• artık çıkmaktadır!

    öncelikle:
    http://u1311.hizliresim.com/1h/8/ubpdk.jpg

    şayet bu dikkatinizi çekmeyi başardı ise sonralıkla:
    (bkz: bakaya kişilerin gbt'ye işleneceği söylentisi)

    daha da sonralıkla:
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25474904/

    en son:
    http://www.radikal.com.tr/…a_cezasi_geliyor-1157502

    ------------------------------------------

    iş için 2 günlüğüne geldiğim kahramanmaraş'da resimde de anlaşıldığı üzere saat 04:59da tarafıma tebliğ edilen tutanak ''gbt'de askerlik çıkmıyor mu?'' sorusuna alışık olmadık bir cevap getiriyor.
    08.11.2013 tarihinde gecenin bir yarısı çalan telefonun ucundaki ses bana kimliğimle beraber lobiye inmem gerektiğini söyledi. daha öncesinde de otellerde başıma bu tip aksaklıklar geldiğinden mütevellit bir ''hayırdır inşallah'' ile beraber kıçıma pantolonumu çekip lobiye indim.
    beni bekleyen memur beylere iyi akşamlar dileklerimi iletmemin akabinde ellerinde hali hazırda resepsiyondan alınan bilgiler ile yarısı doldurulan tutanağı farkettim. karşılarına oturunca yazıyı tersten okuyarak başıma gelen korkunç felakete anlam veremeyerek sükunetimi muhafaza ettim ve işlerini bitirmelerini bekledim. uzatılan kağıdı şöyle bir hızlıca okuduktan sonra imzayı basmam ile beraber dudaklarımdan süzülen 'mnskym' gibi karmaşık sessiz harflerden sonra sabahın beşinde sorduğum anlamlı tek soru ''neden dört nüsha?'' oldu. cevab veriyorum dedi bir diğer memur ''biri sizde kalacak, biri emniyette kalacak, biri askerlik şubesine sonuncusu da savunma bakanlığına..'' ve vedalaştık. ''kolay gelsin diyerek odama seyirttim..

    soran olursa diye söylemeyi farz bilirim; kendi işimi yaptığımdan dolayı nadiren de olsa icralık vs gibi durumlarda gözaltına alınmışlığım, arabamın siktiriboktan bir yerlerde bağlanmışlığı, karga tulumba nöbetçi mahkemelere çıkarılmışlığım vardır. cepçilik, arpacılık gibi olaylara karıştığımdan değil, sektöründe dünya devlerinden biri olan bir ihracat firmasının yönetim kurulu başkanlığını yaptığımdan geliyor tüm bunlar başıma.

    buradan sonrası büdüt:
    -kaç yaşındasın kardeşim?
    -1983 doğumluyum, bedelliyi 4 ayla kaçırdım. başka sorular varsa da yeşillendirin.

    -bakaya mıydın?
    -hayır bakaya değildim. 2007 senesinde üniversiteden mezun olacağım dönem açık öğretime kayıt yaptırdım. kayıt o kayıt, ne sınavlara girdim ne başka harç yatırdım ne de askerlik yoklaması yaptırdım.

    -idari para cezası kestiler mi?
    -hayır kesmediler.

    -eğer 15 gün içinde askeriyeye teslim olmazsan ne yapılacağına dair bilgi verdiler mi?
    -teslim olmak diye bir şey yok, yoklama yaptırmak var; biz bu davaya hayatımızı koyduk (ve bir de araba iddiam var şayet askere gidersem kaybedeceğim) yakalandığınız yerde idari para cezaları kesilecek. yaka paça tutup askere götüremiyorlar.

    -merhaba hocam.yoklama kaçağı ya da bakaya olduğunuzdan haberiniz var mıydı?daha önce hiç askerlik şubesinden adresinize uyarı falan gelmiş miydi?yoksa kaçak durumuna düştüğünüzü gbt'de çıkıp polis gelince mi öğrendiniz?
    -sadece tahmin ediyordum, daha önce bir uyarıda tarafıma bulunulmadı. yılın hiç değilse 3 ayını çeşitli memleketlerde geçiriyorum. yurt dışına çıkarken de hiç sorunla karşılaşmıyordum.

    -deyyuslar illa keyfimizi kaçıracak. cezayı ödeyip hep kaçabilir miyiz acep? bir umut bedelli çıkana kadar?
    -ben de aynı fikirdeyim, fakat henüz bu işin son durağı ne kestiremiyorum. ne kadar para cezası? kaç sene daha ötelenme? kaç kere daha yakalanma? bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz.

    --- spoiler ---

    dostlar ben bu askere gitmeme yoluna hayatımı koydum, büyük kumarlara girdim, imam oldum, cemaat kurdum, etrafımdakileri de yoldan çıkardım. dedim ki hep ''yıl olmuş bilmemkaç ne askerliği kardeşim'' dedim. ''korkma lan'' dediler, ''korkanı sikiyim benimki liberalist düşünce'' dedim. ''çürük mürük raporu aldı ipne; bize söylemiyor'' diye taşak geçtiler, ''hassiktirin lan'' dedim..
    ''askerliğin adı zorunlu hizmet, yoksa kim seni n'apsın lan askerde? hem asker demek devletin sırtındaki kambur demek, zaten gönüllü giden onbinlerce keriz var'' dedim. ''yılda şu kadar milyon para sokuyorum ülkeye, vergi ödüyorum, bu kadar mühendis şu kadar mavi yakalı adam istihdam ediyorum, ee sen de öylesin, biz böyle devlete daha faydalıyız'' dedim; akp'li bile oldum ''yaptıkları en doğru şey budur'' dedim. ''yaka paça askere alınan birini en son ne zaman duydunuz? 90ların türkiye'sinde kaldı o. eskiden duyardık şurada kuzenimi tuttukları gibi götürmüşler falan diye, ne zaman duydunuz lan böyle bir hikaye en son dümbükler?'' diyerek haykırdım. yetmedi bu söylemlerimin o kadar arkasında durdum ki c sınıfı bir araç koydum iddia masasına. bir kardeşim var bana benzeyen; dedim ki ona ''gitme'', dedi ki ''alırlar'' girdik iddiaya ortada hakemler, şahitler.. peki dedi ''tamam ben de gitmeyeceğim ama ben veya sen yarın öbür gün gidip kendimiz teslim olursak artık zamanı geldi diye, o zaman ne olacak?'' dedi. dedim ki ''öyle bir durumda kendiliğinden o yarrak altına giren öbürüne bir vespa motorsiklet alır, böylece iddianın bağlayıcılığı da olur.. ama kardeşim bana güven sen ses çıkarma, sakın gidip yoklamanı verip 'ben buradayım' deme, sen sus devlet sussun.. şayet sen haklıysan ve ikimizden birini zorla askere alırlarsa benden sana bir araba, yok ben haklıysam ve 40 yaşımıza kadar bu şekilde devam edersek senden bana bir araba''.. kendime güvendim, evlendim, çocuk yaptım, 3 kasım da 1 yaşına girdi kerata, nasıl tatlı anlatamam, topçu olacak büyüyünce.. askerlik yokmuş gibi yaşadım bu sabaha kadar...
    --- spoiler ---

    liboş ve mantıksal tarafım birden şöyle haykırdı: ''bedelli öncesi bir taktik''.. teşekkür ederim gkb, yüreğime su serpe yazdın.
  • yurt dışına çıkışlarda da sorun yaratıyorsa vahim bir meseledir. bildiğim kadarıyla pasaport kontrol noktasında gbt de yapılıyor. ama diğer taraftan yasaya göre sadece mahkeme kararıyla birinin yurt dışına çıkışı engellenebilir. yani her ne olursa olsun, hakkınızda mahkeme kararı yoksa yurt dışına çıkmanız anayasal bir haktır.

    yoksa biz razıyız, ceza öderiz, askere gitmeyiz. ama ekmeğimize aşımıza da engel olmayın. ya da patlatın bir bedelli daha. canımızı sıkmayın.
  • tutanak kağıdının her bir yanına mehmet yazarak yapıldığını düşündüğüm eylem. hatta abartıp mehamet bile yazmışlar.
  • yok yeeeaaa sisteme yük biniyor yapmazlar diye ümit ederken harbiden gerçekleşti artık.
    geçtiğimiz gece sabaha karşı 5 suları. kıytırık bir otel odasının kıytırık yorganının altında deli gibi rüya görürken anahtarla otel odasının kapısı çalınıyor. kalktım tabi. açtım kapıyı karşımda iki tane gençten memur.

    izmir'in memuru da bir garip. biraderim yoklama kaçağıymışısın diyor bana. öyle tatlı söyledi ki kerata, dedim adaletten kaçılmaz, gidelim. uzattım kolları. yok ya dedi, iki imza çaksan yeter.

    yoklama kaçağı olduğumun bana tebliğ edildiğine, ilk iş gününden itibaren 15 gün içerisinde en yakın askerlik şubesine iki adet vesikalık fotoğrafımla gideceğime, gitmezsem eşşeğin ziki kadar ceza ödeyeceğime, hatta bununla kalmayıp, bilmem kaç sayılı askerlik kanununa hatta ve hatta bilmem kaç sayılı askerlik ceza kanununa göre askeri mahkemelerce cezalandırılacağıma and içtim.
  • milleti kuzeninin kimliğiyle otelde kalmaya zorlayacak uygulama.
  • bedelli öncesi bir taktik
  • yargının hantallığı hep eleştirilir durur, yargı paketleri yerden yere vuruldu. fakat 3. yargı paketiyle yargının hızlandırılması ve mahkemelere daha az dosya gitmesi için yapılan düzenleme ile bir çok mağduriyetin önüne geçildi.

    eskiden yoklama kaçağı olanlar hakkında direk suç duyurusunda bulunuluyordu. bir çok insan adliyelere, karakollara akın akın alınıp bırakılyordu. bu gereksiz iş gerçekten de hem mahkemeleri hemde polisleri iyice bezdirmişti hele sulh ceza mahkemeleri için bir kabustu bakaya kalmak çünkü haddi hesabı yoktu, her mahkemenin binlerce bakaya kalma suçundan dolayı dosyaları bulunmaktaydı.

    bir şekilde askerliğini yapamayan veya geç kalan kişiler hakkında davalar açılmaktaydı ve çoğu bu davalardan dolayı cezalar almaktaydı. aldıkları bu cezalar hiç gereği olmadan binlerce insanın sabıka kayıtlarına işleniyordu

    2011 yılında yapılan kanun değişikliğiyle aşağıdaki şekilde kanun değişikliği yapılmıştır. bu haliyle çok büyük mağduriyetlerin yaşanmasının insanların adliye koridorlarında sürünmesinin önüne geçilmiştir. bu yasa değişikliğine göre artık bakaya kalanlar hakkında idari para cezaları uygulanacaktı kanun ilk çıktığında herhangi bir arama durumu söz konusu değildi, fakat bu kanunda da belirtildiği üzere " "kendiliğinden gelme" "yakalanarak gelme" ye ayrı ayrı cezalar belirlenmiştir.
    buda bir şekilde bunun kontrolünün yapılacağının sinyaliydi aslında, bu arama meselesi kesinlikle yeni bir olay değildir. sadece emniyet ile msb arasındaki protokol geç imzalanmıştır o kadar.

    bu aslında bakaya kalanlar için yeni bir şanstır. çünkü bakaya kaldığınız da hakkınızda idari para cezası kesilmektedir. siz bu idari para cezasına rağmen yine gitmezseniz bu sefer hakkınızda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuluyor ve hakkınızda sulh ceza mahkemesine dava açılıyor.

    eğer yine de gitmezseniz nasıl bir prosedür uygulanacak onu bilemiyorum işte, fakat hakkınızda dava açılsa bile üzülmenize gerek yok eğer bir sabıkanız yoksa hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumu hakkınızda uygulanacak 5 yıl içerisinde bir suça karışmadığınız takdirde bu hiç sabıkanızda bile görünmeyecektir.

    tüm bunları göz önüne alıp askere gidin kardeşim ne polis uğraşsın ne siz uğraşın ne de mahkemeler ha yine de gitmiyorsanız sakın gbt ye girmeyin.

    yeni yasanın metni
    " sınıf ve tertibatı belirlenmiş olanlardan, yapılan bildirim veya duyuru üzerine birlikte sevk edilecekleri emsallerinin sevk tarihinin son gününe kadar gelmeyen ve bu durumları 47 nci maddede yazılı özürlerinden ileri gelmediği belirlenenler ile sevk edildikten sonra askerliğini yapacağı kıtaya gitmeksizin kaçanlardan elde edilip de erteleme hakkı bulunmayanlar derhal sevk olunurlar.

    bunlardan yedek subay yetişme şartlarını taşıyanlar, muayyen zamanlarda birliklerine veya yedek subay yetiştiren sınıf okullarına sevk edilirler.

    bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlar, ertelemelerinin bittiği tarihi takip eden ilk mesai günü sevk edilirler.

    barışta, kabul edilebilir bir özrü olmaksızın;

    a) yoklama kaçaklarından birlikte son yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,

    b) saklılardan yaşıtlarının yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,

    c) bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,

    d) ihtiyat erattan çağrılıp da birlikte işleme tabi olduğu kişiler gönderilmiş bulunanlar için, en son gönderilme tarihinden,

    e) yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,

    itibaren dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler beşyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin türk lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca bin, yakalananlar ayrıca ikibin türk lirası idarî para cezası ile cezalandırılır. ancak, bu eylemlerinden sonra askerlik şubesince ilk sevk edildikleri kıtalara gecikmeksizin katılmaları halinde haklarında verilecek idarî para cezalarının yarısı verilir.

    bu madde uyarınca verilecek idarî para cezalarına ilişkin evrak, yükümlünün bağlı olduğu askerlik şubesi başkanlıklarınca yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer mülki idare amirliklerine gönderilir ve idarî para cezası ilgili il ya da ilçe idare kurullarınca verilir.

    bu madde uyarınca verilen idarî para cezaları hakkında 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı kabahatler kanununda öngörülen kanun yoluna müracaat edilebilir. bu cezaların yerine getirilmesi askerlik hizmetlerinin sonuna bırakılır. bu süreler içinde zamanaşımı işlemez.

    barışta, dördüncü fıkra uyarınca verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra dördüncü fıkrada sayılan eylemlerden herhangi birini işleyenler ile bu eylemleri seferberlik ve savaş halinde işleyenler hakkında askerlik şubelerince suç dosyaları hazırlanarak yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer cumhuriyet başsavcılığına gönderilir."
  • sezercix ile aramızda geçen konuşma üzerine hepten yarraa enlemesine oturdum sözlük:
    .........................
    (#38178429) hocam bildiğim konu olduğu için söyleyeyim. 15 gün içinde başvurmazsan hakkında yakalama kararı çıkarılıyo ve zorla askerlik şubesine götürülüyosun. haberin olsun

    08.11.2013 21:38
    bibidibabidibuu -> sezercix: dostum her ne kadar pazartesi günü yoklamamı yaptıracaksam da kafama takılan şeyler var.. salı günü dubai'ye gidecektim acaba sıkıntı olur mu? hala tecil hakkım var mı? biliyorsan yardım et kurban olam..

    08.11.2013 21:42
    bildiğim kadarıyla(ki en son 1 hafta önce update oldum biliyosun poliste herşey her an değişebiliyo) yoklamanı yaptırdığın an hakkındaki arama kararı kalkıyo. ama sen p.tesi yoklama yaptırıcam salı yurtdışına çıkıcam diyosun. kararın yazışmalardan sonra kalkma ihtimali yok değil sonuçta türkiyedeyiz anında işlenmiyo bu tür şeyler. ama şöyle bişey var askerlik şubesinden kağıt alırsan şu tarihe kadar askerlikle işi yoktur die ve yurt dışına çıkarken seni kenara alırlarsa kağıdı göstererek atlatabilirsin muhtemelen.
    ikincisi yüksek bitirdin mi? neden soruyorum çünkü şuan erteleme için tek şansın doktora maalesef. onun dışında 30dan sonra hiç bir tecil hakkını kabul etmiyo askeriye maalesef.

    08.11.2013 21:46
    bibidibabidibuu -> sezercix: :( yüksek yok dostum. moralimi siktin attın.. önce iyi sonra kötü haberi verdin:d

    08.11.2013 21:52
    valla kusura bakma kardeşim ya artık şubata kadar hayatın güzelliklerine bak diyebiliyorum sadece :d
    ...........................
    sezercixe sonsuz teşekkür her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa..
  • 84 lüyüm muhtemelen şanslı insanların yani bakayelerin arasına daha girmedim sözlük ama girmem yakındır. evliyim, çocukluyum, kariyerliyim, vergiyi, sigorta ödemelerini, elemanlara ödenen maaşları felan geçtim birde askerlik çıktı başımıza. bundan birkaç yıl önce bakaye kaldığım halde gitmediğim için 2000 bin tl idari para cezası, 90 gün hapis cezası yemiş bulunmaktayım ve ödedimde paşa paşa. bedelli çıksada çıkmasada ilk taksitini ödedik yani canım sözlük. sonra üniversite cart curt atlattık bir şekilde. şimdi kara kara düşünüyorum '' ne bok yiyeceksin tiriska, askere gitmeden işyeri kurduğun için kafana sıçayım tiriska, allah belanı versin tiriska'' işin kötüsüde allah yürü yağ kulum dedi işleride büyüttüm. bildiğin maddi açıdan herşey yolunda, yürüyen bir işim, 5 çalışanımın takır takır sigortasını ve maaşını ödeyen bir düzenim var. ben olmadan da imkanı yok işler yürümez sözlük. bir yıl kapatamam demek tükkanın kapısına kilidi vurup gitmem demek. şimdi düşünüyorum ulan acaba norveçe can eriği'mi ihraç etsem amk veya herhangi bir şey. 3 yıl takılsamda bari oradaki bedelli den yararlansam, eeeeee gene iş yerine kilidi vurmak demek. bağzen düşünüyorum işi, evi, arabayı, malı, mülkü satıp ağrının dağlarında odundan bir dağ evinemi yerleşsem diye. hatta denize açılıp hiç dönmeyip kendime öldü süsümü versemmi lan acaba diye düşündüğüm bile oldu. işin içinden çıkamadım bir türlü canım sözlük, boku yedim orası kesin ama nezaman. eğer olurda bir gün askere giderde hakkarinin uçsuz bucaksız karlı dağlarına verirsem kendimi, hiç şaşırmayın sizde okursunuz hürriyette yan haber olarak şu yazar kardeşinizi. umarım birileri şu garip halimize acırda bir bedelli daha çıkarır tek umudumuz bu.
  • işimiz yok elalem trolllüyoruz.. neymiş efendim ben yazmışım, print almışım, imzalamaşım, basmışım.. hee amk milleti trolllemek için otelde kalıyoruz..
    --------------------------------------

    (#38178429)
    fotoğraf maraş'ta çekilmiş anadolu genelinde bir cadı avı başlamış diyebiliriz?

    08.11.2013 21:52
    bibidibabidibuu -> le clandestin: abi ben yazdığım için mi biliyorsun maraşta çekildiğini yoksa bir şekilde anlayabiliyor musun? internet konusunda cahilin kusura bakma.. varsa yoksa sahibinden, ekşi, facebook, gmail..

    08.11.2013 22:02
    büyük maraş oteli desem :)))

    (bkz: fxif)

    08.11.2013 22:06
    bibidibabidibuu -> le clandestin: olm tribe sokma beni

    08.11.2013 22:08
    bibidibabidibuu -> le clandestin: abi işiniz mi yok? hadi maraş sik gibi yer.. yapacak bişey bulamadım da takılıyorum buraya.
    (bkz: kahramanmaraş)
    çık gez eğlen lan bilme öyle şeyler. takılmayın bu kadar internete

    08.11.2013 22:10
    bibidibabidibuu -> le clandestin: lan çocuk zaten kafam bozuk, iyice asabımı bozdun sen amk:d

    08.11.2013 22:11
    ahah o zaman askerliği nerde yaptığımı hiç sorma usta bakarsın sana da ora çıkar asdlaşflkadsşlg

    08.11.2013 22:13
    bibidibabidibuu -> le clandestin: la olm sen o karalamanın altındski soyadımı falan da okuyosundur şimdi

    08.11.2013 22:25
    bibidibabidibuu -> le clandestin: kardeşim mesaj yağıyor bana şu anda, trollediğimi düşünen milyonlar var.. diyorlar ki ''evde yazmış, print almış bizi sikiyo..'' iznin olursa ismini ifşa ederek copy paste yapmak isterim yazışmamızın bir kısmını

    08.11.2013 22:49
    screenshot atayım daha kısa olur? millet bakmaz bile yazışmalara. inanmayan düzmece der geçer screenshot daha mantıklı.

    iphone 4 olduğu bile görünüyor :p

    buyur: http://s1311.hizliresim.com/1h/8/ubzrv.jpg

    ------------------------------------

    le clandestin her nerede ne yapıyorsan teşekkürler..

    edit: link ölmüş, tazeledik..
hesabın var mı? giriş yap