• çok uzun zamandır sporla, tribünle, tribün kültürüyle ilgilenirim. hayatımda böyle organize bir tribün görmedim.

    video'nun altında yer alan açıklama:

    "videomuz 2001 yılına ait. hikayesi ise balıkesir uludağ üniversitesinde bulunun 2 bölüm arasındaki husumet ile ilgilidir. btioyo'dan eshap adında bir delikanlı mmf'den sacide adında bir genç kızı hamile bırakınca birbiriyle devamlı didişen iki bölümden btioyo'ya deplasmanda önemli bir 3 puan kazandırmıştır. ayrıca günümüzde dahi nice ulu basketbol takımları halen seyirci bulamazken o zaman ki btioyo tribunleri taktiri hak etmektedir.

    küçük bir not : btioyo balıkesir turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksek okulu nun kısatılışıdır. mmf ise mühendislik-mimarlık fakültesi demektir."

    http://alkislarlayasiyorum.com/…niversitesi/fbshare
  • video'yu izlediğimde kapıldığım his tam olarak tacize uğrama hissi. yani şaşkınlığı üstümden atma sürem geçip de biraz sakinleşmiş halde birkaç dakika önce ne yaşadığımı düşününce tacizle aynı şey olduğunu fark ettim.

    başlığını da hortlatmış oldum ama tarihin tozlu sayfalarında yerini almasını ve bir komiklik olarak anılmamasını diliyorum.*
  • ilgincli vaka.

    arkadaslar kendilerine bir kultur, tarihce insa etmeyi basarmislar. bunun etrafinda birliktelik, kimlik tanimlanir gibi olmus.
    mikro-toplumsal bir surec olmus gibi sanki?
  • bir kişi de demiyor ki, balıkesir'de uludağ üniversitesi yok. ya balıkesir üniversitesi'dir o, ya da bursa'daki uludağ üniversitesi.
  • aslına bakarsanız bu vakanın içeriği tam net değildir. daha doğrusu nesilden nesile aktarılırken bozunmalara uğramış olma ihtimalini yüksek görüyorum. kimi diyor ki hamile kalmış babası gelmiş kızı okuldan almış, kimisi diyor evlenmişler çocukları var şu anda çok mutlularmış. sonra bir vakit beraber btioyo-mmf maçına gelmişler diyeni bile duydum. illa ki bir şeyler olmuş ancak hangi yıl olmuş, nasıl olmuş gerçek anlamda bilgisi olan yok. muhtemelen o yıllarda öğrenci olanlardan sonraki nesile geçmekte sıkıntı yaşamış bir modern mit. tribünlerde yapılan bu olağanüstü performans da yıllar yıllar geçmesine rağmen bu iki ismin anılmasına sebep oluyor. şimdi ki öğrenciler hala yapıyor mudur bilmiyorum.

    yaklaşık 8-10 yıl önce hala daha yapılıyordu ve açıkçası mühendislik tarafında, üstelik bu tribünün önünde sporcu olarak benim bile hoşuma gidiyordu. bu çapta bu kadar organize bir taraftar ister istemez garip geliyor. tabi olayın bir de karşı tarafı var. mühendislik fakültesi , nam-ı diğer em em ef. o tarafın tribünü yani bizim tribün de neredeyse buna yakın derecede organize şekilde takımını desteklerdi. onların da bel altı vurduğu yer turizm otelcilik okuyan öğrencilerin gerizekalı olması veya otellerde garson komi vs. olacağı varsayımıydı. tüm tribünlerin ceplerinden cüzdanlarını çıkarıp ''al al al sana bahşiş'' diye bağırdığını hatırlıyorum. btioyo'lular da buna acayip bozulurdu. youtube'da falan bu tribünlerle alakalı videolara falan bakarsanız halen daha eski mezunlar tarafından bile ''alın işte iyi para kazanıyorum ben'' yorumlarını görebilirsiniz*

    işin garip yanı bu iki fakültenin basketbol takımları üniversitenin en iyi iki takımıydı. yani en azından benim orada olduğum dönemlerde hep öyleydi. genelde finalde karşılaşırdık. bu finallerin bir tanesi çıkan olaylar neticesinde tatil edilmişti. spor salonundan jandarmalar eşliğinde çıkarılmıştık*. camlar çerçeveler aşağı inmişti.

    gördüğüm en organize ve yaratıcı tribün bestesinden/organizasyonundan biridir eshab sacide olayı...
  • yillar once o okulda okumus birisinden dinledigim 'tribun' vakasi. cok heyecanli anlatilmisti bana, simdi bu basliga nasil denk geldim bilmiyorum ancak amerikanvari okul atismasinin ulkemde yillar once yasanmis olmasi gercekten enteresan geldi.

    https://www.izlesene.com/…udag-universitesi/8076412
  • üniversitenin en eğlenceli olayıydı sanırım. nereden aklıma geldiyse şimdi. ben mmf tarafındaydım bu olayın. sporcu olarak hem de. en hareketli, en kalabalık maçlar bu 2 okul arasında oluyordu. muhtemelen en gergin anlar erkek basketbol maçlarında yaşanıyordu.

    okullarındaki hocalarını çok takdir ederdim. biz maça oynamaya gidiyoruz diye hocalarımızdan azar işitirken, btioyo öğrencileri maç günü komple izinli olurlardı tribünleri boş kalmasın diye.

    yıllar yıllar geçmişken sanırım o heyecanı özlediğimden aklıma geldi birden bire. neyse güzel günlerdi.
  • yıllarım tribünlerde geçti. dünya gazetelerine düşmüş çok fazla tribün olayına gözlerimle şahit oldum. 2000'li yılların başında bu işler çok daha zevkli idi. o döneme ait pao, kızılyıldız, lech poznan, arap tribünleri vb. gibi bir çok organize tribünün videolarını eskiden ezbere bilirdim. ama bu kadar güzel bir tribün görmemiştim. üniversiteye gelmiş bir insanın kendini bu şekilde eğlendirmesi bana hoş gelmese de çok başarılı buldum. helal olsun.
    onun dışında yukarılarda bahsedilmemiş. olay 2001 yılında gerçekleşiyor yani 28 şubattan yani aczimendi zikrinin televizyonlarda dönmeye başlamasından 4 yıl sonra. o yıllarda ergen yaşlarda olanlar bilirler. zikir çeker gibi yaparak komikçilik yapmak çok popülerdi. burada da o komikçiliğin izlerini görüyoruz.
  • sabahın 7:30'unda aklıma gelmiş mevzudur.

    tribünlerin senkronize hareketleri efsane olmuş. nihayetinde bir üniversitenin bir bölümünün takımı, ne kadar etkin olabilirler ki.. ama işte adamlar fazlasıyla etkinler.

    taciz olarak düşünmeyin ya, olur böyle şeyler tribünler arasında. dile düşmek kolaydır.
  • değişik bir kafa haraketine sahip vakadır.
hesabın var mı? giriş yap