• coca cola içecek ik direktörü rengin onay, “harvard’dan, stanford’dan cv’ler geliyor, okuduğu okulların albenisine o kadar kapılıyorlar ki gençler, ‘beni zaten herkes alır’ diye düşünüyorlar, onlar eskidendi. ben şimdi not ortalamasına bakmıyorum, kulüplerde görev almış mı, iş tecrübesi için elinden geleni yapmış mı diye bakıyorum” diyor.
    (bkz: haber link)
  • rengin hanim'in marmara universitesi mezunu olmasi ile percinlenmis mesaj.
  • gadan in dedigi gibi. bu sahis o okullara bok atmamis da bu lafi soylemeye hak kazanmak icin, once o okula gireceksin. ben stanford'a basvurmak istedim, hocam zaten kabul alamazsin ugrastirma dedi. yani giremeyecegin kesin belli, basvurmaya gerek bile olmayan bir okul.
    zeten turkiyede bir kez mulakat yaptim iyi ki de ret almisim. turkiyede ozel sektor sacmasapan kisilerin kendilerini tatmin etmelerine bakiyor malesef. bu daha cok turk insaninin ben cok bilirim tavrina da bagli.
  • ne zaman bitecek acaba şu okul önemli değil tecrübe önemli geyiği. 90'larda prim yapardı da artık çok geride kaldı bunlar.

    neymiş klüplerde görev almış mı iş tecrübesi için ne yapmış ona bakıyormuş. harvard veya dengi bir okulda okuyabilmek için zaten bu konularda sıradışı başarı göstermiş olmak gerekiyor. çoğu mezunun kendine ait bir start up deneyimi var memuriyetten öte. vizyona gel: klüplerde görev almış mı, staj yapmış mı.. aslında eminim bu lafı eden de gayet iyi biliyor bunları. ben bu lafların iki şekilde tercümesini yapabilirim:

    1. şirket olarak sağladığımız imkanlar harvard veya dengi bir okul mezununu tatmin etmekten uzak (ki öyle az çok biliyorum) biz bu insanları işe alsak bile bir iki yıl sonra kaçıp gidiyorlar.

    2. bu denli nitelikli gençleri yönetmekte zorlanıyoruz. bize marmara en olmadı boğaziçi mezunu yeter de artar bile.

    en acıklısı da bu ikincisi. türkiye'de böyle bir nesil var. vaktiyle yoklukta hiç bir nitelikleri olmamasına rağmen en güzel şirketlere kapak atmış en güzel pozisyonlara gelmiş ancak geldikleri bu pozisyonlar kendilerine beş gömlek büyük gelen insanlar. bu insanlar iş çok daha nitelikli gençleri yönetmeye gelince fena halde çuvallıyorlar, sonra da bu abuk düşünce tarzıyla kendilerini aklamaya çalışıyorlar.
  • o değil de koskoca coca-cola gün gelecek idari yapılanma içerisindeki türk yoğunluğundan batacak ben bunu bilir bunu söylerim. muhtar emmi sayesinde coca cola company bünyesine pek çok türk sızdı. bunların çoğu iş tecrübesine göre alındı. harvard mezunu değiller. iş tecrübeleri ise türk ticari ahlakı ile harmanlı. o formül gün gelecek satılacak!
  • bitmeyen bir geyigin son halkasi
  • doğru demiş de keşke tecrübeye bakıyorum derken eliyle göstermeseymiş
  • coca cola içecek ik direktörü rengin onay'ın bir röportajda verdiği beyanat.

    röportajda cci'ye artık harvard ya da stanford'lu almıyoruz demiyor; artık sadece diplomaya bakmıyoruz diyor.

    yanim rahat olun, "eyvah harvard'larda stanford'larda okuduk ama coca cola'da işe giremeyeceğiz" diye korkmayalım. müdire burada teşbih yapmış.

    inek gibi sadece okumayın, aktif dinamik, katılımcı olduğunuzu da ispatlayın diyor ki e zaten harvard'larda ve stanford'larda bu özelliği olmayanlara zaten kapı gösteriliyor(dur).
  • alenen yalan söylemektir.

    bahsedilen okullara öss (eski nesil) ile mi giriliyor? bu okullar tarihlerinde, sosyal becerileri olmayan ve geleceği için emek harcamayan kimseyi kabul etmişler mi? ( bağış kontenjanı hariç. onlar da zaten işe başvurmaz.) birleşik devletler nasıl dünyayı domine ediyor? eğitim kurumları ve bunların ürettiği bilim ile değil mi? mesela tecrübeyle parçacık fiziği öğrenen görülmüş müdür?

    bunları açıklama sahibi bilmiyor mu? biliyor, biliyor da atıyor işte.

    ayrıca, kurum adına açıklama yaptığını kabul ederim ben. zaten işi hakkında konuşmuş. coca-cola adına, böyle büyük eğitim kurumlarını, en hafif tabiriyle küçümsemek cahil cesareti ister. bu cesarette biz de en bol bulunan şeydir.

    edit:imla
  • benim cci mülakatımda ortalamam üzerinden gidildiği için laf olsun diye söylenmiş olan beyanat. ortalaman düşük! neden ortalaman düşük? sorularına hazır olun. akademisyenlik hedefiniz olmasa bile o ortalamayı yüksek tutun genşler.
hesabın var mı? giriş yap