• "... kapılara mandal" şeklinde devam eden, bir ironi deyimidir.
  • çok, fazlası ile eglenceli anlamında kullanılan bir deyim. bazılarını eğlencenin fazlası rahatsız eder, o ayri.
  • yanılmıyorsam bu isimde bir de sinan özen şarkısı vardı. "evlere şenlik kızınız var bizim de onda gözümüz var" şeklinde sözleri bulunan şarkı camdan cama kesişmeli kapı aralığında yiyişmeli elde çiçek kız istemeye gitmeli evlere şenlik bir de klibe sahipti...
  • aveanın tarifelerinden birisinin adı.
  • (bkz: evşen)
  • epey eski bir şarkı bu, rahat bi 10 senelik falan var yani. ben de öyle bayıla bayıla sinan özen dinleyen şarkılarını ezberleyen hatıra defterime sözlerini yazan bir insan değilim (sivrisinek vızıltısı makamında seslerden hazzetmiyorum ve hiç hatıra defterim olmadı) bu şarkıyı da hepi topu 3-4 kez televizyonda denk gelip o vesileyle dinlemişimdir lakin her nasılsa beynimde öyle bir yer etti ki seneler oldu ne sözlerini ne müziğini ne de klibini aklımdan çıkarabilmiş değilim. söyle deseler sesimi inceltip, yüzüme yavşak bir gülümseme yerleştirip elimle ud çalar gibi yaparak her ortamda söyleyebilirim. 2 gün önce akşam yemeğinde ne yediğimi kesinlikle hatırlıyamayan bir insan olarak bu duruma hayret ediyorum, "beynimi mi yıkadınız lan ibneler" diye isyan edesim geliyor. aha buyrun sözlerini de yazayım tam olsun:

    göründü yolda inan bir anda
    sardı beni hali
    hep aynı yerden aynı saatte geçiyor
    akşam vakti
    aklım kaldı yolunda uykularımda onunla
    karalıyım en sonunda gelecez
    alacaz vallahi
    evlere şenlik kızınız var
    bizimde onda gözümüz var
    belki birazda nazınız var
    almaya gelecez vallahi şansınız
    yok billahi
    ne zorda olsa tanıştık işte anlattım halimi
    evet deyince divan kuruldu
    babam dedi al bari
    aklım kaldı yolunda uykularımda onunla
    kararlıyım en sonunda gelecez
    alacaz vallahi
  • matthew bellamy museun hysteriasinin ana temasini bu sarkinin nakaratindan calmistir. 22. saniyede giren bu tema ustune mevzubahis sarkinin nakarati soylenince bu arsiz, edepsiz emek hirsizligi ortaya cikmaktadir.
  • ankara oyun havalarıyla stüdyodaki konuklarına eğlenceli anlar yaşattığı anlaşılan flash tv programı. siz değerli sözlükçülerin dikkatinden kaçmış sanki. iki sunucusu var, köçekler ve tekdüzelikten uzak konuk sanatçılarla evlere şenlik getiriyor. her cuma akşamı televizyona bakarım, her cuma akşamı görürüm bu programı. ankaralı coşkun, çubuklu yaşar gibi isimler var. ver coşkuyu diye bir şarkı sıradaydı alt yazıya göre. o sırada adını bilmediğim bir kişioğlu da şöyle bir şarkı söylüyordu:

    "dünya yuvarlaktır döner
    sevda yalancıdır söner
    alavere dalavere..." diye devam eden bir şarkı söylüyordu. şarkıda burun kapatarak nakaratı söyleme ekolü de kullanılmıştı.
hesabın var mı? giriş yap