• neon genesis evangelion adlı şaheserin yaratıcısı, yüce japon.
  • 22 mayıs 1960, japonya yamaguchi eyaleti doğumlu, anime çizeri. aşmış insan(her ne kadar kendi öyle düşünmese de) (bkz: shinji)
  • end of evangelion'a geldigimizde kendini bayagi toparlamis oldugunu dusundugum capon. normal seriyi izledikten sonra yapip kendini oldurmustur diye varsaymistim ama gayet de takilmaya devam ediyormus, mangaka esi varmis, oyle bir insanmis o da iste. bu adamla ilgili en cok sasirdigim seylerden biri de evlendigi sahsiyet olan moyoco anno'nun hic de oyle depresif seyler cizen bir mangaka olmayisi, hatta direkt sugar sugar rune gibi seker mi seker shoujo tarzi seyler cizmektedir.
  • hayao miyazaki, nausicaa of the valley of the windi vizyona yetiştirmeye çalışırken o kadar titiz davranıyordu ki, nerdeyse söz verilen zamana yetiştirilemeyecekti. yapımcısının uzun süredir çalışığı animage dergisinden derginin ulaştığı bütün çizerlere yardım isteği gönderildiğinde, miyazaki, eline geçen taslaklar arasında en çok hideaki anno'nunkilerden etkilenmişti.

    hideaki anno, nausicaa of the valley of the wind'deki bir çok önemli sahneyi çizdi. tanklara ve great warrior'a hayat verdi. izleyiciye daha önce görülmemiş bir görsellik sundu. ardından da anime dünyasını bugünkü şöhretine kavuşturdu.*
  • orjinal macross serisinin ve macross plus'ın animasyonlarında da parmağı vardır.

    anime yönetmenliğinin yanında, shiki-jitsu adında senaryosunu yazıp yönettiği live-action bir filmi de var kendisinin.

    http://www.imdb.com/title/tt0269856/
  • kaze no tani no nausicaa'ya sequel cekmesi olasi olan yonetmen. miyazaki "bu kadar istiyorsa olur tabii" demis. hideaki anno da zaten senelerdir "ustad yap de yapayim" modunda miyazaki'nin kafasini kemirmis. mangaya sadik kalacak sekilde mi yapilir, ilk filmin biraktigi yerden mi devam edilir bilinmez tabii.
  • vaktinde, 39 yasindayken, eski okulunda bir sinifa animasyon dersi anlatmakla da ugrasmis ki$i. kendisi biraz degisik(negatif yonde degil) bir kisi oldugu icin; dersi de degisik olmus ve eglenceli. kendisine soru soracak cocuklari uzaktan degil, yanindaki sandalyeye oturtmasi ile bana biraz baris manco'nun cocuklarla konusurken diz cokmesini veya cocuklari bir platforma cikartip goz hizasini saglayarak konusmasini hatirlatti. ilgili derse buradan ulasilabilir.
  • tokyo uluslararasi film festivalinde yapilan ozel gosterimde, end of evangelion'un aslinda remake 25. ve 26. bolumlerden sonra hikayeye yeni bir yon vermek amaciyla planlandigini aciklamis kendisi. anlattigina gore a.t. field ile korunan bir sehirde yasayan insanlari, ve sehrin disinda insanlari avlayan angellari konu alacak sekilde dusunulmus; ancak televizyonda insanlarin yenmesi gibi aksiyonlari rahat rahat gosteremeyecekleri icin iptal edilmis sonradan.

    seneler sonra nicin bunu aciklama ihtiyacinda bulundu, attack on titan yuzunden midir bilinmez.
  • kaze tachinu'da jiro horikoshi'ye ses veren yönetmen/aktör.
    o rol için nasıl seçildiği, the kingdom of dreams and madness'da eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.
  • 2016'da vizyona girmesi planlanan yeni gojira'yi yonetecek ki$i. shinji higuchi ile birlikte yoneteceklermis fakat isin icinde anno olduktan sonra otesine bakmaya gerek kalmayabiliyor.
hesabın var mı? giriş yap