• 2 mayıs 1885 ile 1 şubat 1966 yılları arasında yaşamış hollidaysburg doğumlu amerikan aktris.
  • aktrisliğinden çok hollywood'un tam hollywood olduğu, devlet destekli amerikan magazin basınının da yıldızları yerin dibine batıracak yaptırıma sahip olduğu zamanlarda çalışmış bir köşe yazarı olarak bilinen kadındır. her yere uzanan kulağı ve büyük okuyucu kitlesiyle bütün hollywood'u titreten bir güce sahip olmuştur.

    david niven'ın anılarının ikinci cildi (değil, ama öyle) bring on the empty horses'da bu kadına (ve rakibi, yine bir aktris eskisi olan) louella parsons'a koca bir bölüm ayrılmıştır.

    kaltaklıklarını o kitapta okumuştum; bu gece trumbo'yu izleyince hatırladım sözlük. geleyim yazayım dedim.
  • sunset blvd. filminde de bizzat kendini oynamıştır. trumbo'yu izleyince ben de tiksindim kendisinden. faşizmin ete kemiğe bürünmüş hali . şu aralar bir sürü havarisi istanbul semalarında dolanıyor. tarih onları da hedda gibi çöpe gönderecek elbet.
  • feud ve trumbo‘yu seyrettikten sonra kendinden nefret ettiren kadın. dalton trumbo’ya yaptıkları belki kendi siyasi düşüncesi açısından bakılırsa bir nebze de olsa anlaşılabilir ama bette davis ve joan crawford’a yaptıkları tam anlamıyla şerefsizlik. gelmişsin 76-77 yaşına bir ayağın çukurda, hala daha fazla okunmak için 2 insanın arasındaki düşmanlığı körüklemek adilikten başka birşey değil.
  • türkiye'deki paçoz muadili şenay düdek'tir.
  • amerikalı köşe yazarı ve aktris, 1966'da rahmetli olmuş.
hesabın var mı? giriş yap