16 entry daha
  • bazı lümpenlerce pek matah bir şey olduğu fikri insanlara, insanlarımıza empoze edilmeye çalışılan kategori.

    yok efendim neymiş, bayrak yarışıymış. bayrak yarışıyla futbol arasındaki tek ortak nokta köşelerdeki ve yan hakemlerin ellerindeki bayraklardır. hatta, bilenler bilir, iaaf ile fifa* o bayrakların siparişini birlikte verdiği için aslında o bayraklar aynı bayraklardır, bilip bilmeden konuşmayalım yani.

    neyse, konuyu toparlarsak, avrupa birliği'ne böyle gireceksek hiç girmeyelim. önemli olan onlarda ne varsa aynen almak değildir, doğruyu, iyiyi, güzeli alıp, yanlışı, yozlaşmışı, ahlaksızı orada bırakabilmektir. hal böyleyken, "efendim bütün dünya böyle yapıyor" savunmasının geçerli olmadığı açıktır. onlara uyarsak pazar'a haftasonu dediğimiz halde günleri de pazar'dan saymaya başlarız. yahu hiç günler sayılmaya sondan başlanır mı? başlanmaz tabi. aynı şekilde bizim üçüncü ligimiz de üçüncü olmalıdır, dördüncü gelen bir üçüncü lig bize uymaz.

    bu konuyla ilgili güzel bir beyanı vardır michel platini'nin. üstad der ki: "futbol bir takım oyunudur. bugün platini dendiğinde hemen ardından tigana ve giresse de deniyorsa, bu futbolun takım oyunu olduğunun en güzel kanıtıdır. aynı şekilde ligler de aynı bir takımdaki mevkiler gibidir. siz üçüncü lige haksızlık ederseniz, savunması aksayan bir takımın başarılı olamayacağı gibi sizin futbolunuz da başarılı olamaz. non, ce n'est pas possible!"
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap