• (bkz: yesil bolge)
  • imdb ye göre 30 nisan 2010 da türkiye'de gösterime girecek.türkçe altyazılı fragmanını ntv yayınlamış sağolsun.
    (bkz: http://video.ntvmsnbc.com/…01219019004054014159207)
  • her ne kadar izlemediğim filmlere taş atmak gibi bir huyum olmasa da, trailerdan gördüğümüz kadarıyla zaman sınırı olmayan 24 olmuş gibi duran filmdir.

    http://www.apple.com/trailers/universal/greenzone/
  • fragmaninda bourne serisinin 4. filmi deseler yerdik heralde. irak'ta gecen bourne filmi gibi..

    basrol oyuncusu, yonetmen, cekim, konu bourne 4 gibi sanki. ayrica fragmanin sonunda calan moby sarkisi alice gozumuzden kacmadi. alsana bir bourne benzerligi daha...

    o degil de bu yonetmen ile mat damon niye oturup bourne serisinin 4. filmini cekmemisler de bu filmi cekmisler...belki de guzeldir bu film ama bourne 4 daha iyi olurdu be...
  • bu hafta youtube'a verilen 6 adet yeni klibin altincisina gore, aksiyon acisindan bourne serisinin devami olmadigi rahatlikla soylenebilecek film. soyle ki, adamimiz (matt damon) tek bir kisiyle dovusurken bile baya bir bogusuyor ve ustelik de hicbir ozel teknik kullanmiyor, artik ne varsa abaniyor. jason bourne ise krav magavari becerileri sayesinde (aslinda filipin stili kali ve bruce lee'nin gelistirdigi jeet kune do'nun karisimi bir teknik kullaniliyormus filmde, dogrudur cunku dergiyi durup dogustugu sahne buram buram escrima kokuyordu, buradan emin boztepe'ye selamlarimizi gonderiyoruz) ayni anda degil bir, 2 veya daha fazla "egitimli" adami rahatlikla devirebilme gucune sahip bir karakter ve bu, araba-motosiklet sahneleriyle birlikte bourne serisi aksiyonunun temelini olusturur. ha ayni tatta bir aksiyon yakalar miyiz bu filmde de? bana sanki yakalarmisiz gibi geliyor ama izlemeden birsey soyleyemem.

    iste o 6 numarali klip
    http://www.youtube.com/…y0nvrgpnar8&feature=related
  • guzel bir film. aksiyon sahneleri cok cok etkileyici olmasada ortalama bir amerikan yapiminin birazcik ustunde gibi.

    --- spoiler ---

    bilmedigimiz birseyi anlatmiyor bu arada film. klasik nukleer silahlarin olmadigini ve bu hikayenin nasil uyduruldugunu, gorusmelerin nerde nasil yapildigi gibi bilgileri veriyor.

    --- spoiler ---
  • filmden sonraki hisler sinir ve huzun karisimi icerir.
  • --- spoiler ---
    filmin ana fikri, son aksiyon sahnesinde ıraklı kardeşimiz tarafından verilmiştir;

    "it's not for you to decide what happens in my country"
    --- spoiler ---
  • the hurt locker sacmaligindan sonra guzel bir irak isgali filmi(bu da ne demekse; kanli bir isgalin filmi nasil guzel olabilir ki?) matt damon gercekten mukemmel bir oyuncu ve ozellikle bu tur filmlerin tartismasiz en iyi aktoru. tarih itibariyle ve hatta son 10 yildir ele gecirmis durumda bu unvani. diger yandan film biraz aydinlik mekanlarda gecse daha izlenebilir olurmus. yardimci roller, filmin temposu ve catisma sahneleri gayet guzeldi.
    ayrica belirtmek istiyorum ki son zamanlarda yapilan irak temali amerikan yapimi filmler her ne kadar u.s.a. elestirisi yapiyorsa da, bunu bir sekilde bush uzerinden yapiyor ve su an tepede obama oldugu icin gizlice bu buyuk sorumluluktan kaciyor. elbette simdilik dunya kamuoyundan da kacmayi basariyorlar. fakat yeri ve zamani geldiginde bunlarin bir hukumet degil devlet politikasi oldugu sorgulanmaya baslanacaktir; o zaman hangi secim abd'yi kurtaracak gorecegiz.
hesabın var mı? giriş yap