• baş ağrısına neden olan,uyuz karakterlere sahip dizi.
  • karakterlerini gayet samimi bulduğum ve severek izlediğim bir dizi.
    rory in diğer dizilerdeki genç kızların aksine hemen hemen her bölümde elinde bir kitap bulunmaktadır.
  • ilk bakışta "ne lan bu? kız dizisi ben seyretmem bunu.." şeklinde bir tepki verdiysem de, önceleri utana sıkıla, artık *ilgi ile izlediğim dizidir.

    bu kadar kısır bir konuyu bu kadar seyredilebilir kılan en önemli unsur sanırım diyalogların başarısı.

    lorelai hanımın hoş bir hanım olmasının konu ile ilgisi yok..
  • dizinin gerçekçilikten en uzak unsuru (gerçekçi olmak zorunda kardeşim takıntılı insanlardan değilim. böyle de seviyorum ben kurguları) anne ve kız değil, yaşadıkları dünya bence. kıllık çıkaran ama tonton market sahibi, eften püften konuların tartışıldığı kasaba toplantıları, temiz sokaklar, her gece bir karnaval havası, ışıl ışıl çatılar falan var. açlık, serseri zenciler, birbirini hiç sevmeyen komşular yok. tamam böyle güzel, zeki ve ne olduğunu bilen anne ve kız bulmak zordur (sanki arıyormuşum gibi oldu. korkmayın anne-kız fantazim yok) ama böyle bir kasaba bulmak (bak bunu aradığımı kabul edebilirim) imkansızdır bence..
  • bu dizide, rory'nin çekik gözlü arkadaşı lanei oynayan keiko agena, 3 ekim 1973 doğumludur. yine bu dizide parisi oynayan liza weil ise 5 haziran 1977 doğumlu. dizinin 2000 yılında başladığı göz önüne alınırsa, o yıllarda keiko 27, liza 23 yaşındaydı. rory'yi canlandıran 81 doğumlu alexis bledel ise 19 yaşında imiş.

    (bkz: bunları biliyor muydunuz)
    (bkz: gereksiz bilgiler)
  • cnbce 1. sezonun sonunda ara vererek sinir etmistir adami. el gelmis 6. sezona, ver iste 2,3, allah ne verdiyse...

    edit: iptal sanarken her gune gectigini gorduk, tesekkur ediyoruz (biz hepimiz). gerci her aksam her aksam bayacak mi, daha da mi baglayacak, gorecegiz.
  • cnbc-e'nin yeni sezonda pazartesi'nden perşembe'ye, haftanın 4 günü saat 19:00'a yayınlayacağı dizidir. ayrıca aynı günlerde, gece 02:00'da da tekrarı olacaktır. yayın saatine ve haftada 4 gün yayınlandığına göre, ilk sezonunun yurdum insanı tarafından beğenilmediği sonucuna varılabilir. oysa ki, her ne kadar six feet under, nip/tuck ve hatta desperate housewives gibi dizilerin yanında fazlasıyla naif kalsa da, televizyondaki en başaralı ve akıcı yazılmış diyaloglara sahip dizilerden biridir ve oyuncular da bu diyalogları başarıyla hayata geçirmektedirler. aradan herhangi bir bölüm kaçırma riski artmış olsa da meraklısı bu yayın günleri ve saatinde de diziyi takip eder ancak umalım ki cnbc-e ikinci ya da üçüncü sezondan sonra diziyi yayınlamaktan vazgeçmesin.
  • tum bolumler kurgu kasaba , star's hollow da gecer. aslinda yok oyle bi kasaba.
  • kızın anası olan lorlay bacı, o espri anlayışıyla ancak zopalanmayı hakeden ne vasat bir varlıktır. tahammül eden beri gelsin.
  • insanların espri anlayışlarının ne kadar farklı olabileceğini ortaya koyan karakterlere sahip olan dizi. yoksa birileri karakterlerlerin yaptıkları esprilere gülüyor ki, o karakterler var.

    örnek vermek gerekirse; bazı insanlar da analı-bacılı muhabbetleri, ingilizcenin okunduğu gibi yazılmasını, üstüne bir de türkçe kelimelerin çarpıtılmasını, s'nin z olarak yazılmasını ve okunmasını da sevmezler, ama birileri seviyor ve bunları yapıyor/yapmaktan zevk alıyor. bu durumda zevklerin de göreceli olduğunu ortaya koymu$ oluruz ki, olay bu noktadan sonra biter.
hesabın var mı? giriş yap