• firmaların indirim kampanyalarının başlamasıyla birlikte hepsiburada uygulamasını yükleyerek, düzenli alışveriş yaptığım n11 sitesini doğal olarak süreç içerisinde kıyaslama olanağım oldu. aslında trendyol’uda kıyaslamaya ekleyebilirdim fakat ilk mobil uygulamalarını indirmemle kısa bir süre içerisinde silmem bir oldu. kullanıcı dostu olmayan bir ara yüzleri var. n11 ‘in uygulamasından sonra arap saçı gibi geldi hemen sildim.

    bugün hepsiburadadan alışveriş yaptıktan sonra farkettim. aslında birçok kişinin indirimler gerçek değil demesine rağmen istediğim ve uzun süredir takip ettiğim bir ürünün %20 lik indiriminden yararlanıp satın aldım. fakat alışveri yaptıktan sonra farkettim ki ürünü iptal etme şansın yok. ürün eline geçene kadar bekleyip ancak iade oluşturabiliyorsun. ayrıca kargo süresi yaklaşık 2 haftayı buluyor. (firma ile görüşüp okadar uzamayacağına dair teyit alıp öyle satın aldım.) n11 ise alışverişini yaptıktan sonra istediğin zaman iptal etme hakkın bulunuyor. (bir kaç sefer yapma durumunda kalmıştım, faydasını gördüm.) bunun dışında şuana kadar n11 de kargoya verilme süresi 3 günü geçen bir ürün de görmedim. zaten internetten bir alışverişte sanırım en önemli şeylerden birisi teslimat. muhtemelen bu alışverişimden sonra yine n11’le olan ilişkime yeniden devam edeceğim. uygulamanın kolaylığı ve kullanıcı dostu olması ve satış sonrası müşteri yetki opsiyonları çok daha fazla.

    edit: başlığı açarken firmaların .com uzantısını eklemeyi unutmuşum. modlar düzeltebilirse sevinirim.

    edit1: bunun dışında ürün hakkında satıcı firma ile uygulama üzerinden iletişime geçemiyorsunuz. (varsada günlerdir kullanmama rağmen bulamadım.) mesela n11’de istediğiniz zaman firma ile mesajlaşabiliyorsunuz. ürünü satın almanızada gerek yok. firma ismini google’dan aratıp aramak zorunda bırakmıyor.
  • yukarıdaki yazarın aksine, elim daha çok hepsiburada’dan alışveriş yapmaya alışık. ben de son zamanlarda birkaç ürün ararken bir şekilde n11’in uygulamasını yükledim. 1-2 alışverişim oldu. şu 11.11 öncesi kupon toplama işine girmedim.
    şimdi, ürün alacağım zaman iki siteyi de karşılaştırıyorum ve gerçekten fiyat farkları olabiliyor, avantajlı olanı seçiyorum. kupon olaylarına da dikkat etmek gerek tabi. efsane cuma’da bu sitelerden alışverişim olmadığı için ikisiyle de alakalı tatsız anılarım yok.

    edit : aklıma şu geldi, hepsiburada’da ürün iadesiyle ilgili müşteri hizmetleriyle alakalı bir durumum olmuştu; müşteri hizmetleri “sistem çalışmıyor şu an” gibi insanlık tarihinin en eski yalanını atmıştı. ona sinirlenmiştim (problem müşteri hizmetlerinden bağımsız olarak zaman içerisinde çözülmüştü)
  • google'a büyük mouse yazdığınızda n11'de çıkan sonuca tıklarsanız gerçekten büyük boy mousler karşınıza çıkar. aynı işlemi hepsiburada'da yaptığınızda karşınıza bilimum fare oyuncakları çıkar.
hesabın var mı? giriş yap