• rutin bir eylemi gerçekleştirebilmek için nesnenin senkronik hareketler yapmasını sağlamak amacıyla, yada olana bitene tepki vermesi istenen bir varlığın (canlı-cansız) baştan kurulması olayına otomatiğe almak denir.
    yolcu uçaklarında pilot uçağı, kaldırdıktan sonra, hosteslerle kikirdiyebilmek için otomatiğe alırki; pek keyif verici olduğu kanaatindeyim. koca demir yığını kendi yolunu bularaktan havada süzülebilir. hatta hava alanına inişlerin bile otomatik pilot tarafından yapıldığı bir gerçektir.
    otomatiğe bağlanabilecek araç ve gereçler sadece uçaklarla sınırlı olmayıp ilkel çağlarda bile bu konuyla ilgili zekice bi takım çalışmalar mevcuttur örn; dolap beygirleri: hayvanın sırtına bağladıkları bir sopa ucuna ot bağlayarak beygirin sürekli hareket etmesini sağlamışlar ve tahılı öğütmüşlerdir atalarımız. bilahare günümüzde yapılan tazı yarışlarında önde tırışkadan bir tavşanı mekanik bir düzenekle belirli hızda hareket ettirip tazıları otomatiğe bağlamak ta bu konuya örnek teşkil edecek kadar zekicedir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap