• özyeğin üniversitesine geçişi güle oynaya olmamıştır.

    boğaziçi bilgisayar'a dadanmış doktoralı bir imam ve müritleri var. sınav saatlerini, ders saatlerini namaz saatine göre ayarlattırmaya çalışıyor, önce ders hocası, sonra rektörden sonuç alamayınca cimer'e şikayet ediyorlar.

    ethem hoca'nın ayrılışı da bu şekilde olmuş.

    zamanında başörtülüler üniversiteye alınmıyor iken eğitim hakkı diye zırlayanların yaptıklarına bakın. öss derecesi de yapsa fatih'te esnaflık da yapsa hepsi aynı.
    şu an yaptıkları ile yalnızca zamanının faşist chp zihniyetinin haklılığını gösteriyorlar.
    sizin üniversitelerde yeriniz yok.
  • introduction to machine learning kitabında "learning multiple classes" bölümünün en son cümlesinde anna karenina'ya selam çakmış kişi.

    --- spoiler ---

    "all healthy people are alike; each sick person is sick in his or her own way."`

    (orjinalinin ingilizcesi: “all happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”)
    --- spoiler ---
  • introduction to machine learning isimli kitabı yapay zeka konusunda dünyanın en saygın ve en çok alıntılanan kitaplarından biridir.
  • cumhuriyet gazetesi bilim ve teknoloji ekine "muhteşem yüzyıl" başlıklı "muhteşem" bir yazı yazmış.
  • http://ealpaydin.blogspot.com/ adresinde yeni başladığı bir blog'u olan, şahsen çok saygı duyduğum hocamız. malatyalıdır.
  • teke tek bilim serisinde altaylı'nın konuğu olmuştur bugün.
    link : https://www.youtube.com/…le&ab_channel=teketekbilim
  • zamanında bir asistanını birileriyle muhabbet ederken görüp akabinde “oğlum sen ne zaman görsem goygoydasın” minvalinde kahkahalar attıran bir sebeple kovduğu rivayet edilmektedir.

    siz çok yaşayın ethem hocam, bu ülkeye sizin gibi çok adam lazım. okulda bazen görüyorum, ama dersini almadığımdan yanına gidip tanışacak konu bulmaya dahi cesaret edemedim bir türlü.

    boğaziçinden ayrılma hikayesi ise tam bir fiyasko.bu adama bunu reva gören yobazlar adına da utanç duyuyorum.
  • ilginçtir ki mit de bile visiting professor olmuş dolu bir kariyere sahip ama fatih altaylı ile yaptığı videoda günümüz llmlerinin nerelere geldiği konusundan bir habersiz. örneğin llm ile üretilen koda güvenilmeyeceğini falan anlatıyor fakat github copilot çıktığından beri commitlenen kodların neredeyse yarısı ai generated :) github ceo'sunun da 5 yıl içerisinde %99un ai generated olacağını söylediği bir konuşması var.

    nasıl oluyor bilmiyorum ama gördüğüm tüm türk akademisyenler ( ne kadar başarılı cvleri olsa da ) bilgi olarak geçmişte kalıyor ve bir türlü günümüzü takip edemiyorlar, hayretle izliyorum.
  • emekliliğine ayrılmıştır.
  • yazdığı machine learning kitabının türkçesi "yapay öğrenme" çıkmıştır.
    http://www.idefix.com/…asp?sid=iu2lpvqyx2hhysd2csvs
hesabın var mı? giriş yap