• ilk iki sezonunu 1 haftada bitirdiğim pek bi eğlenceli dizi. tamam kabul bazı bölümler baya sıkıcıydı ama genel olarak anlayamadığım bir çekiciliği var glee'nin. izlemeye başladığınız ilk andan itibaren etkisi altına alıyor çok net.

    rocky horror bölümü çok iyiydi misal. 2x14'te alkol etkisiyle coşup rachel'ın evinde alem yaptıkları kısım favorim. bir de the substitute ve holly holiday fenomeni var bahsedilmesi gereken. sen nasıl bişeysin öyle be holly. gözlerini devirip rachel'a you suck demen var ya bitirdi beni. onun gibi öğretmen istiyorum net. rachel ve finn iticisiniz lan sevmiyorum sizi, brittany sen aşırı derecede sevimli bişeysin bebeyim, mercedes asıl diva sensin sıkma canını. hökümet gibi hatunsun maşallah. becky sen de hep masaya ayaklarını uzatıp sekreter triplerine gir, ne bileyim sue'nun anonsları öncesi o zımbırtıyı falan çal. nasıl komik nasıl tatlısın sen. bunların dışında öyle iki karakter var ki bu dizide, hiç bir şey olmasa sırf onlar için izlenir.

    santana, hastayım kızım sana. kölen olayım parçala beni... öhöm.

    ve tabii ki sue sylvester. her halinle efsanesin sue reyiz bunu bil.
  • yeni bölümüyle an itibariyle çılgın atmaktadır.

    --- spoiler 3x01---

    takılmalardan anlayabildiğim kadarıyla bir kaç yorum yapacağım. yarın doğru düzgün izledikten sonra tekrar yaparım. ama dayanamıyorum. aylardır bugünü bekledim. glee club geçen sezonlardaki gibi tek düze bir ekiple değil de daha hareketli bir şekilde devam edecek gibi. giren çıkan çok olacak yani. food fight beklediğim mükemmellikte olmadı, daha uzun bekliyordum. we got the beat performansı olaydı ama.
    rachel ve kurt'ün birlikte takılmaları güzel olmuş. o hoşuma gitti.
    mercedes'in sevgilisini azıcık ucundan gösterdiler ya kendisi insan azmanı baya ama sevimli duracaklar gibi.
    yeni karakter sugar motta tam anlamıyla altıma işetti. bu kızı çok seveceğim gibi bir his var içimde.
    ah quinn vah quinn. yaktın ortalığı tabi biraz santana'nın katkısıyla. hem mecaz hem gerçek anlamda yaktın vallahi.
    tina ve mike konuştular bu bölümde, neredeyse ağlayacaktım, zor tuttum kendimi.
    santana. seni nasıl özlemişim, bilemezsin. o we got the beat'teki salınışını mı söylesem, quinn'i ikna etmeye çalışmanı mı anlatsam, blaine ile yaptığın "the naya dance"a mı kopsam, brittany'nın "sütyenimde pepperoni var." demesi üzerine "onlar senin meme uçların!" diyişine mi hasta kalsam, yoksa o lanet will seni kovarken burnundan kıl aldırmayışına mı ölsem bilemedim.
    evet, will, sana da iki çift lafım var. tamam santana "team sue!" demiş sue'nun tarafından seçmiş olabilir ama herkesin içinde öyle rezil etmek ayıp değil mi lan! insan bir kenara çeker konuşur. ve siz glee clubberlar. ulan biriniz de bir şey demediniz kız giderken. hele brittany sen hiç konuşma zaten. yazık lan yazık. herkes geri dönsün diye götünüzü yırtarsınız ama. çok ararsınız daha siz santana'yı.
    kaptırmışım kendimi.
    ayrıca brittany'in food fight'ın ortasında yaptığı dönme hareketiyle beni gecenin bir saatinde abartısız yerlere yatırmıştır.

    bir şey daha ekliyim. glee club tarafından reddedilen sugar motta'ya sue kollarını açabilir. glee'ye düşman olan herkese kapıları sonuna kadar açık ne de olsa. bunun sonucunda da 3 tane co-kaptan olabilir cheerios takımında, çünkü sugar motta'nın babası hem zengin hem de eli açık bir adam belli. sue buna karşı koyamayacaktır. o yüzden şimdiden sugar ve santana'nın sahneleri için çıldırıyorum diyebilirim.

    --- spoiler 3x01---

    edit(s): durup durup gelen ilhamlar sonucu oluşmaktadır.
  • bütün yaz süren çalkantılar sonucu yeni sezona süper başlamış dizidir. sektörde ve dizinin hayranlarında doğan ryan murphy tepkisi, ikinci sezonun aldığı olumsuz eleştiriler, düşük the glee project ratingleri ve üç boyutlu glee konser filminin gişede çuvallaması sonrası dizi kabul edin etmeyin çok zor bir durumdaydı. ancak ekibe alınan yazarlar gerçekten işe yaramışlar. gerek karakterlere verilen eşit ağırlık olsun, gerek sezon boyu izleyeceğimiz hikayelerin atılan tohumları olsun, gerek şarkı seçimleri olsun, gerek diyaloglar olsun ikinci sezonun tamamından çok daha iyi bir bölüm izledik.

    --- spoiler ---

    uzun zamandır ilk defa bir bölümde rachel'a gıcık olmadım, hatta beni tam iki kere güldürmeyi başardı. sue sylvester (piyano parçalamasını saymazsak) akıl almaz absürtlüğünden kurtulmuş, ayakları yere basan eksantrik bir karakter olmaya dönmüş. kulüp içi dinamikler, blaine'in ekibe katılması, mercedes'in yeni hayattı, rachel-kurt ikilisinin hayalleri, mike-tina'ya ciddi ciddi diyalog yazılması, quinn'in kimlik bunalımının başarılı bir şekilde ele alınması... bunların hepsi iyiye doğru atılan adımlar.

    sugar asperger'lı ailelerin tepkisini çekebilecek bir karakter olsa da diziye güzel bir soluk getirmiş. şahane komedi sahnelerine gebe bir karakter gibi gözüküyor. brittany gibi düşünmeden her şeyi söyleyen, ama söyledikleri daha zekice olan bir karakter olarak ortalığı fena karıştırabilir. kendisi gerçekten asperger'lı mı yoksa sırf ağzına geleni söyleyebilmek için kılıf mı hazırlamış bilmiyoruz gerçi, ama gelecek bölümlerde onu izlemeye sabırsızlanıyorum.

    --- spoiler ---

    dizinin sadece popüler şarkılara yer verdiği için eleştirilmesinin ardından ilk bölümde müzikal şarkılarına ağırlık verilmiş. ikisinin ortası bulunduğunda glee hem komedisi, hem draması, hem de müzikal yönüyle tadından yenmeyecek bir hal alacaktır. ilk bölümün rating'lerinin geçen sezonun ilk bölümüne göre yüzde otuz iki düşmesi ve bir fenomen olarak görülmesine rağmen hemen ardından yayınlanan yeni dizi new girl'e hatırı sayılır rakamlarla geçilmesi şimdilik bir sorun değil. çünkü şimdi iş gleek'lere ve sosyal medyaya düşüyor. önümüzdeki 2-3 bölüm bu kalite korunabilirse glee'nin yeniden iyi olduğu fazlasıyla duyulacak, kaybedilen seyirci geri gelecektir.

    bir dizi için senaryonun ne kadar önemli olduğunu fark eden glee ekibinin mutlu günleri yakın gözüküyor. ama şimdilik hala karanlık tünelden çıkabilmiş değiller ne yazık ki. ama dizinin düzeleceğine ilk defa bu kadar inandım. internetteki yorumlar da bu yönde olduğuna göre sevinebilirsiniz gleek'ler!
  • 3. sezona bomba gibi başladı! bu sezon için umutlandım.

    --- 3x01 spoiler ---

    - blaine'in bizim çocuklara katılması sevindirse de, sorunlara yol açabilir gibi. pek sevimli, romantik bir eleman; ama hafiften jessie havası seziyorum ben onda. yetenekli ve havalı biraz. rachel'a ciddi bir rakip olup glee club'ta bölünmeler yaratabilir.

    - rachel dışındaki karakterlere de yer ayrılması çok iyi olmuş. bol bol kurt'ü gördük ne güzel. mercedes bu sezon öne çıkacak gibi. quinn'in yeni tarzı ona eski retro cheerleader tarzından daha çok yakışmış. eskiden mıy mıy gelen konuşması da bu haliyle cool duruyor. birkaç bölümlük işi var tabii, döner eskiye.

    - emma & will pek şirin olmuş.

    - o final neydi öyle!

    ve son olarak;

    rachel & kurt el ele emma'nın odasında otururlar.

    rachel: we have an important announcement to make.

    emma: i thought this day might come. really, this is the only dating combination that the glee club hasn't tried.

    hahaha

    --- 3x01 spoiler ---
  • 3. sezon 1. bolumde yaptıkları final şarkisiyla beni benden aldılar!
  • (küfür yemek pahasına) bütün yaz başlasın diye beklediğim diziler arasında ilk bölümüyle en büyük hayal kırıklığı yaratandır. neden bilmiyorum bir türlü ilk sezon tadı alamıyorum.

    ha başta sue sylvester ve sugar motta'nın sahneleri olmak üzere çok komik anlar yok muydu? vardı.

    özellikle ekipçek food fight öncesi kafeteryada ve blaine'in bahçede söylediği şarkı (unutmuşum bak adını sanını) iyi performanslar değil miydi? öyleydi.

    peki ama sorun ne?

    bilmiyorum dostlar ben de bilmiyorum. jane lynch'in emmy ödül töreni için çektiği videoda dediği gibi, belki de lise öğrencilerinin 25 yaşında gibi göründüğü bir dünyaya katlanamıyorum artık.

    glee'yle ilişkimiz ahde vefa düzeyine indi. ne acı!

    ama şu da var:

    --- spoiler ---

    rachel: we have an important announcement to make.

    emma: i thought this day might come. really, this is the only dating combination that the glee club hasn't tried.

    hemmen bir broşür çıkarır: my hag and i (glee böyle detayları olduğu zaman güzeldir, gençlere "final'le kazanacaksınız" ruhu aşıladığı zaman değil)

    --- spoiler ---

    and this is how the saint (hoop el hareketi) sees it!
  • üçüncü sezon ikinci bölümün adı i am unicorn. trailerı şurada. araştırmalarım sonucu öğrendim ki, west side story müzikalinin seçmelerinde blaine ve kurt aynı karakter için auditiona gideceklermiş. bu da aralarında bir husumet doğuracakmış. fakat bundan da çok merak ettiğim kurt'ün okul başkanlığı seçimleri için brittany ile beraber çalışıyor olması. ellerinde gökkuşağı bayraklarıyla fotoğraflarını gördüm brittany ve kurt'ün. sanırım i am unicorn'da kurt'ün seçim propagandası ile ilintili.
  • izlemeye doyamadığım dizidir. gerçekten, internetten izlemek yetmiyor ki indiriyorum tüm bölümü, özellikle performansları yatmadan önce ilaç niyetine yüz kere izliyorum. üçüncü sezonla birlikte, hele de blaine'in "it's not unusual" performansıyla birlikte sevgim katlandı büyüdü çığ oldu içimden taşıyor.
  • içerik açısından da performans açısından da dolu bir bölüm ile üçüncü sezonuna tam gaz devam eden dizidir. özellikle dün akşam ki bölümün kapanış sahnesine bayıldım.

    --- spoiler ---

    juri, bernardo karakteri için seçmelere katılan blaine'e "would you mind reading for tony?" dediğinde ve biricik sevgilisini derin bir içtenlikle seyreden kurt'ün hayal kırıklığını gördüğümde.

    --- spoiler ---

    etkilendim.

    etkilendim etkilenmesine ama göz var nizam var, bence de blaine tony için kurt'ten çok daha iyi bir aday. ama mercedes'ten de frank-n-furter izlemiştik biz. onun için jürinin kahkahalarına son derece bozuldum.

    --- spoiler ---

    az önce dün akşam yayınlanan 3. sezon 2. bölüm sonrası eleştirilerine göz atıyordum ki şöyle bir cümle ilişti gözüme, 'one character doesn't deserve three seasons of endless misery.' tabi ki kurt için söyleniyor bu, ikinci bölümü izleyenler daha iyi anlayacaktır birazdan söyleyeceklerimi.

    neden bu çocuğa gün yüzü göstermiyor yazarlar acaba? tony belli ki blaine seçilecek, üstüne üstlük sezonun 5. bölümünden itibaren de diziye blaine'e körkütük aşık olan ve bu sezonun villain vasfını üstlenecek olan bir karakter girecekmiş. bu dizi komedi/müzikal değil de drama mı acaba? niye pek çok olumsuz durum çorap söküğü gibi kurt'ün başına geliyor? (gerçi bir yandan da kurt ve blaine'in sonsuza kadar mutlu yaşayacak olan sıkıcı çift parodisine girmesini de istemiyorum.) velhasıl bölüme notum 7.5/10 olsa da -santana, mercedes ve tina gereğinden fazla geri plandaydı çünkü- senaryo açısından ve ilerleyen bölümlerin sürerliği açısından umut vaat ediciydi.

    özellikle west side story'i ne zaman izleyeceğimizi merak ediyorum. bir de hakikaten rachel maria rolüne cuk oturuyor. gerçi mercedes'ten frank-n-furter olacak deselerdi de inanmazdım. o yüzden haftaya kendisinin auditionını beklemek durumundayım.

    --- spoiler ---
  • santana çok az gösterilse de çok başarılı bir bölüm izledik diye düşündüren üçüncü sezon ikinci bölüme sahip dizimiz.

    --- spoiler ---

    efendim her şeyden önce santana'nın gazıyla okul başkanlığına soyunan brittany'i gönülden tebrik ediyorum. inanılmaz olaylar dönecek, belli.
    kurt'ün asıl istediği her türlü rolde oynayabilme yeteneğine sahip olmak, herkes bunun neresini anlamadı bilemiyorum. gülüp dalga geçeceğinize adam olun da destek olun. çok gaysin diyene kadar oyunculuğunu geliştirmesi için yardımcı olun.
    rachel ile shelby'nin düeti benim bütün yaz beklediğim olaylar içerisindeydi ki şahane bir düet oldu. bu bölümün de en iyi performansıydı bence. bütün aralarındaki olayların özetiydi resmen.
    bol quinn'li bir bölüm olması da nefisti. o hikayenin de temelleri en derin şekilde atıldı. çok başka bir quinn izliyoruz ve izlemeye devam edeceğiz gibi görünüyor. sue'nun çektiği video da olaydı aynı zamanda.
    ne sırf müzikallere ne sırf popüler müziklere ağırlık vermeseler, şu orantıyı bir tuttursalar her şey çok güzel olacak. her iki izleyici kitlesi de memnun olacak ama bakalım.
    ayrıca kurt'ün seçmelerdeki performansı çok başarılıydı. ne olursa olsun.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap