• fatih sultan mehmet köprüsü'nde, 21 haziran 2009 - 31 temmuz 2009 tarihleri arası gerçekleştirilecek, köprünün genleşme derzlerinin bakımı çalışması.

    bu çalışma sırasında köprü üzerindeki şeritler çalışma sıralarına göre kısmi olarak ulaşıma kapalı tutulacak.

    http://haber.superonline.com/…2009/06/21/86217.html
  • uygulamaya sokulmuş çalışma. normalde hafta içi hergün bir buçuk iki saat arasında süren otobüs yolculuğum, bu çalışma sayesinde dört saat civarına yükseldi. ehh çıtayı yükseltmek lazım ki insanların yaşam kaliteleri de aynı oranda yükselsin öyle değil mi?

    yine de kendimi şanslı hissediyorum. ne de olsa 500t hattında yolculuk ediyorum ve şoförlerin alayı kasap. bir giriyorlar emniyet şeridine, allah ne verdiyse artık.

    unutmadan: (bkz: asl sorusuna verilebilecek cevaplar /@re login)
  • normalde 8.15 gibi başladığım mesaime bugün 10.45 de başlamama neden olan çalışmadır. her sabah pendik'ten 7 de servise binen ve en geç 8.10 da ayazağadaki ofiste olan ben bugün aynı saatte servise bindim ve tam tamına 3,5 saat sırasıyla kozyatağı-ataşehir-ümraniye-kavacık güzergahlarında ortalama 1 er saat harcamamıza sebep olan bu çalışmaya maruz kaldım. bunu neden sadece geceleri yapmak yerine insanların hayatını felce çevirdikleri ayrı bir merak konusudur.
  • önümüzdeki 20 güne yakın zaman dilimi içerisinde asya'dan avrupa'ya 2 şeridi kapalı olacaktır. avrupa'dan asya'ya bir şerit diğer yöne verilecek ve 3+3 şeklinde kullanılacak. kalan 20 günlük sürede de diğer taraftan 2 şerit kapanacak.
  • sayesinde şehir içinde evime ulaşma saatim, şehir dışından istanbula ulaşma saatimi dörde katlamıştır.

    (bkz: büyükşehir çalışıyor)
  • trafik boka dönecek de olsa, insanların yolda geçirdikleri zaman birkaç saat daha uzayacak da olsa kimsenin şikayet edeceğini sanmıyorum bu uygulamadan. zira köprüde bakım yapılması gereken yerler varsa elbet yapılacaktır. sırf trafik aksın diye gerekli bakımlar yapılmazsa daha fena şeyler olabilir. hiçbir istanbullunun eziyet çekecek olmasına rağmen, yapılması zorunlu olan bir bakım olduğu için "böyle rezalet mi olur kardeşim" diyerek itiraz edeceğini sanmıyorum.

    istanbul çok şanslı bu konuda. bakın; okulların kapanması, öss'nin bitmesi, birçok insanın tatile gitmesi beklendi. istanbul trafiğinin yıl içinde en rahat olduğu dönem seçildi böyle bir bakım çalışması için.

    ankara'da olsaydı ne olurdu? ramazan günü milletin iftara yetişmek için trafiği kilitlediği saatlerde ve tam da okulların açıldığı, servis problemi falan halledilmemiş ilk hafta başlanırdı bu çalışmalara. özellikle yağmur yağması muhtemel günler seçilirdi ki trafik iyice karışsın. normal koşullarda bile trafiğin sıkışık olduğu dönemlerde kapatılırdı yollar. üstelik kapatılacağı haber bile verilmez, ancak "ulan bu trafik niye yürümüyo mnakoyim" diye arabadan inip ileriye bakınca görürdük çalışma olduğunu.

    yumuk kelebecik'ten şahitli ispatlı örnekli destek geldi: kuğulu kavşağı için çalışmalar tam olarak 15 eylül'de, yani o sene okulların ilk açıldığı gün başlamış.
  • ülkemizde iyi şeyler de olabildiğinin göstergesidir. sonunda pastafarian kardeşlerimiz de devlet hizmeti alabiliyor.
  • büyükşehir belediyesiyle bir alakası olmayan, karayolları'nın yürüttüğü bir çalışmadır.

    ama emniyet şeridine tecavüz eden otobüs şöförüyle, kendisine bile saygısı olmayan ehliyetli hanzosuyla, tüm bunları izlemekten öteye gidemeyen; yeteneksiz, umarsız ve duyarsız polisiyle hayatı istanbullulara zehir etmiştir; o ayrı.
  • deprem tehlikesine karşı yapılan çalışmadır. deprem olduğunda o bakımlı köprüler belki binlerce hayat kurtaracaktır. ona rağmen yıkılırsa da allah'ın işine karışılmaz artık.
hesabın var mı? giriş yap