• apple'ın mağazalarındaki teknik servis bölümünün ismi.

    bara oturur gibi oturup teknik servis elemanıyla beraber maruzatınızı gidermenize yarıyor.

    http://www.apple.com/retail/vr/genius.html

    bir benzeri için
    (bkz: geek squad)
  • buyuk sehirlerde gitmeden once online olarak rezervasyon yaptirmaniz gereken servis.
  • apple'ın çok kral bir servisidir. yaşayanlar bilir, ilim irfan için yurtdışında yaşarken bilgisayarı bozulan öğrencinin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. ne yapacağını şaşırır, burada servis nerede bulunur, bilgisayarın garanti belgesi kim bilir nerdedir, üstelik varsa burada geçerli midir, binlerce soru huzuru kaçırdıkça kaçırır. daha alınalı 5 ay olmamış macbook pro'm umutsuzca sunum yetiştirmeye çalıştığım bir gece beni yarı yolda bırakınca, ben de o bildik panik duygusuyla sarmalandım. apple'ın sitesini kurcalarken genius bar karşıma çıktı, online rezervasyonu yaptım, günü gelince de bilgisayarımı kaptım götürdüm. ben başka ülke vatandaşıyım, bilgisayar apayrı bir ülkeden alınmış vs, kimse durumu sorgulamadı, seri numarasından garantisine kendileri ulaştı, bilgisayarımı aldılar, bir hafta sonra da hard disc'i değişmiş olarak bana teslim ettiler. bozulan bilgisayarını garantisi bulunamadığından postayla türkiye'ye geri yollamak zorunda kalan, bu gidiş-geliş esnasında bir ay bilgisayarsız kalan arkadaşlarımı düşününce, apple'a şükretmeden duramıyorum. randevu sistemi ile bekleme süresini de yok eden, süper bir hizmettir genius bar, allah razı olsun.
  • apple store'u apple store yapan musteri hizmetleri bolumu.
  • herkesten haklarinda olumlu seyler duymama ragmen kendileriyle olan deneyimim beni tatmin etmedi maalesef.

    bir kere bu adamlarin asil isi maalesef ki, hele hele iphone, ipad gibi aletlerin cikip inanilmaz yayilmasi da goz onunde bulundurulunca, teknoloji ozurlu insanlara basit teknoloji anlatmak olmus. elestirmiyorum kesinlikle - hatta 55-60 yasindaki insanin iphone, ipad kullanmasi, bir seyler ogrenmeye calismasi da takdir edilesidir - ama sanki dolayli olarak da olsa bu yuzden bu "genius" arkadaslarimiz gittikce idiot olmaya kaymislar sanki. iki gidisimde de etrafimdaki herkes basit otesi sorular soruyordu. hal boyleyken, benim klavyesi ve trackpadi bozuk macbookum adeta house dizisindeki hastalara dondu: ikidir goturuyorum, sasirtici bir sekilde kablosu kendi kendine oluyor, tamir ediyorlar, sonra bilgisayari eve getiriyorum, hop: gene bozuk. ucuncu kez goturecegim bugun, gene ayni sikik tamiri yaparlarsa ve gene bozulursa, vallahi kafayi yicem.
  • bu kisimda calisan arkadaslarin bi tek adlari havaliymis sanirim. san francisco civarlarindakilerin ortalama kazanclari glassdoor'a gore 12.24 dolar. ulan asgari ucret 10 dolar kusur zaten, nerde kaldi bu genius'lik anlamadim ki.
  • humancentipad'de çok güzel anlatılır.
  • randevu almanın imkansız olduğu apple teknik servis bölümünün adı. taktiğini bilen söylesin lan ne zamandır uğraşıyorum.
  • neredeyse bir aydır bilgisayar başına randevu alabilmek için kamp kurduğum fakat halen randevu almayı beceremediğim yer. o sihirli yolu bilen varsa benimle paylaşsın ne olur.
  • şu tarz esprilerin yapıldığı iğrenç bir bar.
hesabın var mı? giriş yap