yazık...
    ne kadar kotu oldugunu zaten michelin starli tek bir turk restorani olmamasi da kanitliyor.

    edit: baska mutfaklari denememis, edirneden oteye gidememis biri diye kucuk gormeye calisan arkadaslara onerim, siz biraz dunyanizi gelistirin. oncelikle yazdiklarim icin ulke disina cikmak gerekmiyor, okuyarak, ogrenerek de bu gerceklerin farkina varabilirsiniz. sonra da diyebilirim farkli ulkede michelin starli bir kac restaurantta olmak uzere sayisiz yabanci restaurantta bulundum, deneyim edindim, okudum, izledim. yani sizin dunyaniz cok dar diye herkes, sizin gibi dar goruslu diye dusunmeyin lutfen. yazdiklarimin trolluk ile alakasi yok, zaten yazdiklarima trolluk demek icin de gercekten dunyadan bihaber bir cahil olmak gerekiyor.

    edit 2: kahvalti konusunda haklisiniz. kahvalti kulturu bir cok yonden dunyadaki en iyi orneklerden. ayrıca yurt dışında yaşa gor diyenlere cevabım, yıllarca yaşadım ve bir kez olsun bile turk restaurantı aramadım. bir kaç yabancı arkadaşları goturdum, onlar da begenmedı ki gittiklerimiz şehrin en iyileriydi.

    edit 3: damak tadinizin turk mutfagina adaptasyon saglamasi onun iyi oldugu anlamina gelmez. buradaki entry girenlerin %90i baska mutfak denemedikleri ve sadece turk mutfagina alistiklari icin iyi saniyor. kac yabanci taniyorum, turkiye'de 2. gunden itibaren yiyecek bir sey bulamadilar.
506 entry daha
hesabın var mı? giriş yap