• osmanlıcı aktrolleri sus pus etmiş olaydır.

    https://pbs.twimg.com/media/cdgxxvpwaaafcwu.jpg
  • türkiye'nin dış politikada aldığı en büyük kapaklardan biridir. (özellikle sağ hukumet döneminde olması kapağın tadını arttırmıştır)
  • filistin trollemesi asdfghjklş
    adamlar kapağı ortaya bırakmış.
    (bkz: şakaysa hiç komik değil gerçekse çok komik)
  • gerçek olduğunu sanmadığım bir aksiyon. biraz "paint terk" imajı veriyor. ama eğer gerçekse nasıldı o laf yahu;
    (bkz: acıma yetime döner koyar götüne)
    edit: düzeltmek boynumuzun borcu, pul gerçek değilmiş. filistin büyükelçisi açıklama göndermiş. aşağıdaki makalenin sonunda görülebilir.
    makalenin sonuna bakın
  • (bkz: acıma yetime döner koyar götüne) bu soze ne kadar karsi olunsa da ama oyle ama boyle denilsede, donup dolasilip bunu soyletirler iste adama.
  • bir anti-akp'li olarak gerçek olduğuna ihtimal vermediğim olay. filistinlilerin tayyip'i ne kadar çok sevdiğine birinci ağızdan birden fazla defa tanıklık ettim, böyle bir pul çıkarıp türkiye'nin tepkisini çekmek isteyeceklerini hiç düşünmüyorum.
  • linkteki fotoğrafı google görseller ile aradığınızda şöyle bir sonuç çıkmaktadır.

    buna göre filistinli hristiyanlar tarafından yapılmış olma ihtimali vardır.
  • katliam her yerde katliamdır, israil'in yaptığı da, bizim ermenilere yaptığımız da, osmanlı bakiyesi müslümanlara kafkaslarda ve balkanlarda yapılan da insanlık tarihinin ne kadar boktan olduğunun delilidir. buna kendi içinde doğduğun memleketin istisna oluşturduğuna inanmak, laik veya dinci ahmaklıktır, en hafif tabiriyle bebek naifliğinde bir salaklıktır.

    israil kuruluşu ve var oluş biçimi ile gayrı meşru bir devlettir, araplar ve israil'i devlet olarak tanımamakta ısrarcı düzinelerce devlet haklıdır. ermeni katliamları ve etnik temizliğini ise osmanlı yapmış yolunu açmıştır ve yıkılınca yerine kurulan türkiye cumhuriyetinin doğrudan fiili değildir ancak yine de devletin meşruiyetini zedelemektedir. türkiye'nin buradan sürülmüş ermenilerin evlatlarına gel demesi, buyrun vatandaşlık hakkınız demesi, malların iadesi (ve/veya bireylere malları karşılığı toprak-maddi tazminat vermesi), bunlardan birini birkaçını yapması mümkündür. en büyük suçu ise bunları yapmaması değil, -bunları yapsa yıkılmaz- geçmişle yüzleşmemesidir. israil ise varlık temelini "yahudi devleti" olarak kurduğu için ne geçmişi ile yüzleşmesi ne de yerinden ettiği milyonlarca hali hazırda mülteci filistinlinin topraklarına dönmesini kabul etmesi söz konusu değildir. o yüzden de bir kanserli yapı olarak ortada durmaktadır. ermeni katliamları ve tehciri ise 5-10 yıllık süre sonrasında mültecisi kalmamış, "güncel" bir sorun değildir. geçmişle hesaplaşma meselesidir.

    şimdi bu pulun gerçek olduğunu var sayalım, bunda filistinliyi mahkum edecek ne olabilir, biz filistine sahip
    çıkıp ermeni geçmişine göz kapatıyorsak bizim suçumuz, tutarsız olan biziz. burdan akp'ye ayar vermek isteyen israil dostu ulusalcılar/laikler varsa onlara da akıl/ahlak ve vicdan temenni ediyorum.
  • (bkz: stratejik kerizlik) gerçi bana da sahte gibi geliyor.
hesabın var mı? giriş yap