• netflix'in kendi yapımı olan bir seri. 4 tane araba yan yana çeyrek millik bir mesafede kalkış yapıp yarışıyorlar. kazanan araba el mirage denilen çölde yapılan final yarışına kalıyor. finalde de 7 araç yan yana yarışıyor.

    yarışların ortak özelliği 1 tane fabrika yapımı "super car" denilen arabaya karşı 3 tane "sleeper" denilen modifiye arabanın olması. serinin güzel yanı arabaların teknik bilgilerine çok girmeden arabaların sahiplerinin o araba ile olan bağını, alaksını veya duygularını daha çok ön plana çıkarması. her şöförün ve arabanın bir hikayesi var daha çok bunlara odaklanması.

    sıkmadan izletiyor. eğer arabalara meraklıysanız tavsiye ederim.
  • mükemmel bir belgesel. insanların arabaları ile olan bağları ve tutkuları çok iyi yansıtılmış. karakterlerin hepsi nevi şahsına münhasır tipler. final yarışı çok güzeldi. özellikle tüm bölümler boyunca insanların diğer arabaları gördüklerinde tepkileri falan çok iyi.

    arabaları seviyorsanız hele arabanızla bağınız olan bir tipseniz sakın kaçırmayın.

    https://www.netflix.com/tr/title/80190009

    ferrari ile thunderbird'in kapışması çok iyiydi en son
  • arabaların teknik bilgilerine girmekten ziyade araç sahiplerinin hikayelerine odaklanan netflix programı. her yarışçının bir hikayesi, anlatacak şeyleri var. insanların otomobilleriyle olan bağını görüyorsunuz.

    programın formatı şöyle, 3 tane eski püskü sleeper car (dışarıdan gayet normal bir araba gibi gözüküp, motor modifiyelerine sahip olan arabalar) 1 tane super car'a karşı drag yarışı yapıyor. her bir bölümde kazanan araç finaldeki 7 araçlık yarışa girmeye hak kazanıyor.

    araba meraklısıysanız izlemenizi tavsiye ederim.
  • sağol önerdiğini icin
  • fakirlerin zenginlere karşı olan yarışı. fakirlerin içten içe zengine kin duymaları gözden kaçmıyor. swh.

    --- spoiler ---

    krom kaplama lamborghini aventador sahibi at kafası ne kadar itici bir tipti lan. yanındaki karı da çok leşti. yok göt açacakmış da rakibin dikkatini dağıtacakmış. lan senin her yerin dikkat dağıtmaya çalışsa nolur! geri zekalı herif zaten yeşil yanmadan kalktı diskalifiye oldu. mal olduğun o tipinden belli zaten.

    --- spoiler ---

    oh be rahatladım.. çüknkü ben de fakirim. swh.
  • modifiye araba tutkunları kaçırmasın, kesinlikle izlesin.
    -mazda'nın neler yapabileceğini görmek isterken kaza kurşununa kurban gitmesine sinir oldum.
    -elinin altında milyonluk araba olup yarış gününe kadar launch-control testi yapmayan embesillere ayrıca uyuz oldum.
    -imkanı olmayan insanların tekerlekli sandalyede olsa dahi azimle hayallerine koştuğunda neler yapabileceğini görmek güzeldi.

    türkiye'de bu tip oluşumların olmaması çok doğal. adamların çöp dedikleri arabayı türkiye'de "doktordan kazasız boyasız tertemiz" başlığı altında satmaya çalışıyorlar hala. ekonomik durumumuz hiç bir zaman bu tip pahalı hobiler edinmemize izin vermedi ve muhtemelen hiç bir zaman vermeyecekte.

    edit:
    ikinci sezon çok daha iyiydi. sürücüler daha profesyonel ve geçmişleri olan insanlardı. honda'nın yarış öncesi vites problemi yaşaması kötü oldu. sanırım sorun olmasaydı çok rahat birinci olabilirdi. arabaların yapımı ve parçaları hakkında daha detaylı bilgiler sunulsa sanıyorum seyir zevki çok daha iyi olur. çünkü bir süre sonra kişilerin hayat hikayelerini dinlemek ve editör'ün salakça 5 dk önce dinlediğimiz konuşmaları yarış öncesi tek cümle hatırlatmaları bazen sahneleri atlamama sebep oluyor ve neden bilmiyorum ama tüm çekimler iyiyken yarışı iyi yansıtamıyorlar. bence aşağıdaki sıralamada ilerlemesi lazım;

    1- kalkış "start" önce normal çekim, ardından ağır çekimde gösterilmeli
    2- bir drone ile kuşbakışı gösterim yer almalı.
    3- her 50m'de finish line tarzı bir kamera olmalı ve kimin hangi aşamada önde olduğunu görmeliyiz.
    4- araçların içerisinde kamera olmalı ve vites geçişleri, nitro kullanımı vs ayrıntılı görülmeli.

    bu sıralama olsaydı seyir zevki 5 kat daha fazla artardı buna eminim. 30 dk muhabbeti sondaki 1dk bile olmayan yarış görüntüleri için izlemek saçma oluyor bazen.
    3. sezonda gt ve s2000 görmeyi umut ediyorum.
  • süper car sahiplerinin büyük çoğunluğunun tozutmuş insanlar olduğunu görmemize sebep olmuş dizi...
  • ilk bolumune baktim da, kekoluk ve apacigilin, ogrenilen degil, icinizden gelen, dogal ve kulturel bir deformasyon oldugunu gosteren tv programi.

    tiplerin muhabbetleri, buram buram kurgu diyalog ve sahnelerini mideniz kaldiriyorsa izleyin. halbuse fikir fena degil. cok guzel bi dizi de olabilirmis. ama tiplere bakiosun, baya hevesli ergen modundaki, atanamamis fast and furious hayrani ergen kafali tipler, takiliyor kendi dogal ortamlarinda.

    cok kotu amk ya.
hesabın var mı? giriş yap