• (bkz: hekate)
  • bir multiverse tanrisi olarak (bkz: planescape) (bkz: the greek powers) (bkz: the powers of the multiverse)

    intermediate power "the lady of the night"

    area of control: magic, moon, abundance
    alignment: chaotic evil,
    symbol: setting moon
    worshiper/alignment: any (mages)
    home plane/layer/realm: baator/minauros/aeaea; gray waste/pluton/aeaea
    known proxies: none
  • pgm firmasının ürettiği bi sniper tüfeği. hecate2 (.50 bmg) ve mini hecate gibi modelleri var.
  • bir cymek, unlulerinden biri.
  • eski trakya tanrıçası. çoğu zaman 3 şekilde göründüğü yazılır. bilgeliğin hakimi ve kadınların koruyucusudur. eski yunan mitolojisinde etkileri vardır. ay, onun için kullanılan simgelerden sadece bir tanesidir. bir çok yönden eski pagan inanışını etkileyen unsurlardan biridir. bir mite göre hecate aslında cadılık ilminin tüm sırlarına ulaşmış bir kadındır ve geçekten yaşamıştır. o öldükten sonra insanlar onu tanrıçalaştırmıştır.
  • üçüz tanrıça olarak da anılır. büyüyen ay, küçülen ay ve dolunayın astrolojik simgeleridir ki, bu da kadının bakirelik annelik ve bilgelik aşamalarını sembolize eder. hecate antik dönemde kavsakların koruyucusu, yolcuların rehberiyken güçlenen hristiyanlıkla birlikte tüm pagan tanrı ve tanrıçaları gibi şeytan ve kötülükle ilişkilendirilmiştir. kadınların rehberi hecate büyücülerin cadıların tanrıçası haline getirilmiştir. halen paganlar arasında gücüne büyük saygı duyulan tanrıça hecate icin inşa edilen tek antik şehir ve tapınaklar bütünün ise yatagan'da bulunması tarih tutkunları için kaçırılmaması gereken hazinenin dibimizde sessizce uyuması anlamına gelmektedir!
  • bazı kaynaklarda hayaletlerin, ölümden çağrılan ruhların tanrıçası olarak geçer.
  • kybele'nin tüm varlıkları yarattıktan sonra kendi kardeşini (tüm varlıkların kardeş olduğunu düşünüyoruz, kybele'nin çocukları olduğumuzdan hareketle) öldüren yılan yüzünden duyduğu vicdan azabıyla, yeraltına gönderdiği gölgesidir hecate.
    kybele'nin suçlu, hüzünlü, karanlıklarda ölümle arkadaş olmuş gölgesidir.
  • macbeth'teki baş cadının da adıdır.

    ayrıca rodos çarşıdaki bir üç yol kavşağının ortasında heykeli bulunur: her bir yüzü ayrı bir yola dönüktür.
  • üçüz tanrıça kimliğinde barındırdığı cron sıfatıyla kadın hayatının menapoz ve sonrası dönemini de ifade eder.
    bu dönem de kendi içinde bilgeliğin ışığı ve öğreticilik gibi kavramların yanısıra kızlarını koruyan intikamcı ruhu da vurgular ki asıl hecate'nin korkutucu tarafı da buradan gelir. kelt inanışına göre hecate'nin intikamcı ruhunun yeryüzüne inebilmesi için de her zaman ritüellere ihtiyaç yoktur. sadece kızlarından birini (yani onun parçalarını- ki burada kast edilen kadın witch'dir) incitmeye çalışmanız yeterlidir karanlıkların ve ölümün yüzüyle karşılaşabilmek için)
    kadın merkezli pek çok kültte farklı isimlerle bile olsa yer bulan hecate, kızlarını yani kadınları korur kollar ve ondan sadece kendilerine layık olabilmeleri için bilge ve gururlu olmalarını ister.
    jim morrison'un wicca el bağlama töreni ile hayatını birleştirdiği gazeteci sevgilisi patrica keannly de
    hecate'nin kızlarından biriydi.
    keannly, kendisine bekledikleri bebeği aldırmalarını söyleyen morrison'a aşk bitince biter tanrıçanın nikahı demiş ve çekip giderek kendisini hayatı boyunca sadece ' jim morrison'un sevgilisi' sıfatını taşımaya mahkum eden pam'den ayırmalı başarmıştı.
    kısacası mistik kimliğine inanıp inanmanın ötesinde, yüzyıllardır ağlak, zavallı ve çaresizleştirilmeye çalışılan
    kadın kimliği için hecate bir rehber niteliği taşımakta ve bize seslenmektedir; kimseye sığınmadan kendin ol. öncelikle tek başına bir erkeğin özellikle de seni istemeyen sana arkasını dönen bir erkeğin, bir kartvizitin vs arkasına saklanmaya ona yapışmaya çalışma. gururlu ve bilge olmayı dene. içindeki tanrıça sana yardım edecek ve yükseleceksin. aksi halde hayatın boyunca
    istenmeyen, tüm çabalarına uğraşıp didinmelerine rağmen, beğenilmeyen,istenmeyen ve `küçümsenen olarak yaşamaya devam edeceksin.
hesabın var mı? giriş yap