• silivri - tekirdağ arasında, kınalıyı geçtikten 10 km. kadar sonra bulunan ilçe. meşhur da bir köprüsü vardır, adına türkü yakılmıştır.

    "gümüşyaka köprüsünü ezberledim türküsünü ben sana hiç doyamadım" şeklinde bir nakaratı vardır söz konusu türkünün, en son haluk levent tarafından seslendirilmişti.
  • yuz veya ucyuz metre gibi komik araliklarla yigit pala marmara sand (simdi surf) marco polo gibi cogu yildizli hotellerin bulundugu e-5 uzerindeki tatil koyu.
  • gumusyaka yagmur yagdiginda nereden geldigi belli olmayan kurbagalarin, betondan yapilmis hem tenis hem basketbol sporlarina hizmet veren kortu istila ettikleri bir tatil beldesidir. buraya yazin sicaginda bir adet bmw 2002 icine bes kisi sikisilip gidilmistir, yol boyu annelere zorla skid row dinletilmistir cunku yas 13'tur, skid row mukemmeldir, mukemmel skid row'a eslik etmek icin 18 and life esliginde onsekiz yasina gelince olacaklar hayal edilmistir. arabanin yolcularindan biri onsekiz yasina geldiginde olmustur, bu entry onun icin yazilmistir. sebastian bach ise artik broadway'de sahne almaktadir.
  • 15 sene önce tenha lığı ile güzze olan
    hersene gerek insan ortamı gerekse yerleşim ve deniz in kirlenmesi sonucu
    kötüleşen
    değeri gittikçe düşen ve bundan en az 30 sene sonra değeri tekrar yükselebilecek
    köy
    2 km ilerisi tekirdağ il sınırıdır.
    istanbul evleri çocuk parkının hemen orda oturuyorum
  • canım lord of the depthsim sayesinde giittiğim arkadaşlarla beraber olduktan sonra bütün gün evde otursanız bile çok güzel tatil yapılan, geceleri çok ama çok soğuk olduğu için kumsalın tadını uzun uzadıya çıkaramayacağınız, denizine girilmemesini tavsiye etmekten çekinmeyeceğim yer.
  • marmara denizinde guzel denizi olan ender yerlerdendir.
  • istanbul edirne tem yolunda kınalı çıkışında başlayıp köy merkezine kadar uzanan sahil şeridinde müstakil evleri,yavaş yavaş prefabriğe dönüş yapan dantel örtülü,beyaz eşyalı çadırları,sinema ve alışveriş merkezli maxisi ile istanbula yakın sayfiye yeri.kısa süreli giderseniz stres atarsınız.yok ben uzun kalıcam diyorsanız bıkkınlık yaparsınız.
  • yaklaşık 20 yıldır tatillerimi geçirdiğim belde..

    oha 20 yıl ciddi ciddi.

    edit: 24 yıl oldu
  • çanta köyü ile arasına liman yapılacağı ve 5 sene içersinde havaalanı projesi ile metro hattı düzenleneceğinden istanbul'a ulaşımı bir hayli rahat olamasından değeri bir hayli artacağı söz konusu edilen belde.
  • ne de olsa istanbula yakın.hatta istanbul il sınırı içinde , o yüzden fark etmez.denizin , sahilin kirliliğini göz önüne aldım ben ille de gireceğim bu denize diyorsanız tamam.ama sakın bunu hafta sonu yapmayın.özellikle de pazar günü.hatta eviniz yurdunuz varsa evden çıkmayın pazar günleri.yoksa yaşanacak manzara kaçınılmaz bir şekilde şöyle olur.tüm ara sokaklar ve sahilde araba park edilebilir her yer camları yarım yamalak havlularla kapanmış arabalarda soyunmaya çalışan aileciklerle doludur.soyunmak diyorum çünkü yaptıkları eylem altlarında ki donu çıkarıp boxer donu mayo niyetine giymekten öteye gitmez.kadınlar ise geldikleri etek elbise ne varsa artık onu çıkarıp deniz için ayırdıkları farklı desende bir elbiseyi giyerler.değişen bir şey olmaz yani.akşama kadar çarşaftan gerdirdikleri tentenin altında yerler,içerler,çöplerini sahile atıp tekrar yerler,içerler.....pazartesi sabahı zaten leş gibi olan sahil ek olarak boş bira şişeleri,boş meşrubat şişeleri,plastik poşetler,karpuz kabukları ile dolar taşar.ama benim bu hafta sonuna uygun boxer im var arada kaynarım zaten diyorsanız pazarları sizin için ideal..
hesabın var mı? giriş yap