• gecenlerde yapılan race of champions da schumacher ve loeb gibi usta pilotların önünde birinciliği kazanan finlandiyalı genç pilot
  • gp2 takımlarından arden international adına yarışıyor. şu gün itibariyle şampiyonada nico rosberg'in ardında ikinci görünüyor ve üçüncü scott speed'den 37.5 puan önde. sezona bakıldığında nico rosberg ve scott speed'den daha istikarlı olduğu ortada. niyçün hakkında henüz bir f1 söylentisi duymadım merak ediyorum.
  • renault 3. pilotu olarak 2006da testlere devam edecek ve muhtemelen briatore tarafından bi yere bırakılmayacak yakın geleceğin* renault pilotu.
  • briatore tecrube kazanmasi icin 1 seneligine bmw'de yarismasini istemis ama bmw sonradan renault'ya gitmesi kesin olan bir pilotu takimina almak istememistir.
  • renault f1 de önümüzdeki sene alonso'nun koltuğuna oturması beklenen genç pilot. su anda test pilotu olarak görev yapmakta. ama renault takımı bu yaptıkları test sürüşlerinde yeni bir test pilotu deniyor. bu da heikki'nin yerine birini arıyorlar anlamına geliyor.
  • renault f1'de 2007 sezonunda alonso'nun yerini dolduracak olan pilot.
  • finlandiyalı pilotun karting serüveni 1991’de başlayıp 2000 yılına kadar sürer. finlandiya formula a serisinde 1999 ve 2000 yılında 2. sırayı alır. 2000 yılında elf masters’ı kazanarak finlandiya’da yılın pilotu seçilir. ardından sırasıyla ingiltere’de formula renault ve formula3 serisinde yarışmaya başlar. 2003 yılında world series nissan’a geçer. ilk sezonunda 2. ikinci sezonunda ise şampiyonluğa ulaşır. 2004 yılında elde ettiği şampiyonlukla formula1 otomobiliyle test fırsatı yakalar.

    kovalainen’in kaderi 2004 yılında stade de france’da yapılan race of champions’ta değişir. sebastian loeb ve michael schumacher’i geride bırakarak şampiyon olur. 2005 yılında gp2 serisine katılan kovalainen sezonu arden takımında 2. sırada bitirir. 2006 yılında renault f1 takımıyla test pilotu olarak anlaşır. 2006 yılı boyunca renault r26’yı geliştirme çalışmaları dahilinde 20.000 km’nin üzerinde tur atar. 2007 yılında alonso’nun mclaren’e geçmesiyle renault’daki ikinci yarış koltuğuna oturur. *

    * kaynak: http://www.otomotorspor.com/…hp?kat=1&sayfa=3&id=13
  • mclaren takımıyla görüşmelere başlamış olan pilot. büyük olasılıkla, alonso'dan boşalan koltuğa önümüzdeki sene o oturacak.
  • renault tarafından serbest bırakılmıştır. 2008 sezonunda toyota ya da mclaren koltuğuna oturacak gibi gözüküyor.

    edit: artık mclaren da
hesabın var mı? giriş yap