• özellikle pandemi başladığından beri dikkatimi çeken ve kullanımı giderek artan hadise.

    telefonu veya bilgisayarı açıyorum, yemek söyleyeceğim. fiyatlara bakıyorum, şu neymiş 24.99 yazıyor, açıyorum bir bakıyorum fiyatın yanında "kişi başı" yazıyor. ulan bu ne?

    meğer menünün yanında "2 kişilik" yazıyormuş. verdiğin bir tane sıradan, bir tane de dandik hamburger. birkaç patates, taş çatlasın 1 litre kola.

    ilk çıkan ikili menüler nedense kişi başı fiyatla çıkmıyordu? ya sen kimsin benim alacağım menüye kişi başı fiyat yazıyorsun. (bkz: sen kimsin ya)

    bunu denetleyecek bir kurum yok mu ? bunun yasak olması lazım değil mi yani?

    6lı tabak çanak setine de 300 lira yerine kişi başı 50 yazsınlar. ne bileyim araba firmaları da arabalar 5 koltuklu olduğu için 500.000 liraysa kişi başı 100.000 diye satsın. böyle bir şey olabilir mi ya?

    bu hadsizliğe biri dur demeli. kimse benim yiyeceğim menüyü ikiye bölemez.
  • benim de dikkatimi çeken sinir bozucu detay. açıyosun malum uygulamalardan birini online sipariş vericen önce yukarıda bu şerefsiz fastfoodcuların kampanyaları reklam olarak görünüyo allah allah diyosun bu devirde 25 liraya menü mü olurmuş sonra tıklıyosun bakıyosun adamlar totalde 75 liralık sepeti 3 kişilik diye iteliyor ki içerik max. 2 yetişkin kadını veya 1.5 erkeği doyurur. kaldı ki madem eminsin 3 kişiye yetecek o sepeti 3e bölüp niye 25 liralık tek kişilik menü olarak satmıyosun, böl hadi bakalım bir insan evladı avuç içi kadar hamburgerle 7 tane büzüşük patates kızartmasını doyarım diye sipariş ediyor mu görelim, kimi kandırıyosunuz olm siz?
  • resmen dolandırıcılık. öderken ne oluyor diyoruz özellikle vazgeçtim diyemeyen insanlar olarak bu tuzağa düşüyoruz.
  • avm pidecilerinde de benzer durum var.

    normalde 1,5 kıymalı pide gramajındaki bir ürünü 0,75 gibi standarttan daha ufak 2 pideye bölüp yanlarına birer tane küçük ayran koyunca kişi başı 19,99 tl menü yapmışlar.

    kişi başı deyince para miktarı düşük algılanıyor ama aslında menüler ufaltılıyor.
  • ulan bi de bunların şöyle bir tiyatrosu var, biri düzgün köfteli bir burgerken yanına menüdeki en saçma en dandik tavukburgeri de ekliyor, ama fiyatı ortadan ikiye bölüyor. abicim o güzelim köfteburgerle o dandik tavukburgerin ederi aynı mı. köfteyi yiyip ziyafet çekenle, tavuğu yiyip hem doymayan hem zevk almayan adam aynı parayı mı ödemeli sence? *

    tanım: dolandırıcılığın yeni kılıfı
  • gerçek fiyatını yazmaya utandıkları içindir. bunun çözümünü gözlerime +30tl filtresi koyarak çözdüm. oraya 19.90 veya 24.90 tarzı birşeyler yazmışlarsa belli ki bir yerlerde 2 font büyüklüğünde “kişi başı” da yazar. boşuna okumayın.

    malesef 50tl altı fiyata vasat üstü bir fastfood söylemek imkansız. 2-3 ay öncesine göre sipariş verdiğim yerler en az 15tl zam yaptı. kampanya veya fırsat ürünleri bile çıkartmaya korkuyorlar. indirimli menüler ise kimlerin sipariş verdiğini bilmediğim 120tl’lik menüyü 109tl yapmaları.

    nitekim evde yemek yapmayı arttırdım. zaten yapacak vaktim olmadığın ellerine düşüyordum.
  • şu an mimliyorum çoğu yemek firmasını alışverisi kesip kendimce cezalandırıyorum
  • valla artık neredeyse son 3 4 aydır dışardan yemiyorum. ondan önce haftanın en az 3 günü dışardan yerdim. artık gece 11de de olsa yemek yağıp koyuyorum, 2 gün yiyorum.

    bunlarla başa çıkılmaz. kıçı kjrık tavuk dürüm bile 30 liradan aşağı yok. tavuk dünyası falan severdim, 60 70 lira porsiyonu. bu ne lan? sebze yemekleri yapıyoruz valla şimdi, internette binlerce çeşit tarif var.
  • mesela şudur :
    görsel

    2 adet big mac. 1 lt kola 1 patates muhtemelen 4 soğan halkası. 47.5 lira fena değil derken bakıyoruz ki kişi başıymış. yani 95 lira.

    vallahi terbiyesizlik bu.
hesabın var mı? giriş yap