• şarap ve peynir eşliğinde sirtakili ve zeybekikolu yunan ezgilerinin dinlenip coşulacağı mekan. restore ettiği beyoğlu çukurcumadaki tarihi binasında gourmelit pera her perşembe ‘şarap – peynir ve yunan ezgiler’ programına 18 eylül 2003 tarihinden itibaren yeniden başladı.

    çeşit peynirlerin ve şarabın limitsiz sunulacağı geceler, her perşembe saat 21:00’de başlıyor. giriş ücreti 25 milyon lira. üyeler ise, 20 milyon lira ödeyerek katılabilecekler.
  • gecen yilin ekim ayindan bu yana hizmet veren kurulus, spagetti, penne, tortellini, linguine, fettucine, tagliatele'nin de aralarinda bulundugu 40 'tan fazla makarna cesidi sunuyor. en buyuk ozelligi ise hepsinin zeytinyagi ile pisirilmiş olmasi. diyet yapanlar için kepekli makarna cesitleri de bulunmaktadir. isletmesini kostas eftimiyadis'in ustlendigi gourmelit pera'da her sali makarna gunu. dilediginiz kadar makarnayi sadece 5 milyon tl'ye yiyebilmek mumkun . tabi bu makarna ziyafetine yunan muzigide eslik ettmektedir.

    faik pasa sokak no 37
    cukurcuma-beyoglu
    tel : (212) 244 38 01/02
    http://www.elit-wine.com/adres_krokisi
  • bir arkadasimin gecen sonbahar bir ay kadar calistigi mekan. gittigimde beni tanistirdigi, umut adli, cok komik, satasmalariyla kirip geciren bir garsonu vardi bu mekanin. sanirim hala orada.
  • askida kahve uygulamasini bildigim kadariyla istanbulda ilk uygulayan yerlerden. mesela bir kahve iciyorsunuz, ama iki kahve parasi veriyorsunuz, sizin adiniza askiya bi fincan asiyorlar, gelen bir universite ogrencisi ogrenci kimligini gostererek sizin odediginiz kahveyi bedavaya iciyor, ustelik muessese de bir tatli ikram ediyor soz konusu ogrenciye... aski fincan dolu, ama daha kimse bedava kahveyi istememis... sanirim italyada cok moda olan bisi bu askida kahve, pariste de oldugunu biliyorum...
  • güzel makarnaları olan bir yer. hakkaten insanın askıdaki kahvelerden içesi geliyor ama il başta cesaret edemiyor istemeye. ama heralde anlıyor ordakiler de altı kişi gittiğimiz halde hepimize frappe ikram ettiler.
  • makarnalar nefis, soslar nefis, saraplar nefis, ustelik de cok ucuz... gidilmeli, tadilmali.. bahcesine de kucuk bir kafe actilar simdilerde, orada makarna yok ama guzel kahvalti var
  • makarna gününde yiyebildiğiniz kadar spagettinin hala 5 milyon lira olduğu yer.. ama spagetti yemek yerine ravioli , fettucune ve karidesli ravioli yemek daha mantıklı.. hatta yanlarına özel sos söylemenize dahi gerek yok.. içecek fiyatları da bayağı makul.. makarnadan önce masaya ücretsiz nefis sıcak ekmekler ve zeytinyağı getiriyorlar .. mekan çok küçük olduğu için rezervasyon yaptırmanız gerekebilir.. bahçesindeki kafesi de çok sessiz bir mekan.. türk kahvesinin yanında sakız reçeli ikram ediliyor. *
  • mekanı işleten kişi kostas eftimiyadisadında şeker bir insandır dünkü izlenimlere göre.
  • penne all arrabbiatanin mukemmel oldugu, yaninda da bir kadeh kirmizi sarap ile yemege eslik eden guzel yunan muzigin arada bir pink martiniye gecerek daha da keyiflendirmesi sonucu bir de hos sohbet edeceginiz arkadaslariniz varsa keyifin son noktasini yasayabileceginiz yer.. yemeklerden once gelen zeytinyagi ve kucuk sicak ekmeklerin * de tadina doyulmaz bir ozelligi var.. hepsi birlesince cukurcumaya inmek icin gercek bir sebebi oluyor insanin..

    ayrica canli yunan muzigi esliginde pazar gunleri 11-15 arasinda brunch yapmak da mumkun, ustelik fiyati sadece 12 milyon.. bu firsat da kacmaz ancak ciddi bir yer sorunu yasamamak icin rezervasyon yapilmasini siddetle oneriyorlar, biz de onerelim bari.. cuma ve cumartesi geceleri de rum eli meyhanesi uozo ve canli yunan muzigi esliginde guzel geceler yasatabilir..

    bir de o duvarda gorup imrendigim bulgar sarabi yok mu.. ilk firsatta actiracagim, yolu yok.. ne yazik ki sarabi kadehte istediginizde oyle her saraptan vermeme gibi gayet mantikli bir uygulamalari var.. *
hesabın var mı? giriş yap