• kisinin kendini eve kapatmasiyla yasanan durumdur. anahtar sizde olmasana ragmen kapiyi acip gitmezsiniz, tuhaf bir haldir. kafa dinlemek icin iyidir, bunalima kosmak icin birebirdir. kimi zaman gereklidir.
  • aşk acısından yaralanmış kalbi, yaşlı gözleri saklamanın en güzel yoludur. terk edildikten sonra bir müddet kendinizi eve hapsedin ki, hırpalandığınıza dair tanık olmasın. dikkat edip, çok yememeli. lakin 2 ay gibi kısa bir sürede 10 kilo alınabilir.
  • yabancı filmlerde çocuklara verilen cezadır ev hapsi. çocuğun sosyal yaşamını sıfıra indirirler ki, bak bi daha yapabiliyor mu. çocuk okulla ev arasında gider gelir. çoğu yurdum çocuklarının yaptığı gibi. asosyal olur, bunalıma girer. akabinde ve detayında psikoloğa taşınılır. astarı yüzünden pahalıya gelmektedir.
  • bir ceza türü. fazla deşmeye gelmez, kol kırılır yen içinde kalır...
  • kanal 7'de yayinlanan ve cocuklar duymasin gibi kotu bir dizinin kotu bir taklidi oldugu izlenimini veren dizi.
  • sanirim bazi ulkelerde ciddi ciddi bir hukuki ceza.
  • kanal 7'nin ultra dandik arak dizisi. alttan pompalanan kahkaha efektlerine rağmen yüzde bir tebessüm bile oluşturmayan, saçma sapan bir senaryonun kötü oyunculuğa doyduğu an. dizinin tek tanıdık siması başkomiser rolündeki dursun ali sarıoğlu. kendisine yazık olmuş diyorum*
  • kanal 7 de başlamış olan oyunculukları rezaletin ötesi dizi.
  • istanbul'da her kar yagdiginda zekeriyakoy ve benzeri bilimum ucra yerlerde yasayan bircok insana tabiat ana tarafindan reva gorulen ceza turudur.

    sanki her kar yagdiginda tabiat ana "butun buralar bir dem ormandi, canina okudunuz. alin simdi cezasini cekin" dusuncesi ile intikam aliyor paranoyalarina kapilmaya basliyor insan bir yerden sonra.
  • son zamanlarda necmettin erbakan nedeniyle gündemde olan bir ceza infaz çeşididir.

    kısa süreli hapis cezaları (1 yıl ve daha az hapis cezası tck.49) bazı hallerde evde infaz edilebilir.5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkındaki kanunun 110.maddesi özel infaz usullerini bu arada ev hapsini de düzenlemiştir.madde aşağıdadır :

    " özel infaz usulleri

    madde 110 - (1) hükmü veren mahkeme veya hükümlü başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkeme, altı ay veya daha az süreli hapis cezasının;
    .........................................

    (2) (değişik fıkra: 25/05/2005-5351 s.k./9.mad) kadın veya altmışbeş yaşını bitirmiş hükümlülerin mahkûm oldukları altı ay veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesine hükmü veren mahkeme veya hükümlü başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilir.

    (3) yetmişbeş yaşını bitirmiş olup da üç yıl ve daha az süreli hapis cezasına mahkûm olanların, bu cezalarının ceza infaz kurumlarında çektirilmesi sağlık durumları itibarıyla elverişli olmadığı, tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerince verilecek raporla tespit edilenler hakkında cezanın konutlarında çektirilmesine hükmü veren mahkemece veya hükümlü başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilir. ancak, mahkûmiyete konu suç nedeniyle herhangi bir zarar doğmuşsa, bu zararın aynen iade, suçtan önceki hâle getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi şartı da ayrıca aranır. bunlar hakkında beşinci fıkra hükümleri uygulanmaz.

    (4) cezanın özel infaz usulüne göre çektirilmesi kararı, infaza başlandıktan sonra da verilebilir.

    (5) cezanın özel infaz usulüne göre çektirilmesine karar verilenler hakkında koşullu salıverilme hükümleri uygulanmaz.

    (6) bu infaz usulünün gereklerine geçerli bir mazeret olmaksızın uyulmaması hâlinde, cezanın baştan itibaren infaz kurumunda çektirilmesine karar verilir.

    (7) bu madde hükümlerine göre verilen kararlara itiraz yolu açıktır."
hesabın var mı? giriş yap