• tam başlık " marmaris grand yazici mares hotel'in, müsterilerine karşı yaptığı cinsiyetçi uygulama" olacak.

    öncelikle belirteyim amacım; oteli kötülemek veya rezalet başlığı tadında bir geri dönüş almayı ümit etmek kesinlikle değil. ortada bir yanlış var ve farkına varılmasını amaçlıyorum.

    olayı şöyle izah edeyim. bu sene tatili 3 erkek yapmaya karar verdik. işinde gücünde, otuzlu yaşlarımızda, kendi halinde insanlarız. bütün yılın yorgunluğunu atacağımız bir yer arıyorduk. ılk önceliğim çeşme'ydi. alaçatı'yı bilirsiniz denizi dalgalı falan, severim dalgalı deniz. her neyse yapılan araştırmalar sonrasında anladık ki, yılın bu döneminde erken rezervasyonsuz, her şey dahil 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmak çeşme'de oldukça pahalı.

    hemen aklıma grand yazıcı mares geldi ,
    --- spoiler ---

    grand yazici mares, daha önce kızlı-erkekli grup olarak kaldığımız ve iyi vakit geçirdiğimiz, marmaris'in en iyi otellerinden biridir. hatta zamanla marmaris'e gidecek arkadaşlarıma mutlaka önerdiğim bir otel haline gelmiştir.
    --- spoiler ---
    hemen bir tur şirketiyle temas kurduk, 3 erkek dediğimiz an, telefondaki kadın çok normal bir şey söylüyormuş gibi, otelin erkek grup almadığını söyledi. sonradan tam olayın içeriğini öğrenmek adına, 1 erkek rezervasyonu alıp almadıklarını sorduğumda yine olumsuz yanıt aldım. sonrasında ikna olmayıp oteli aradım, kendilerinden de aynı cevabı aldım. yanında kadın yoksa otele giremiyorsun yani, hayli ilginç. bar mı lan burası dedirten cinsten bir uygulama.

    oteli bu kararı almaya iten sebep ne olursa olsun, bu tutum çok yanlış. bildiğin cinsiyet ayrımcılığı. biz de biraz daha fazla para verip, green nature diamond'da reservasyon yaptırdık.
    ülke olarak hızla bokumuzda boğuluyoruz yani. kalitesizlik, büyük bir hızla kalitesizlik yaratmaya devam ediyor.

    aklıma gelen soru ise şu; ya internetten direkt reservasyon yapıp marmaris'e kadar gitseydik? bari, sitelerde yetişkin seçeneğini kaldırın da, kadın, erkek koyun. yazık millete, sokakta kalmasınlar.

    ekleme: yorumlardan sonra anladım ve katılıyorum ki, bu ülkede tatil falan yapılmaz. beni bir erkek olarak potansiyel tacizci gören, rahatsız edici unsur olarak gören bir ülke zaten beni hak etmiyor amk. en kısa zamanda da siktir olup gideceğim bu diyardan. isterseniz sonra kadın/erkek olarak otelleri ikiye ayırın. zerre umrumda değil.
  • bence çok da haksız sayılmaz oteller ve tur şirketleri. 3 erkek sen git 3 erkek onlar gitsin 3 erkek başkası gitsin geleni geçeni kessinler laf atsınlar. (lafım başlık sahibine değildir, kendisi gayet efendi bir insan olabilir ama maalesef türk erkek turist grubu denen bir gerçek var.)
  • 3 erkek kabul eden oteli ben dahil onbilenrce kişi tercih etmeyeceği için haklı uygulama.
    tatil diye gidelim barzolar doluşsun he mi.
  • otelim olsa benim de almayacağım kitledir.
  • bir erkek olarak türkiye şartlarında en doğrusunu yaptıklarını düşündüğüm otel. üç erkek tatile gitmek benim asla yapacağım ya da anlayacağım bir şey değil açıkçası, yapan yapsın ama zerre rahatsız olmam, ilgilenmem de. ama üç erkekten oluşan bir grup çok büyük bir potansiyel rahatsızlık kaynağıdır. yazarı tenzih ederek söylüyorum, gerçekten de çok müspet, düzgün adamlar olabilirsiniz ama sonuçta insanız, kavun değiliz, koklayarak anlaşılmıyor iyimiz kötümüz. büyük bir risktir bu, otel de almamayı tercih etmiştir, ki bence de akıllıca hareket etmiştir.
  • 3 erkek olarak bayağı otel arayıp sonunda bulduğumuz ama benim de haklı bulduğum uygulama. tek gıcık olduğum o tip otellerin tek veya grup olarak kadınları kabul etmesi. belki ben çift olarak gittiğimde kadınların taciz seviyesindeki bakışlarından rahatsız oluyorum. içip içip beni rahatsız etmeyeceği ne malum. *
  • bir erkek olarak doğru bulduğum tutum.
    3 erkek grup alan otele kesinlikle gitmem.
    birçok otelde de bu uygulama var zaten. başlık açılması bile garip
  • cinsiyetçilik falan yoktur otel politikasıdır. bazı oteller aile otelidir yani ailenizle gitmeniz gerekir. bu arada otel gerçekten çok güzeldir adı labrande mares olarak değişti ama sanırım. gidecek olanlara bende tavsiye ederim.
  • marmaris, antalya, kuşadası, bodrum da aynı uygulama olduğu için iddia edildiği gibi olmayan cinsiyetçiliktir.

    doğu ve güneydoğudan iş gücü göçü yanına, suriyeliler eklenince potansiyel turist kaçıracaklar diyerek almamaları normal. bu uygulama son yıllarda olan bir uygulama olmayıp yaklaşık 15 yıldan beri var olan bir uygulama.
  • yapılan şey cinsiyetçiliktir.

    3 tane kafadan çıkan yegane tatil fikrinin de açık büfe önünde saman tadında yemek yeme sırası beklemek olmasi acı verici. tatil vizyonuna gel.

    oğlum kiralayın bir araba, atın bagajına bir çadır icabında.

    ya pansiyonda kalırsınız ya da kamp yaparsınız. en azından egenin cennet tenhalığındaki koylarında yüzersiniz üstüne de yarı paranız cebinizde kalır. bizi otele almadılar ühü ühü diye de eziklenmezsiniz.

    fikriniz yoksa sorun fikir de verelim.
hesabın var mı? giriş yap