• luzumsuzca bir sinirlama iceren bir deyistir.bi kisinin dediginden fazlasini anlayamiyorum, beynim bu kadarina kafi geliyor demenin daha okuzcesidir, daha sahtekarcasidir.akil fikir sahibi adambirisiyle konusurken karisan dallamaya boku yedirtmeyi zaten bilir, yok 3.kisinin girisiminde bi hayir varsa iki kisiyi de ayni anda dinlemesini bilir.akilli adam iste boyle bisidir.
  • ilgili 3. kişinin büyük olasılıkla 2 kişiye ayar vermesi veyahut hoşuna gitmeyecek bir yorumda bulunması sonucu, bozulan 2 kişinin durumdan kurtulma çabası,bir nevi sana bir sey derdim ama hadi neyse durumu.
  • eger ucuncu kisi hakkinda konusuyorlarsa, esas diger iki kisiye bok yemenin dusecegi, bu nedenle vasifsiz kalan atasozu. evet arkadan konusmak asagiliktir, yapan da dombilidir, taocudur.
  • iki kisinin konustuklarini bildiri yayinlarmiscasina kitlelere duyurmakta israr edenlere ise bu atasozumuz isiginda afiyet olsun diyoruz.

    (bkz: anladin sen)
  • seviye tespit sınavı gibi söz.
  • bunu dördüncü kişi söylediğinde windoz mavi ekran veriyor.
  • bazen bunu bilerek yaptığını düşündüğüm ve konuşanlardan 1. ya da 2. kişiyi sinirlendirdiğinden haberinin bile olmadığını sandığım insanlar var şu hayatta. sen biriyle bir şey konuşuyorsun, birbirinize yakınsınız yani, dudaklar oynuyor, bir fikir alışverişinin olduğu belli. bu 3. kişi zurnanın zırt dediği yerden beliriverip karşınızdakine bir şeyler söylemeye başlıyor, sizin de orada olduğunuzu bildiği hâlde. hani insan der ki, "aa siz bir şey konuşuyorsanız rahatsız etmeyeyim", ya da, "sizi bölmeyeyim ben? neyse sonra söylerim" filan... ama galiba bunu yapan kibar insanların sayısı oldukça az. sonra konuşanlardan biri mahmur mahmur ortamdan ayrılmak zorunda kalır karşısındakine uzaktan "görüşürüz" işareti yaparak.

    olması gereken ne biliyor musun? 3. kişi gelip de lafa daldığında, "biz bir şey konuşuyorduk ama, bu yaptığınız saygısızlık olmuyor mu?" diyerek kibar biçimde çıkışmak. bunu da öyle hemen yapmaya gerek yok; 3. kişi eğer ki, "aaa pardon siz bir şey konuşuyordu iseniz ben bölmeyeyim," filan diyorsa siz de, "haaa yok siz konuşabilirsiniz, (hede) hadi görüşürüz..." deyip -yine- kibarca oradan uzaklaşabilirsiniz. ama sizin konuşmakta olduğunuz 2. şahsı elinizden alan ve siz hiç orada değilmişsiniz gibi 3. kişiyle konuşmaya, ona sorular sormaya başlayan kişiye var ya, kafam girsin!

    türkiye'de çok var böyle tipler. keşke boşa oksijen tüketimi yapmasalar...
hesabın var mı? giriş yap