• sezon 5 heyecanının yerini burukluk sarıvermişken; 501 bize der ki:

    --- spoiler ---

    almost dying changes nothing,
    dying changes everything.

    gregory house

    --- spoiler ---
  • wilson'a "be smart wilson" demek istediğim bi bölümle 5. sezonuna başladı.
  • buruk bir sezon başlangıcı yapmış dizidir. umarım burukluk çabuk geçer.

    --- spoiler ---

    ne kadar içim burkulsa da wilson'ın gideceğine de inanmıyorum bir şekilde her şey eskisi gibi olacak çünkü wilson'sız house dr. watson'sız sherlock holmes'e benzer.

    --- spoiler ---
  • iç acıtan bir bölümle beşinci sezon açılışını yapmış dizidir...

    --- spoiler ---

    house'un wilson'ın çekip gittiği sahnedeki bakışı insanın kalbini delmeyecek gibi değil. ama her ne olursa olsun kendisinin büyük payı vardır bu terkedişte ...

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---
    wilson'in bu trivirisini bu cocuklugunu icimin almadigi dizidir.. tamam eyvallah amber'in ölümü degil hikaye, hikaye house ile olan ilişkisi, yani aslinda mekan degistirme degil bu bölümün hikayesi, bi ilişkinin dış etmenlerden bitmesi de kardesim, house mu yalvardi sana o pozisyona gel diye? "arkadasligi bir adim ileri gotur, ona bakan adam ol" diyen house muydu..

    hem kendisinden, daha az sevilen, daha aci icinde bir adama yardim etmenin huzurunu duyacak; yani house'a yardim ettgiginde kendi acilarini unutup "beterin beteri var haline sükret dostum" diyecek, hem de bu yaptigi icin mutsuz olacak.. yapma allaskina yahu. buna 4. sinifa giden kiz cocuklari güler.. seneler ve seneler boyunca, kendi egonu degisik bir sekilde tatmin etmek için house'un yaninda olacaksin, sonra bunun sacma olduguna karar verip, birden siktirip gideceksin.. oh bebek ne iş vallahi bravo..

    tamam house için zor bir hadise, kendisine yaklastirdigi yegane insan ayrilir yanindan ama sahsen ben olsaydim orada, pencereden cikip "olm sen de ne yavsakmissin! ne serefsizmissin lan!!! siktir git, geri gelirsen de gotunu siksinler!" derdim.. bi boyle sinirimi alirdim.. yaziklar olsun.. ne karaktersizmissin arkadas sen, wilson ipnesi!

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    beşinci sezonunun açılış bölümüyle bazı karakterlerin çizgilerini daha belirginleştirebilmiş efsanevi dizidir.

    ben şahsen foreman'ın mirror mirror'daki hastayla konuştuktan sonra aniden tavır değiştirmesine ve sezonun kalanı boyunca bu tavrının üzerine hiç gidilmemesine anlam verememiştim.. şimdi wilson'la konuşurken "bu hastahane dışında mutlu olabileceğini düşünüyorsan arkana bile bakma" demesiyle daha istikrarlı bir karakter kazandı gibi..

    kutner hakkında da dördüncü sezonun kalan bölümleri boyunca "niye bu adam hala takımda duruyor" diye düşünmeden edememiştim, neyse ki (en azından bu bölümde) bunun da üstüne gitmişler. aslan parçası oldu adam iki dakikada.

    beşinci sezonun ilk bölümü genel olarak hüzünlüydü, evet.. bir kaç açık uç attı senaristler ortaya, hepsi birbirine nasıl bağlanacak merak ediyorum... yine de, trailer'da defalarca izlemiş olmama rağmen, house'un cameron'un ilgilendiği şişman hastaya "sarmasına" yine bittim...

    --- spoiler ---
  • sert, doğrudan bir giriş yaparak, biz izleyicilere, aradan geçen ayları unutturmuştur. house'un o en son wilsonun koridorda yok olan, fakat kararından emin görüntüsü önüne, odada yalnız, bastonuna dayanmış duruşu, gelecek bölümleri sabırsızlıkla beklememize şimdiden vesile oldu.
  • diziye geç kalmış ve yeni başlayacak olanlar için bir kaç küçük bilgilendirme için:

    --- çok küçük bir miktar da olsa spoiler içerir ---

    http://viranbagpostasi.blogspot.com/…ory-house.html

    --- çok küçük bir miktar da olsa spoiler içerir ---
  • --- spoiler ---

    -*treating professional sports injuries now?
    -*no,i'm not
    -familiar with the concept of sarcasm.

    in turkish we trust

    -artik sporcu sakatliklarina mi bakiyorsun?
    -hayir,ben--
    -alay kavramindan haberdar degilsin.

    --- spoiler ---

    hastasiyiz
  • an itibariyle cnbc-e'de canlı kanlı yayınlanan emmy 2008'de 4 adaylıgı ( outstanding drama- lead actor*- music composition - director*) olan müthiş dizi. hugh laurie'nin hasta olması nedeniyle törene katılamadıgını öğrendik, sunucunun da deyimiyle, how ironic!
hesabın var mı? giriş yap