• raporu sunduğu kişinin rakamlara değil de renklere bakacağını iyi biliyordur. hatta rakamlar yerine renkleri kafayı takıp sözlükte başlık açanların dahi var olduğunu biliyordur.
  • işverenlerin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen eylemdir. adamlar ota boka bahane buluyor, ya ne olacağıdı? özellikle bu excel tablosu satış grafiği, üretim vesaire ile ilgili ise adam diyor ki bilmem kaçın altındakiler çingene pembesi, bilmem kaçın üstüdekiler mavi, bilmem kaçla bilem kaç aralığındaki veriler de yeşil olsun diyor, ona göre tablo yapılıyor.

    ancak manuel olarak excel'den yapmak yerine iş zekası programlarında bu tere yağından kıl çeker gibi yapılıyor. görsel zeka denen birşey var. belki adam düz tablodan birşey anlamıyor.

    bir de yapılan araştırmalarda çok beyaz rengin insanın dikkatini dağıttığı ortaya çıkmış dolayısıyla raporun sadece beyaz olması siyah renkli yazı içerse de dikkat dağıtıyor.
  • daha önce manyak müdürlerle çalışmış olması muhtemel insan eylemi.

    zamanında müdürü r daneel'dan bir hesap istemiştir, ancak bu hesap oldukça detaylı, çok fonksiyonlu ve uğraştırıcı bir hesaptır. r daneel neredeyse 1 gün uğraşıp kan ter içinde hesabı bitirir, çıktısını alıp hemen müdürüne koşar. müdür, şöyle bir hesaba göz atıp, "sayfa no'sunun yazdığı altbilgi kısmının fontu çok küçük olmuş, okunmuyor, onu büyüt" deyip çıktıyı geri verir. "r daneel" o anda bildiği bütün küfürlerle, müdürünün 7 göbek sülalesi arasında çaprazlama yaparak bir matriks oluşturur kafasında, bir taraftan gözleri kararırken. "peki" deyip oradan hızla uzaklaşır. üst üste 5 tane sigara içer "altbilgisine de, sayfa nosuna da, fontuna da lanet olsun"diyerek ve "bütün götler müdür olur" fıkrasını aklından geçirerek. sonrası malum, gelsin renkler, çizgiler, fontlar, grafikler, çiçekler, böcükler...
    allah'ınız yok mu lan sizin!!!11!21
  • anlama kolaylığı sağlar.
  • bu süslenmiş raporu alan yöneticinin ilk işi, raporu siyah beyaz bir lazer printerda bastırmak olur. hemen ardından da "bu ne! hiçbir şey okunmuyor!" diye çemkirir.

    kontrast farklarına dikkat edilmesi gereken uğraştır.
  • bunu ekseriyetle kadınlar yapıyor.
  • excel'de çalışma yaparken tablonun psikolojik etkisi için en fazla 3 renk kullanmalıyız demişti eski patronum.
    ne denli doğru bilemem..
  • user friendly kavramından haberdar olup, bu kaygıyla rapor hazırlayan insandır.
  • sekmeler bile renklendirildiyse gelinden öteye geçmiştir rapor. http://pubpages.unh.edu/~jce89/excelspread.jpg
  • başarısız raporlara uygulanan bir mini çakallıktır. buna çocukken başladık biz, ödev kontrol edecek öğretmenin dikkatini dağıtmak amacıyla kocaman ve çok ayrıntılı kenar süsleri çizerken. sonra öğretmen cevapları kırmızı kalemle çerçeve içine almamızı istemeye başlamıştı.
hesabın var mı? giriş yap