• dr. gregory house: you bastard. you invited my parents to dinner.
    dr. wilson: geez, cameron's got a big mouth.
    dr. gregory house: ha! not as big as yours.
    dr. wilson: hey, you used me to avoid seeing your parents.
    dr. gregory house: well, what do you care?
    dr. wilson: i don't. i just thought it might be interesting to find out why.
    dr. gregory house: you could have just asked.
    dr. wilson: you would have lied.
    dr. gregory house: and you would have believed me. which would have kept us both happy. do you want your money back, is that what this is about?
    dr. wilson: no! wait, what? have you got the money?
    [house starts to write check]
    dr. wilson: if you have the money, then why did you need the loan?
    dr. gregory house: i didn't. i just wanted to see if you'd give it to me. i've been borrowing increasing amounts ever since you lent me forty dollars a year ago. a little experiment to see where you'd draw the line.
    dr. wilson: you're - you're trying to objectively measure how much i value our friendship?
    dr. gregory house: that's five grand, you've got nothing to be ashamed of. so what do you say, one little phone call, one big check?
    dr. wilson: fine.
    [takes check]
    dr. wilson: thanks.
    [gets in car]
    dr. wilson: now, be a grownup and either tell mommy and daddy you don't want to see them or i'm picking you up at 7:00 for dinner.
    dr. gregory house: what do you mean? you just said...
    dr. wilson: i lied. i've been lying to you in increasing amounts ever since i told you you look good unshaved a year ago. it's a little experiment, you know, to see where you'd draw the line.
  • dr. cameron: [discussing a patient's diagnosis] what about sex?
    dr. gregory house: well, it might get complicated. we work together. i am older, certainly, but maybe you like that.
    dr. cameron: i meant maybe he has neurosyphilis.
    dr. gregory house: heh, nice cover.
  • http://www.youtube.com/watch?v=txw8phzwu78

    (gerçi bu şarkı ve house kullanılarak çok daha iyi bir video çıkarılabilirmiş ama buna da şükür. hamdolsun verdiğin nimetlere...)
  • (bkz: #10344170)
  • anlaşılamayan 10larca medikal hedeye rağmen, kolik eden aşmış dizi.
    öyle ki diğer her dizi hafif gelmekte, saygıda kusur etmediğim grey's anatomy'yi bile dandik bulmaya başladım, olacak şey değil. gerçi yapılar farklı ama house'un yapısı diğer her yapıyı hafifletiyor sanki.
    house karakterini ve hugh laurie'yi house olarak izlemek, sapık gibi arka arkaya hepsini birden izlediğim için, son dönemde en keyif verici şey oldu, üstüne bir de david morse çıktı karşımıza. bi mutluluk, bi mutluluk...
    bir klinik hastası rolünde ne işi var bu adamın burda derken, ne işi var demekle kaldık, nitekim david morse 3. sezonun sürekli karakterlerinden biri şimdilik ve greg'ime kıllık yapsa da orada öylece kalsın ve house'la beyin yarıştırsın diye diliyoruz. ilk karşı karşıya geldiklerindeki muhabbet başa sarılıp sarılıp izlenmelik.
    yok house'un üstüne tıp mıp dizisi, drama mrama, valla billa yok..
  • bugüne kadar gördüğüm en başarılı karater dizilerinden biri. house bir karakter dizisidir çünkü teorik olarak anlattığı hikaye tıp öğrencisi olmayı hatta ihtisas almış olmayı gerektirir ki bunun izlenebilir bir yanı olduğunu düşünmüyorum. ancak dizideki karakterler ve aralarındaki dengeler o kadar ince hesaplanmıştır ki hiç anlamadığınız bir hastalık ve onun belirtileri hakkında house ve foreman farklı yorum yapınca siz gerilirsiniz cuddy yine house'un başına binecek diye korkarsınız. bunun dışında bölümlerde işledikleri bazı hikayeler o kadar güzeldir ki teorik olarak ayrı bir sinema filmi çekilebilecek kıvamda ki drama kurgusunu 40 dakkada yer bitirir house.
  • hoca: neden hala regüle edemediniz hastanın şekerini?
    kıdemli asistan: hocam hastanın yanıtları çok düzensiz bir de sanırım öğün arası atıştırması var..
    hoca: fazla versek de hipoglisemik komaya girme tehlikesi var
    çömez asistan: insülin şekeri hücrelere sokan hormondur ve fazla verildiğinde gerçekten de kandaki şeker çok düşer.
    hoca: ??
    kıdemli asistan: ??
    çömez: house tadı aldıydım ben bi an
  • artık dizimax'ta göremediğimiz dizi..
  • bir sakatlık olmazsa 3. sezonu 22 ocak'tan itibaren dizimax'ta gösterilmeye başlayacaktır...ya sabır...
  • abimin eve getirdiği diziler arasında görüp öylesine sıkıntıdan izlemeye başladığım sonra adeta müptelası kesildiğim, binlerce ödev ve rapor arasında iki sezonunu izlemeyi başarıp üçüncüsüne geçtiğim inanılmaz zevkli dizi. house zaten muhteşem ama diğer 5 kişiyi de sayarsak sadece 6 kişiyle bir dizi nasıl bu kadar kendini izlettirir ve her hafta aynı şeyi yapmasına rağmen baymaz? tek kelimeyle inanılmaz.

    normalde yan ve küçük rollerde görmeye alıştığımız hugh laurie (stuart littleda babaydı) o üzerine yapışmış klasik ingiliz oyuncu imajından mükemmel bir karizma, seksapel ve harika bir amerikan aksanıyla sıyrılmış. öz be öz ingiliz bir adamın bu kadar gerçekçi bir amerikan aksanı yapabilmesine amerikalılar bile şaşırıyor. hatta onu önceden tanımayanlar gayet amerikalı zannetmiş.
    adamın mimikleri ve vücut dili tek kelimeyle mükemmel. senaryo ,bence özellikle karakterlerin birbirlerini ezdiği replikler, müthiş.

    --- spoiler ---
    dr. wilson karakteri sherlock holmesun dr. watsonına bir atıfmış. zaten arada wilsonın ettiği bir cümleden olayı çözüyor house.
    chase de taş gibi çocuk ama artık cameronla olsun house! kız eriyip gidiyor house için yazık ya!
    dr.wilsonı gözü bir yerlerden ısıranlar için ölü ozanlar derneği diyorum efem.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap