• evet var böyle bir sorunsal en azından benim için.
    evde sürekli hanım ile münakaşa içerisinde buluyorum kendimi. sürekli hiç bişey yapmıyoruz, çok sıkıcısın, benimle ilgilenmiyorsun minvalinde şeylerle çıkıyor karşıma. yok telefondan oyun oynuyormuşum yok maç izliyormuşum abi napacağız ki ? tamam beraber dizi, film de izliyoruz ama sürekli de bişey yapamayız ki. sanırsın herkes evde bir aktivite içinde. yoksa öyle mi?
  • sarma sarıyor ya da barbunya ayıklıyor olabilirler mesela.
  • iş yerindeki evli çiftleri gözlemlediğim kadarıyla çocuklarıyla oynuyorlar. zaten çocuk vakitlerini alıyor. onun dışında da haftasonu yemeğe, pikniğe, akrabaya gitme planı yaparak günü geçiriyorlar. bir de dedikodu yapılıyor. ınstagram, facebook gibi mecralarda yayınlanan fotoğraflara bakıp çekiştiriyorlar, ki anlıyorum onları. çocuklu olmayan çiftler de akşamları dışarı çıkıyorlar ya da tuhaf şeyleri beraber denemeye çalışıyorlar. mesela evde lahmacun yapmak gibi. gerçi düşününce o kadar da tuhaf gelmedi. neyse konumuz bu değil. genel olarak anne babalarımız gibiler işte, falanca diziye bakıp üzülmeler, filancanın kızı evlenmiş gibi konular işte. bir de yorgun değilseler sevişiyorlar işte. anne babalarımız gibi..
  • hem hiçbir şey, hem de çok şey yapıyoruz.

    her türlü aktiviteyi yaparsınız. seks, yemek, sohbet, film, dizi, planlar, saçma geyikler v.s. bunlarda sorun yok. benim için önemli olan hiçbir şey yapmadan saatlerce sessizce oturduğunuzda bile sıkılmıyorsanız doğru evlilik yapmışsınız demektir.

    haftasonu oraya gidelim, yok bilmem kimlerde toplanıyoruz, bugün arkadaşları çağıralım, avm gezelim gibi aktiviteleri yapmadan duramıyorsanız aslında büyük bir sorununuz var demektir. hele hele sürekli anne baba ziyaretleri yapıyorsanız birey de olamamışsınız demektir.

    kısaca aynı çatı altında birbirinizden başka şeylere ihtiyaç duymadan ne yapıyorsanız yapın, yani hayattaki en iyi arkadaşınız eşiniz ise ( ki olması gereken budur ) ne yapıldığının hiç önemi yoktur.
  • bir şeyler izleyeceksek ayrı odalarda, okuyup yazacaksak çalışma odasında işimize gücümüze bakıyoruz. çocuk da çizgi film izliyo:p
  • sex
  • senin elinle yaptığını yapmıyor
  • eşim dizime yatıyor ben de sürekli saçlarını okşuyorum, evde olduğumuz zamanlar hep böyle geçiyor, keşke bir çocuk olsa da ortada bıcır bıcır gezse diye düşünmüyor değilim bazen

    edit: evliliğin böyle olmadığına, eşimin dizimde yatıp da benim onu sevdiğime inanamayan 15 yıllık evli arkadaşlar varmış, boğuluyorlarmış.
    1,5 yıldır evliyim ve öncesinde de 6 yıllık birlikteliğimiz vardı, 7,5 yıldır bir kez bile gittiği yere, saatine, kiminle gittiğine karışmadım, geç kalacak olursa haber vermesini istedim sadece, evlendikten sonra arkadaşları dışarı çıkarken çağırdıklarında eşim çoğu zaman bana söylemiyor bile, söylediğinde de gitmesi için ısrar eden taraf ben oluyorum, o da evde daha huzurlu olduğunu söylüyor. bu beni mutlu etmeye yetiyor. eşimin işi yorucu ve kafa şişirici olduğu için (benim de karakterime uymadığı için) asla “dırdır” da etmiyorum çünkü neden edeyim? beraber susmak da bizi mutlu ediyorsa zaten kafası şişmiş eşimin neden bir de kafasını ben şişireyim? evlilik 4 duvar arasında birbirinin yüzüne baktığında iğrenerek yaşamak, zamanla birbirinden nefret edilecek raddeye gelecek bir müessese(!) değil, eğer yıllar sonra duygularınız evlendiğiniz günden farklıysa hatta tam zıttı duygulara dönüştüyse, dönün hatayı kendinizde ve ilişkinizde arayın, diğer insanlarınki kadar mutlu olamıyorsanız belki de bu sizin sorununuzdur, diğer insanlar gerçekten mutludur ve siz bunun sadece hayal ya da film sahnesi olduğuna kendinizi inandırmak istemişsinizdir.

    edit2: imla

    edit3: geçen haziran ayında hayatımızın en mutlu haberini aldık, ortada bıcır bıcır gezen bir minik olacaktı artık. ardından ağustos ayında hamileliğin neredeyse yarısında bu sefer hayatımızın en büyük şokunu ve üzüntüsünü yaşadık. allah bir daha yaşatmasın, ne bize ne de başkalarına. umarım sonraki sefer bu konuyla ilgili mutlu bir edit yapabilirim.
  • nasıl doğduğunuzu zannediyorsunuz?
hesabın var mı? giriş yap