• final-four'un belgrad'da düzenleneceği açıklanmış.

    https://twitter.com/…ress/status/791222938515177473
  • avrupa'nin en iyi 3 liginden birinin sampiyonunu (eger a lisansli degilse) otomatik olarak almamak, hele o lig ispanya'nin aksine sadece 2 a lisansina sahipse, saçmaligin daniskasidir.

    bu arada bunun turk takimlarina giciklik için yapildigini sanmiyorum, sonuçta euroleague'in kendi tarihsel sureci var ve lisanslarin verildigi sirada gerçekten de ligimiz bugunku kadar guçlu degildi, yavastan kapali bir franchise ligine donen yapi bunu dogal olarak izledi. ama bu takimlarin bulundugu spor ortaminda franchise ligi istisna oldugu için euroleague'in izledigi bu dogal tarihsel sureç, bulundugu ortamin tarihine ve surecine uymuyor.

    ya bu takimlar zamanla liglerinden çekilecekler, ya yerel ligler zamanla euroleague'in yolunu izleyecek ve franchise tarzina burunup aralarinda farkli bir katilim kurali dogacak, ya da euroleague eninde sonunda bu formulden vazgeçmek zorunda kalacak.
    tarih 2 veya 3. tercihi olasi kilarken para 1. tercihi zorlayacak.

    bakacagiz.
  • doğuş'un fenerbahçe sponsorluğu konuşuluyorken daçka'ya wildcard derecesinde yatırım yapmayacağı aşikar, galatasaray odeabank zaten istenmeyen takımken türkiye'den başka takım olmaması yerinde bir karardır. ispanya 3 takımla katılıyorken biz neden 2 takıma düşüyoruz diyenlere laboral geleneğinde kaç takımın var senin derler.

    galatasaray yerine eurocup şampiyonu ispanyol gelecek, wildcard'da ise tony parker açıklamalarından sonra paris olmasını umduğum lig sezonu.
  • söz konusu sezonda eğer doğuş daçka'ya sponsor olmaya devam edecekse, fenerbahçe ve anadolu efes'in ardından 3.takım olarak alınmaması ligimizin gelişimine ve de kalitesine çok büyük haksızlıktır. ancak; önümüzdeki sezon için doğuş fenerbahçe ortaklığı olacaksa da çok normaldir.

    galatasatay odeabank basketbol takımı için de ayrı bir parantez açmak lazım. taraftarları bana kızmasın ancak her ne kadar; "ea milan bu ligde var olacaksa biz de olmalıyız" mantığıyla bakılıyorsa da bu bağlamda duygusal olmamak ve ea milan'ın italyadan katılan tek takım, ancak galatasatay odeabank'ın türkiye'den katılan 4.takım olduğunu gözden kaçırmamak gerekir.
  • seneye 2 türk takımının katılacağının açıklanmasına sevindim. türk basketbolu aslında avrupa'da ekol olma yolunda idi, ta ki bu şuursuz yatırım furyası başlayana kadar. fenerbahçe'den tut efes'e, daçka'dan tut galatasaray'a kadar hepsi bas parayı getir oyuncuyu mantığı ile kurulmuş toplama takımlar. yani yeşil dolarların tek itici takımı daçka değil bunu demek istiyorum. fenerbahçe'nin 2015 ve 2016'da final four yapan kadrolarında sadece 3 oyuncusu aynı, üzgünüm ama böyle ekol olunmuyor.

    türkiye ligi acilen bas parayı getir oyuncuyu mantığından sıyrılmalı. önceleri yunanistan, sırbistan, ispanya, litvanya gibi takımlarla milli takımlarımız kafa kafaya oynarken şu an her yaz turnuvalarda temiz bir fark yiyoruz, bunlar tesadüf değil. adriyatik ligi, yunan ligi, litvanya ligi nasıl sizce diye sorsam hepiniz dalga geçersiniz.

    böyle kadrolarla ekol olunuyor. bu efes pilsen kadrosu da şu takım ile rekabet halindeydi o yıllarda hatırlatayım. şimdi ise yerli oyuncular kenarda havlu sallamaca, sakız reklamları ya da maç sonu amigoculuğa evrildiler. futbol kafası ile basketbolda yatırım konusunu yorumlamayınız yanılırsınız zira.
  • 2 takım ile katılmamız konuşuluyordu ama ispanya'dan 4 takımın kesin katılacağının belli olması bir wild card ihtimalini doğurdu. şu an ilk 8'de olup seneye katılmayacak olan tek takım daçka. hele hele mucizeyi gerçekleştirip final four'a kalırsa işler daha da karışır. tabi ki sadece performans önemli değil maddi konular da çok çok önemli. ama blatt kalırsa ve daçka bir şekilde lige dahil olursa güzel olmaz mı?
  • sanırsam 2 türk basketbolcu ile katılacağımız sezon olacaktır.
  • hiçbir takımımızın o sene olmamasını istediğim organizasyon.

    2000'lerin başından beri var olan bir organizasyon halen wildcard gibi saçmalıklarla yönetiliyor.ispanya merkezli uleb'in ispanyolları kayırdığı herkesin malumu.sponsonların çok büyük çoğunluğu türk üstelik yıllık 30-35 milyon euroleague tarafından dağıtılıyor yani kulüp başı 1-3 milyon $ .iddialı bir takım için bu para hiçte büyük para değil.yunanlarda mevcut durumdan mutlu değil.türk kulüpler birlik olup bu organizasyonun adil olması için dayatsalar ispanyollar hariç herkes destekler.ama fb türkiye'nin en güçlü takımı bjk,gs'nin işine gelecek bir faaliyette bulunmaz.

    kabul etmeseler türk kulüpleri euroleague'i terk etse gelirleri %75 düşer.(tüm büyük sponsorlar türk)

    diğer tarafta fiba şam. ligi var.herşeyi geçtip konsept bile futboldan çakma.o da basketbol adına hiç umut vermiyor.euroleague öyle böyle oturmuş organizasyon.

    -euroleague'te 30 civarı takım olmalı.

    -katılım şartları net olmalı

    -avrupa'nın tamamına hitap etmeli.

    -kurallar sık sık değişmemeli

    tadım,nesine.com ana sponsor olduğu bir organizasyon avrupa basketbolunun gelişmesini sağlayamaz.
  • öncelikle umarım şampiyonun türkiye'den çıkacağı sezon olur.

    burada çeşitli suserlar güzel fikirlerle kafa yormuşlar ancak atlanan bir takım detaylar mevcut. nacizhane fikirlerimi beyan etmem gerekirse ;

    bence öncelikli problem katılımcı kulüp gelirlerinin düşük olması ve kulüplerin başlarında oyuncuları ile ilgli sürekli bir nba tehdidi bulunmasıdır. bu noktada sponsor problemi aşikar tabiki yeni ve daha büyük yatırım yapacak sponsorlar bulunması şart.

    ancak euroleague'i 30 takımdan oluşturmaya kalkarsak mevcut lig statüsünü değiştirmek gerekir mevcut sistemin bir önceki grup sistemine göre getirdikleri rakamsal olarak ortada olduğundan bu pek mümkün değil bence. eğer takım sayısını arttırmaktaki amaç maç sayısını arttırıp heyecan katmak ise mevcut süre maç programı için yeterli değil. kaldı ki euroleague ve eurocup aynı yere ait ve toplamda 36 adet takım bu organizasyonlara katılıyor .euroleague için gerekli katılım koşullarını sağlayamayan veya fiba şampiyonlar ligini tercih eden takımlar euroleague'e katılamıyorlar.

    avrupa'nın tamamına hitap etmekten kastımız bazı balkan ülkeleri,hollanda,ingiltere,belçika gibi hiçbir temsilcisi bulunmayan ülkeler ise balkan ülkeleri için (bkz: vtb united league) diğer ülkelerin ise basketbol yatırımlarını tartışmaya açık görmüyorum. o ülkelerde f4 yapılarak bir nevi hava yaratılıyor.mesela 2013-2014 sezonu f4 londra'da yapılmıştı. (bkz: euroleague 2013-2014 sezonu)

    katılım şartları da her sene bir sonraki sene için belirleniyor. bu konuda eğer ekstra bir durum ortaya çıkarsa wildcard gibi bir uygulamaya gidiliyor.

    işleyiş , oyun gibi takımları direkt ilgilendiren konularda alınan kararlar zaten a lisans takım temsilcileri ile birlikte alınıyor ve bu takımlar her zaman hep birlikte hareket ediyorlar. üstelik bu sene üyelerini zeljko obradovic,pablo prigioni,aito garcia reneses,luigi lamonica,paulius motiejunas ve paul gils'in oluşturduğu euroleague danışma kurulu bile kuruldu.

    son bir not'da fenerbahçe özelinde ; türkiye'den katılabilecek bir başka takım için gs'nin bjk'nin işine gelecek faaliyette bulunmaz denilmiş. ancak herhalde tbf'nin uleb turnuvasına katılan takımlara yaptırım uygularız açıklamasına karşı anadolu efes ve fenerbahçe'nin ortak takındıkları tavır çabuk unutuldu*

    rekabet her zaman başarıyı getirir. bugün fenerbahçe euroleague şampiyonu olsa eminim ki galatasaray'ın yaş ortalaması 85 olan kongre üyeleri ulan biz neden euroleague'de yokuz , acaba nasıl katılabiliriz diye sormaya başlayacaklar. hatta senelerdir yoklanan türk telekom birleşmesi belki de bundan sonra hayata geçirilecek.
  • fenerbahçe'nin defending champion ünvanıyla mücadele edeceği euroleague sezonu.
hesabın var mı? giriş yap