• (bkz: dokunan yanar)
  • dalga geçildiği sanılan ama hakikaten var olan sokak.

    yukarı ve aşağı mumcu caddesidir. cumhuriyet caddesi'nin arasından girilir. yerfıstığı gibi meşhur içki yerleri de vardır.

    içki gerçekten su gibi akar. kimse karışmaz ramazan olmadıkça içkinize. oruç zamanı genelde kayakyolu'ndan yukarıdaki dedeman'a çıkan dağ yolunda tek sıra araçları görürsünüz içki içen. yine kimse karışmaz yani.

    havalimanı yolu şu aralar barlar sokağı olmuş diyorlar ama gözümle görmedim ne yalan söyleyeyim.

    ayrıca mahallebaşı'nı es geçmemek lazım. çoğu yerde bulamayacağınız maddeler hemen karakolun yanından temin edilebilir. oranın da kendine özgü bir gece hayatı vardır.

    hele eskiden sadece cafe 79 zamanları vardı ya. gece hayatını orada öğrendik. anlatılmaz yaşanır.
  • olmayan sokaktır. öğrenciler kendilerince isim takmış ama aslında böyle bir yoktur. bi' kere erzurumda "lar" çoğul ekini kullanacağınız miktarda bar yoktur.

    kaldı ki erzurumda gelenekseldir bu "lar" olayı. mesela hastahaneler caddesi vardır, ama burda sadece 2 tane hastahane varmış. ya da bankalar caddesi 3 4 tane meşhur banka var diye bankalar caddesi demişler. bu mantıkla gidersek balgat başlıbaşına bir erzurum olur.

    ayrıca, erurum halkı duysa ki oraya barlar sokağı deniyor, yıkarlar orayı. öğrenciler de babayı içer.iyi mi köyü mü siz karar verin.
  • burda bira sıcak servis edilir, soğuk içilir.
  • erzurum devlet tiyatrosu'na çıkan sokak.
  • büyükşehirde yaşıyorum küçük şehirleri hor görüyorum timine malzeme olmuştur. ekşi sözlük de ilginç bir yer, yazarlarının yüzde 95'i 7 nesildir istanbullu maşallah.
  • (bkz: atabarı)
  • erzurum'u hiç sevmem fakat böyle salak tabirlerle dalga geçilmesine de göz yumamıyorum. ismi barlar sokağı olmamasına rağmen barlar sokağı hüviyetinde bir caddesi bulunur erzurum'un. bu sokakta sevgilinizle gidip eğlenebileceğiniz 3 tane, erkek erkeğe eğlenebileceğiniz 5'ten fazla bar vardır, hatta barlardan 2'si rock bar tarzındadır. erzurum halkı da buraların öyle olduğunu bilir ama öyle gidip taşlamaz, ayrıeten şu anda erzurum'da hastaneler caddesi adıyla bir yer yoktur, bankalar caddesi denen yerde de 10'dan fazla banka bulunur. gereksiz kötülemeler yapmak maksadını aşıyor.
  • bir şehirde yaşıyor olmak üzerinden varoluşlarını tanımlayan, kendini yediği, içtiği şeyle ifade edebilen, twitter, facebook, foursquare gibi sosyal medya araçları olmasaydı ne yapacaklarını merak ettiğim insanların aklı sıra dalga geçmek için kullandıkları hayali ya da gerçek sokak.

    şimdi ırkçılık, ayrımcılık çhoook kötüü bir sheyydir diye ağla da modern, uygar düşünce yapına yenilerini kat.
hesabın var mı? giriş yap