7 entry daha
  • yeni bir sevgiliye uyum sürecinden kesinlikle daha meşakkatli bir iştir.
    bir kadına ya da adama hayattan ne istediğinizi anlatmanız, yeni bir berbere nasıl bir tıraş istediğinizi anlatmaktan daha kolaydır. çünkü yeni berber manasızca bildiğini okumak ve onun kestiği modelin size daha çok gittiği konusunda bir sabit fikre sahiptir. sonuçta o bir berberdir ve siz ayda bir bilemedin iki kez saç tıraşı olurken o günde 50 tane farklı kafaya ayar çekmektedir. sabır ister.
    ilk deneyim genellikle kanlı ve mutsuz sonuçlanır. ikinci tıraş zamanı geldiğinde eğer yeterince cesur ve sabırlı değilseniz, ayaklarınız sizi tıpış tıpış yine o adamın koltuğuna götürecektir. ikinci gelişinizi bir öncekinden memnun kalışınıza bağlayan berber, özgüveni katlanmış şekilde işe girişeceği sırada, müdahale ederek ve ilk tıraşa referans vererek derdinizi anlatma gayretine girişseniz de beyhude bir çabadır bu. o bildiğini okurken, siz "usta şu yanları biraz daha alıp arkayı top bırakmasak" gibilerinden mıraldanırsınız ve sonuç ilkinden hiç farklı olmaksızın vitrinlerden yansıyan eciş bücüş bulduğunuz kafanıza bakarak yürüyüp gidersiniz.
    üçüncü tıraş geldiğinde zaten arayış sona ermiş, malum berber, berberiniz olmuştur ama siz bunu ancak kapısından girerken farkedersiniz. ama bu kez önceki iki gelişin verdiği rahatlıkla inisiyatifi alıp, baştan mevzuya girip, ite kaka dediğinize yakın bir sonuca ulaşma yoluna girersiniz. arkalar olmuş, yanlar olmamıştır. ama dert edilmez, ilerleme kaydedilmiştir. para üstü beklerken aynada saçları kurcalayarak "usta bi dahakine şu yanları da şöyle yapsak" diyerek yolunuzu da yaparsınız. ve ortalama 6. tıraştan yani aşağı yukarı 6 aylık bir savaştan sonra istediğinize en yakın tıraşa ulaşırsınız. eksik de olsa mutlusunuzdur, en azından kafanız ecüş bücüş değildir size göre.
    ve sonra...
    7. tıraşa bir rahatlıkla gidip de, dükkana girince "eğittiğiniz" berberi göremeyince her şey karabasan gibi üzerinize çöker. berberi sorarsınız, geçen hafta askere gitmiştir. buyur abi der bir yenisi. her şeye yeniden başlamak gerektir. hay allahım, nedir bu cezam der, taşındığınıza lanet edersiniz. oturursunuz koltuğa. ama deneyimli olarak. berber nasıl olsun abi demeden, ilk soruyu siz sorarsınız:
    -askerlğini nerde yaptın?
    eğer yanıt bir mekan içeriyorsa başlarsınız anlatmaya. dinlenmeyeceğini bile bile...
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap