• erasmus'tan cok farkli bir yapisi ve amaci olan programdır. kuruluş amaçlarından bir tanesi de fulbright ile rekabet etmek. 2015'deki burslu kabul oranı ortalama yüzde beş.
  • burssuz olarak okumaya değer mi değmez mi diye düşündüren program. şeytan diyor sat evi çıkar gözünden 30-40 bin euro 2-3 farklı ülkede okumanın ve dilin artısıyla oralarda bir yerlerde kalırsın.
  • bu kapsamdaki master programlarının ilgi çekici yanı, her masterın farklı ülkelerden ortaklarının olması. yani bir master programını tamamlamak için en az 2, çoğunlukla 3 veya 4 ülkede eğitim görüyorsunuz.
    bursa hak kazanırsanız okul harcı, vize, sigorta, kütüphane masrafları ve aylık harcamalarınızın tamamı karşılanıyor.
    daha detaylı bilgi edinmek isterseniz hakkında şöyle bir video mevcut: avrupa’da burslu master programı
  • bursa başvurup kabul alan biri varsa süreç olarak beni yeşillendirebilirse çok sevinirim.
  • bu hareketlilikteki üniversitelerin hemen hepsi tercüme edilmiş ikametgah belgesi istiyor ama bu konu hakkında pek bilgi vermiyorlar. noter onayı, apostil vs. lazım mıdır bilenler yeşillendirebilir.
  • türkiye vatandaşı olarak erasmus+ program ülkesi sayıldığımız için burs konusunda büyük bir adaletsizlik olan pek prestijli ortak yüksek lisans programları/bursları. yeni açılan programlar için bu ayrım kalkıyormuş galiba fakat şu ana kadar başvurduklarım hala eskisi sistemden devam ettikleri için ben ne yazık ki başvurduğum programların hepsinden kabul alıp burs alamadım. euronun bu hali ile de gidilebilecek gibi durmuyor. fakat programa başvuru vb. gibi konularda soruları olan userlar mesaj atabilir.
  • bildigim kadariyla burs alamama gibi bir durum yok. sadece ulkeler a ve b diye ayriliyor. turkiye ab ulkeleri kategorisinde oldugu icin az burs veriyorlar.
hesabın var mı? giriş yap