• edit: yıllar önce, henüz 6 yaşında evlendirilen h. k. g.'nin ifadesi olayı patlamadan bu başlığı açmışım. bir yazar arkadaşın mesajı ile haberim oldu. artık bu vakfın şaibeli mali durumu yanında kurucusu ve bazı üyelerinin pedofil olduğu mahkeme tarafından tescillenmiş. mahkeme, 6 yaşındaki kızını evlendiren pedofil baba yusuf ziya gümüşel'e 20 yıl, kız çocuğunun evlendirildiği pedofil kadir istekli'ye 30 yıl, anne pedofil fatıma gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası vermiş.

    ----------
    yusuf ziya gümüşel tarafından kurulan vakıf imiş. kendilerinin belirttiğine göre "`hazrat’u mevlana eş-şeyh mahmud en-nakşibendi el-mücedidi el-halidi el-ufi` (kuddise sirruhü) hazretlerinin teşrifi" ile icazet merasimi yapıp, merkezlerini de açmışlar. (bkz: mahmut ustaosmanoglu)(bkz: ismailağa cemaati)

    neyse. kendileri ile hiç bir alakam olmamasına rağmen bilgilerimi nereden buldularsa az önce tarafıma bir sms atmışlar. mesaj iptal seçeneği de yok bu arada pek tabii. türkiye genelinde kendi kuran kurslarında dağıtılmak üzere 5000 adet kuranı kerim ve rahle ihtiyaçları varmış. bunun için de bir rahle ve kuran bedeli olarak 50 tl vermek ister miyim diye soruyorlar.

    madem kendileri iznim olmadan bana reklam mesajı atıyorlar, ben de kendilerinin izni olmadan buradan yanıt vereyim.

    istemem.

    birincisi; iç içe geçmiş iki ahşap tahtadan oluşan rahle ve 5000 adet gibi ciddi sayıda alınacak kuran-ı kerim için 50 tl astronomik bir bedel. basit bir rahleyi bir marangozla adet başına 10 tl'ye ve daha ucuza dahi mal edebilirsiniz. yoksa tevazudan kaçınıp, oymalı işlemeli rahle mi istiyorsunuz? allah israf edeni sevmez.

    ikincisi; kız çocuklarını okutmadığınız, televizyonu dahi şeytan icadı görüp kullanmaya izin vermediğiniz cemaatinizde yine bir gevur icadı matbaaya izin vermeniz bana samimi gelmiyor. bu kadar ihtiyacınız varsa, sayısı ciddi rakamda olan cemaatinizden okuma yazması olan 1000 kişi 5 kuran-ı kerim'i eliyle yazsa hem emeğiyle sevap kazanır, hem de 40tlx5000=200000 tl tasarruf edersiniz. bu parayla da bir çok fakiri sevindirebilirsiniz. yine kendi sitenizdeki bağış kampanyalarındaki bedellere göre bu parayla 2000 yetimi sevindirebilir, 1000 hafız yetiştirebilir (sende bir hafız yetiştir'de, 'de' ayrı olacak bu arada), 666 yetim giydirebilir (oo şeytan), 2857 çuval un alabilir, 2857 kumanya pakedi hazırlayabilirsiniz.

    üçüncüsü; vakfınızın sitesine girdiğimde başlık menülerinden biri "hesap bilgilerimiz". ilk maddede yaptığım hesaplar doğal olarak bende "bu paraları nereye harcıyorlar?" sorusunu oluşturdu. fakat sitenizin hiç bir yerinde mali bir rapor bulunmamakta, şeffaflıktan sınıfta kalmaktasınız. resim ve fotoğraf paylaşmanız yetmez, bağışlarla ayakta duran bir vakfın mali raporlarını düzenli olarak yayınlaması gerekir. bu sebeple paragöz gibi oraya "hesap bilgilerimiz" başlığını koyacağınıza, "şeffaflık ilkemiz" gibi bir link koyup, burada fatura ve raporları paylaşsanız daha hayırlı olur. dini yardım derneklerinin çoğunun sandığı gibi oraya bir galeri sekmesi koyup, sevindirdiğiniz 3-5 çocuğun resmini koymak yeterli bir şeffaflık sağlamıyor zira.

    son olarak, niyetiniz iyi olabilir. bu şüphelerin hepsi haksız olabilir. ancak;

    *benim kişisel bilgilerimi izinsiz elde edemez ve kullanamazsınız.
    *bir vakıf olarak şeffaf olmak zorundasınız.
    *bağış kampanyalarınız yetkili makamlarca izinli olmalı ve siz de bu izni paylaşmalısınız.
    *cemaat mensuplarınıza televizyonu, interneti yasaklarken iş para toplamaya geldi mi şeytan icadı falan dinlemeden internet üzerinden bağış toplamamalısınız.

    selam ve dua ile.
  • sağda solda sen de bir hafız yetiştirmek ister misin ? bağış yap. reklamlari dolanan, insanlarin dini inançlarını somurerek para koparmaya çalışan bir vakıf.
  • "sen de bir hafız yetiştirmek ister misin?" reklamı ile birden karşıma çıkan vakıf. nedense böyle reklamlar bana çok itici geliyor artık. kuran kurslarında pedagoji eğitimi almamış bireylerin çocukların başında olduğunu düşündükçe, aklıma ensar vakfıhadisesi geliyor. hepsini bir kefeye koymamak lazım ama türkiye gerçeklerini de hepimiz biliyoruz yani.
  • internet sitesinde bağış için bir sürü seçenek var.

    nakit paranız yok diye üzülmeyin kredi kartı ile bankaya borçlanarak bağış yapabiliyorusun. demek ki böyle durumlarda faiz haram değil .
  • en son; "6 yaşındaki çocuk, tarikat yurdunda istismara maruz bırakıldı, zorla evlendirildi!" haberiyle gündem olan gerici vakıf.

    haber içeriğinde kızın yaşadıkları ses kayıtlarıyla birlikte anlatılmış.
    büyük bir dram.

    laiklik, dini olan içinde olmayan içinde bir güvencedir. o olmadığında, seküler bir hayatı savunmadığımızda ne olduğunu acı tecrübeler yaşayanların haberlerinde görebiliyoruz.

    toplumun ileriye gitmesi ve ahlaki kaçınılmaz bir gereklilik olarak tarikat ve cemaatler derhal kapatılmalıdır.
  • netflix izlemeyen, gökkuşağı renklerine karşı olan bir müslüman vakıf. neden? çünkü onlar ahlaksızlığın ve dinsizliğin sembolleri.
  • kurucusunun çocuk istismarcısı olduğu vakıf.
  • adının hakkını veren vakıf. hira, nur, ensar. bunların olayı bu.
  • kurucusunun 6 yaşında olan kızını imam nikahı ile evlendirdiği yazılıp çiziliyor. yalan olmasını dilerim.
  • --- spoiler ---

    3 gündür tüm ülke çalkalanıyor, saf bir yazar gelmiş #146042626 yalan olmasını diliyor.

    nasıl bir dönem siz anlayın.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap