• aldım bugün, birazdan kurucam. şimdi sevenlerim düşünsün.
  • sebebini bilmediğim şekilde, sorunsuz indirip kurmama rağmen açamadığım oyun. açmaya çalışıyorum ve hiç bir şey olmuyor.. öylece masaüstü seyrediyorum sözlük.. sözlük buna bir şey yapması lazım. **
  • woha az önce sikindirik bir lig öncesi kupası deneyimi yaşadım. gs vs ajax. 1-0 öne geçti ajax, comback yaptım 2. yarıda 2-1 yaptım. 87. dakikada hakan balta bu seneki standardı tutturdu ve rakibin asistini yaptı. penaltılarda yuh, çüş, oha diye total 10 atış izledim. bunlardan sadece 3 (yazıyla üç) tanesi gol oldu. kalede de aykut var, zamanında kurtarırdı penaltı ama şimdi sanmıyorum. bug var yahu, dev bug var. kazandım neyseki.

    kesinlikle penaltılarda sıkıntı var. evet eminim. beypazarı şekerspor maçında baros + kewell penaltı kaçırır mı lan? biri direğe biri auta gitti.
  • önce (bkz: #19383769)

    (bkz: garp cephesinde yeni bir şey yok)

    lanet olsun artık böyle kadere.

    bu arada daha önceki girişe eklemeyi unuttuğum bir husus da şu; defans yapmam gereken zamanlarda rakibim pozisyon üstüne pozisyon buluyor. atak yapmam ve kesinlikle gol atmam gereken zamanlarda ise pozisyona giremeden 20-25 dakikalar uçup gidiyor. key pozisyonları izleyerek maçı geçiriyorum. rakip takım 3 dakikaya 5 tane key pozisyon sokuyor ve 2 gol atıyor. son onbeş dakikada atak oyuna geçiyorum ve bu onbeş dakika içinde ne benim ne de rakibin key olacak bir tane pozisyonu çıkmadan maç zart diye bitiyor. bitmek tükenmek bilmeyen, rakip lehine sürekli pozisyon gösteren oyun motoru, gol ihtiyacına giren benim takımım olduğunda ne hikmetse hiç pozisyon yaratma ihtiyacı duymadan zart diye maçın sonuna gidiveriyor.

    bu arada rus versiyon filan da değil misler gibi steam üzerinden satın alınmış versiyon ile oynuyorum. hani onu da belirteyim istedim.
  • bi türlü hile yapmadan oynayamadığım oyunun yeni serisi. artık tövbe tutmaz adamlar gibi oldum. şimdi gidiyorum ispanya ikinci liginden bir takım alıyorum ve kendime söz veriyorum bir daha asla hile yapmayacağım diye. transfer bütçesi ne verirlerse onu kullanırım ne var sanki diyorum. bedava oyuncu alırım diyorum. ilk sezonun ortalarına kadar dişimi sıkıyorum. sonra elim transfer döneminde hileye gidiyor. aman diyorum tutuyorum kendimi. ilk senemde zor bela, ite kaka 2. olarak la liga'ya yükseliyorum. piyasa analizi yapıyorum hemen. takımın geleceğini hesaplıyorum. para durumu ve oyuncu fiyatlarına bakıyorum bir kaç oyuncu dışında benim takıma gelmek isteyen iyi kalibrede oyuncular yok. onlar da kara kaşıma kara gözüme değil la liga'da piyasa yapıp daha iyi takımlara gitmek için basamak olarak gördüklerinden geliyorlar. ikinci sezon kesin bilmem kim daha büyük bir takımda oynamak istiyor diye mesaj geliyor. gençleri buluyorum ona da bütçem yetmiyor. adamlar yetenekli ama kulüpleri paragöz. 17 yaşında adama 15 milyon pound istiyor. kulübü satsam etmez o kadar. bir iki tane bedava adam alıp transfer sezonunu kapıyorum. lig başlıyor.

    neyse efendim ilk lig maçında kendi sahamda da deplasmanda da olsa çok klas bir takım değilse kazanıyorum ve işte umut denilen gereksizlik abidesi olgu o an devreye giriyor. orta sırlarda kesin tamamlarım sezonu diye düşünüyorum. gel gelelim kazın ayağı hiç öyle değil. ilk maçtan sonra gelen çakıyor giden çakıyor. otobana dönüyorum. devre arasına kadar ligi zor bela idare edip ilk yarıyı 13. veya 14. sırada altımdaki takımların 1 bilemedin 2 puan önünde tamamlıyorum. yani düşmenin en büyük adayıyım. dişimi sıkmaya devam ediyorum. ta ki transfer sezonunun son gününe kadar.

    bir bakıyorum para babası kulüplerden birisi benim takip ettiğim genç oyunculardan birine akıl almaz bir teklif yapıyor. elim ayağım titriyor. hemen yeni menajer ekle'ye basıyorum bir hışımla. işte o an benim takımımın yükselişi başlıyor. iki büyük takımın transfer bütçesini benim takımın en yaşlı iki oyuncusuna hibe edip hatırı sayılır miktarda transfer bütçesi sağlıyorum. ama iyi oyuncular gene gelmiyor. safi para oyuncular için gerekli motivasyonu sağlamıyor. ilk sezonu da üstte bitirmem lazım. akabinde her maç öncesi oyunu kaydedip yenilince veya berabere kalınca oyundan çıkıyorum. yenemezsem rakip takıma kendimi menajer olarak ekleyip kaleciyi forvete forveti kaleye alıp hepsini birbiri ardına dizip ortayı boş bırakıyorum ve maç 10 - 0 falan bitiyor. bundan keyif alıyorum. nasıl koydum ha nasıl koydum diye çılgın atıyorum. sanki hilesiz o skora ulaşmışım gibi. seneyi 4. sırada tamamlayıp şampiyonlar ligi vizesi alıyorum. genç ve geleceğin yıldız oyuncularını takıma kazandırıyorum. o da şu şekilde oluyor. benimle aynı miktarı teklif eden daha şöhretli takıma kendimi menajer olarak ekliyorum ve süresiz tatile çık diyorum. böylelikle transfer iptal oluyor. talip olduğum oyuncuya teklif veren istisnasız her takıma aynı tarifeyi uyguluyorum. neticede oyuncu bana geliyor. mutlu oluyorum.

    yaklaşık bi 5 yıl sonra takımım dünya sıralamasında 1. sıraya tırmanıyor ve sanki haketmişim de gelmişim gibi gururlu bir şekilde yeni çıkacak oyunu bekliyorum.

    hülasa kelam; bu oyunda yeni menajer ekle seçeneği olduğu sürece benim yapacaklarım 3 aşağı 5 yukarı yukarıda anlattığım gibi olacak. kadrolar değişmiş, 3d maç motoru gelmiş, etkileşim artmış, antreman sistemi geliştirilmiş çok da önemli değil. bu oyunların hepsi bana aynı arkadaş. kaldırın o yeni menajer ekle seçeneğini. şeytana uyuyorum.

    itiraf ettim rahatladım lan. üzerimdeki yük kalktı.
  • ilk sezonumda vauxhall motors ile güzel başlangıç yaptım ama medya ya gıcığım arkadaş, motormen iyi başladı ama bu gidişin bi sonu olacak, düşüşe geçmeden önce olabildiği kadar yükselmeleri gerek diyorlar.
    siz kimsiniz arkadaş, menajerliği benden iyi bilseniz, takımın başında ben değil siz olurdunuz.* açıkcası lig lideri de değiliz ama play off lardan üst lige çıkacağız. premier lige çıktığımda röportaj yapmayacağım onlarla, çok beklerler.
  • 3d maç olayının iyice içine etmiş olan serinin son halkası.futbolcunun, bacağını hareket ettirmeden (sabit bacak pozisyonunda) 25-30 metre dribbling yapıp sonra yine aynı sabit bacak haliyle orta açabildiği 3d maç motoruna ben bir şey diyemiyorum.yahu kardeşim fm 2010'u çıkardınız,tepkileri aldınız,testleri yaptınız da fm 2011'de bu görüntü saçmalıkları da neyin nesi?

    edit:sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular,patch yüklemek gerekiyormuş o buz pateni olayını aşmak için. *.
    edit 2: zamanın ötesi olmuş.
  • bir de oyunu "orijinal bayıldım oyuna bak korsan almak lazim korsan" diye eleştirenler var, ki şu zamana kadar oyunun tam olarak 2. 3. yamayaya kadar "olmadığını" bilmelerine rağmen.

    nasil bir mantık bu yahu. alma o zaman.

    "üff ben bunu beğenmedim, para vermeyim çalmalıydım aslında :(((((("

    "param yoktu korsan indirdim" de anlarım da bu ne yahu. lütfetmiş para vermiş aldığı servis için, görülmemiş şey!
  • oyuna galatasarayla başlayacak olanlara verebileceğim en iyi tavsiye, başlar başlamaz gökhan zan ve mustafa sarp ikilisini satarak * 5 milyona yakın transfer bütçesi oluşturabileceğinizdir. gökhan'ı 3 buçuk milyona saint-etienne'e, mustafa'yı da 1 buçuk milyona porto'ya * sattım. yerine mis gibi oyuncular aldım. sıfır kayıp, bol kazanç.

    edit : para birimi pound.
  • liseliler, ergenler ve en az cm 98/99'dan beri bu seriyi oynamayanlar tarafindan oynanmasi yasaklanmasi gereken oyunmuş.

    liseyi bitireli 12 sene olmuş. eh ergenlik de o zamanlarda bitti desen, oraları geçtik. 98/99'dan beri cm oynamak lazım demişler. eh allah için 92'den beri oynuyoruz o da tamam. şu halde rahat rahat çemkirebiliyorum sanırım.

    "orjinalini aldım yine de olmuyoooo!" kaygısı, orijinal olmayanlarda bulunduğu defalarca anlatılmış bir takım saçmalıkların orijinalinde de olduğu gerçeğine dikkat çekmek içindir. hani insanların "sen korsan versiyonu kullanırsan tabi bunlar gelir başına" tarzı cevaplarını savuşturmak amacını güder. ancak bizim ortalama internet kullanıcımız için yaftalamak ya da etiketlemek çok kolay olduğundan, geçmişte buralara yazılıp çizilenleri okuyup az buçuk fikir sahibi olmaktansa "adam liseli beyler" modunda aklınca laf çarptırmak daha kolay olsa gerek.

    evet efendim, 2000 yılından beri orijinal olarak oynamakta olduğum şu oyuna dair bazı eleştirilerimi buraya ekleme hatasını göstermişim. at gözlüklü fanboylara yem oldum. üzgünüm.
hesabın var mı? giriş yap