• tutarsızlık mıdır? işin doğası gereği olması gereken midir? karar veremediğim olay.

    elbette yazar olan kişinin, her konuda yazması işin doğasıdır ve hakkıdır da. aslında tartışmaya açmak istediğim konu şu:

    iyi bir yazar, belli konu başlıklarına yazan yazar mıdır? bir yazarın geniş konu yelpazesinde yazması, yazarın inandırıcılığını ya da kalitesini etkiler mi? yazarın bir tarzı olmalı mı?

    tanım gereği karar veremediğimi söylesem de kilisel fikrim: iyi bir yazarın ekseriyetle benzer konularda yazması ve belli bir tarzı olması bana daha anlamlı geliyor. takibe aldığım yazarların bu özelliğine dikkat ediyorum.

    mesela, bir yazarın herhangi bir konu başlığındaki analizini çok beğeniyor ve bu yazar herhalde bu konularda uzman beklentisiyle takibe alıyorum. ama aynı yazarın alakasız konularda da yazdığını, dahası saçmaladığını farkedince, hayal kırıklığına uğruyor ve takip etmekten vazgeçiyorum. bu durum bana özgü değildir muhtemelen.

    özellikle yeni yazar olmuş kişilere de faydası dokunacağı ümidiyle, konuyu irdelemeye değer buluyorum.
  • (bkz: herbokolog)
  • konu ile ilgili araştırma yapmışsa, amiyane tabiri ile götünden yazmıyorsa, sakıncası olmayan durumdur. trollük derecesi haricinde yazılan yorumların şahsa saçmalık gelmesi kendini bağlar. genele etki etmez.
  • belli bir tarzı olmayan yazarları takip etmiyorum açıkçası. arkadaş ortamlarında her konuya atlamak ne kadar iticiyse, sırf yazmış olmak için her başlığa yazmak da aynı şeydir.
  • mantıklı şeyler yazıyorsa iyi bir harekettir.
hesabın var mı? giriş yap