• ikiside insan evladıdır,ana kuzusudur.
  • her iki çocuk da birbirlerinden farklı olduklarını bilmezler.
    akılları fikirleri oyundadır.
    dünyayı bir panayır yeri zannederler.

    sonra büyürler. bu başlığı açanın yaptığı gibi kin ve nefret tohumlarını atmaya başlar toplum onların üzerine.
    fırsat buldukça birbirlerini ezmeye başlar o iki çocuk sonra.
  • ikisi de bizim kardeşimizdir.
  • trolldur beslemeyeyim diyorum; babam zengin degildi, beni ilgilendirmez diyorum ama hem zengin olmayan, hem de jandarma tarafindan bulunup eve teslim edilmek gibi tecrubelere sahip bir adam olarak birkac kelime de ben yazayim. (aslinda buraya kadar yazdigim kisim her seyi zaten acikliyor ama neyse)

    fakir - zengin ucurumunu yaratan sensin, sonra onlari da fakir - zengin diye ayiran sensin, yetmedi ustune onlarin cocuklarini da fakir cocugu - zengin cocugu diye ayiran sensin.

    sen de boyle birisin. ne diyelim.

    mecburi tanim: aralarinda fark olmayan cocuklardir. cocuklardir.
  • ikisi de kaybolmasın, kaybolduğunda ise aynı özenle aransın, dediğim kıyaslamadır.

    bugüne kadar 3-5 yaşında, sayısız çocuk kaybolduğunda devletin tüm imkanlarını neden seferber etmedik?
  • fakir çocuklar aileleri tarafından zengin çocuklara hizmet etmek üzere yetiştirirler. zengin çocukların ne için yetiştirilip yetiştirilmediği ise önemli değildir:

    (bkz: fakir çocuğu ailesi vs zengin çocuğu ailesi)

    eğer fakir çocuğu aileleri çocuklarını bu düzeni yıkmak üzere yetiştirseydi şimdi bu durumdan bahsetmiyor olurduk.
  • ikisi de ölümlüdür. öldükten sonra fakirliğin veya zenginliğin bir anlamı yok. keşke ölümlü olmasalar da büyüyüp şu anki vicdansız ve kalpsiz nesilden bizi kurtarsalar.
    bazıları maalesef zengin olmalarına rağmen yaşayamıyor ancak bazıları da bu yetmezmiş gibi şeref fakiri olarak bu yaşa kadar geliyor ve insanı ister istemez bir yaşam hakkı terazisiyle düşünmeye itiyor sanki haddimizmiş gibi.
    keşke ufak çocuklar değil de iğrenç düşüncelerini kusamadan evvel bu çocukları bu şekilde kıyaslayanlar ölseydi de ne kadar iğrenç mahluklar olduklarını bilmeden arkalarından dua etseydik.
  • ikisi de çocuktur, aynı duyguları yaşarlar, ikisi de çıkar bahçede oynar dünyadan bi haberlerdir.

    fakat konu yetişkinler kısmına gelince çok ayrıdır, fakir çocuğu başına da gelen fakir sıfatıyla ezilmeye ve umursamazlığa mahkum kalır, fakir bir çocuk kaçırılsa -ki kimse kaçırmaz bence organ mafyası hariç-, kaybolsa, ölse kimsenin ruhu duymaz, gazetelerde ilanı çıkar belki de çok trajik değilse çıkmaz, yani kimse için önemli olmaz, ama konu zengin çocuğuna gelince işler değişir her şey farklı bir boyutla ele alınır, zengin olunca işin içine her şey girer, herkes seferber olur, tüm ülke ayaklanır sonucunda da büyük bir hüsran olur. halbuki bir sürü bebek var, kaybolan, tecavüze uğrayan onlar bile bu kadar gündeme oturmuyor. yazık, her şey zenginliğe bakıyor demek ki.
hesabın var mı? giriş yap