• t s eliotın genel yayın yönetmeni oldugu zamanda efsanelesmis, the faber library adli dizisiyle edebiyat okuyan her insanin evine, cebine girmis, londra merkezli ve boston'da da temsil edilen yayınevi.
    1930larda baslayan orijinal the faber library, william golding, t s elliot, samuel beckett, lawrence durell, jean genet, ezra poundjohn osborne gibi nice ismi basmis ve yazarlar arasindaki baglar goz onune alindiginda yine ykynin faber ve faber'in bir izdusumu oldugu iddia edilebilir.

    the faber library de yky'nin bundan yıllar sonra yayinciliğin neredeyse 'yapılmadıgı' bir coğrafyada denediği gibi, bir nesne olarak kitabın önemini yayıncılık baglaminda hafife almayarak, bu doğrultuda kitaplarına "typography, paper, binding and general format have been very carefully planned with a view to the appearance of the volumes on the bookshelf , no less than their convenience as travelling-companions, comfortable to the reader's eye and hand." gibi bir ibareyi de not dusme ihtiyacını hissetmişler.
    1930-1990 arasında the faber library adi altinda yayınlanmış kitaplar 90larda aynı ilkelere bağlı kalarak yeniden basılmaya baslandi.

    tavır olarak yky'ye yakın olan faber and faber'in butun kitaplarında "if you would like to subscribe to the faber library, please write to faber and faber ltd, 3 queen square, london wcin 3au" ya da eski haliyle "please write to faber&faber ltd., loındon, w.c.1 for a complete list" yer alır.
  • bir çok iyi şairi içeren "collected poems" serisiyle cebimi bir hayli boşaltan, minimal ve güzel kapak tasarımlarına sahip yayınevi. ff.
  • orhan pamuk'un ingilizce dilindeki yayımcısı. kuruluş tarihi büyük bunalım dönemine kadar gider bu londra merkezli neşriyatın.
  • yayın hayatına 1929 yılında siegfried sassoon'un memoirs of a fox-hunting man adlı eserini yayımlayarak başlamıştır. kitap aslında bir üçlemenin ilki olup kurgusal anılar içermektedir. sassoon aslında bir savaş şairidir. ıı. dünya savaşı'ndan hemen önce değişen ingiliz yaşantısına dair izler taşıyan bu kitapta tilki avcısı bir bakıma ingilizlerin dünyayla kurduğu ilişkinin metaforudur. gerçekten tilki avlıyorlar kitapta ama onlar avcılık ve kriket oynamak gibi gerçek dünyadan uzak işlerle uğraşırken dünyada da insanlar birbirini avladığından bu örtüşme kitabı değerli yapmıştır.
  • (bkz: paul auster)
hesabın var mı? giriş yap