• çin halk cumhuriyeti'nden çıkma 2008 tarihli film. yönetmen feng xiaogang; başrol oyuncuları ise çin'de bir hayli popüler you ge ve the transporter'dan bildiğimiz qi shu. 2008 senesinde çin'den çıkma en iyi çalışmalardan birisi olduğunu düşünmemin yanı sıra, türkiye'de tutmayacağının düşünülmesinden ötürü gösterileceğini sanmıyorum. filmin konusu ise:

    --- spoiler ---

    qin fen (you ge) 40lı yaşlarının sonunda, uzun süre yurt dışında yaşamış, eğitimli, entelektüel ve idealist; bu saydığım sebeplerden ötürü hala evlenmemiş komik ve hazırcevap bir adamdır. pek yakışıklı sayılmadığı için söz konusu yaşından sonra çok iyi bir evlilik yapabilme ihtimali yüksek değildir. uzun süre yaşamış olduğu amerika'dan ülkesine döndükten sonra yaptığı inanılmaz basit ama bir o kadar da yaratıcı(!) bir icadın patentini satması ile kendisini yormadan hatırı sayılır bir paranın sahibi olur ve de ilerlemiş yaşına rağmen evlenmeye karar verir. müstakbel eşini bulma metodu olarak ise çin'de son dönemlerde oldukça yaygın olan internet sitesine ilan bırakma metodunu seçer ve de hiç beklemediği bir şekilde standartların çok üzerinde bir afet olan liang xiao xiao (qi shu) ile tanışır. liang xiao xiao'nun aslında evli bir adamla ilişkisi vardır ve de internet ilanı vasıtası ile yaptığı bu görüşmedeki esas amacı yaşadığı yasak aşktan bir kaçış yolu bulmaktır. qin fen ile tanıştıktan sonra, çekici olmasa da akıl dolu olan bu olgun adamdan bir şekilde etkilenir; fakat diğer kişiye olan aşkı beynini hala kemirmektedir. olaylar gelişir..

    --- spoiler ---

    not: filmin ingilizce adı if you are the one. çince isim olarak ise çince evlilik ilanlarında sıkça karşılaşılan fei cheng wu rao kalıbı kullanılmış. bu kalıp türkçe'ye "eğer niyetiniz ciddi değilse lütfen rahatsız etmeyin." şeklinde çevrilebilir.
  • güzel bir film. depresyon modunda bir bardak kahveyle iyi gidiyor.
  • ikincisinin de var olduğu öğrenilmiş film.

    http://www.imdb.com/title/tt1810602/

    trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fop_xgptpvw
hesabın var mı? giriş yap