79 entry daha
  • oo kavga çıkmış başlıkta hiç bulaşmayayım.

    kendisinin undoing gender isimli kitabında (kitap ismimin çevirisi bence berbat, o yüzden orijinalini kullanacağım) catharine a mackinnon‘un ileri sürdüğü cinsel taciz kodları ve toplumsal cinsiyetin cinselliğe indirgenip indirgenmeyeceğine ilişkin fikirlerine karşın üç beş laf etmişliği vardır. aşırı beğenirim. catharine de az emek vermemiştir tabii kadın için ama judith haklı gibidir. yine aynı kitapta; sadece belli başlı edimleri (cinsel taciz vs) denetlemeyi, kısıtlamayı araştıran düzenlemelerin meydana getirdiği sonuçlar ile ilgili şahane laflar etmiştir.

    bu arada kristeva, beauvoir‘a laf etse yerden yere vursa ne olacak? tüm saldırı argümanları çok zayıf ve beauvoir‘nın ortaya koyduklarıyla onun ölü hali bile (cevap verip argüman üretememesi) saldırılarını savuşturabilir. (bu kavgaya bulaşmak sayılmaz)

    ama gerçekten “erkeklerin götünü keselim çünkü eski sevgilim beni aldattı” ablalarının, kendilerini feminizm ile tanımlamalarından öte, çok da eksenlerinde bir kadın değildir judith.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap