• buyrun bu da yeni bir haber.

    başka bir minibüsçü, başka bir genç kız, yine yoldan ayrılan bir dolmuş ve minibüsçünün inmek isteyen kıza söylediği cümle..

    sonuçta kız minibüsten inmeyi başarmış. yani tecavüze uğramamış, yaralanmamış, ölmemiş. ve bunlar başına gelmediği için mahkeme bu minibüsçüyü tutuksuz yargılanmak üzere bırakmış.

    kızın isyanı çok haklı değil mi?
    "şikayetçi oldum ve olay mahkemeye taşındı. ama tutuklanmadı bile. tutuklanması için illa benim ölmem mi gerekiyordu."

    unutulmaması için
    #özgecanyasası
  • türkiye'de adalet hak, hukuk, gibi kavramların sadece kağıt üzerinde olduğunu bir kez daha gözler önüne seren acı olay.
  • konya'dan sonrasını okumama gerek kalmadı.
  • türkiye'de ikinci bir

    özgecan aslan,
    serai sierra,
    pippa bauda,
    mai kurahara

    olayının yaşanması an meselesi, bilemediniz hafta veya ay meselesidir. bu cinayetlerin çoğunun meczuplar tarafından yapılan 'münferit' olaylar değil, yanıbaşımızda bulunan binlerce potansiyel sapık tarafından her an tekrarlanabilecek olaylar olduğunu kabullenmediğimiz sürece biz de biraz suçluyuz hanımefendiler, beyefendiler....
  • durum karmaşık. iki tane beyan var. sürücünün beyanını ele alırsak, söylenen şey mantıklı değil. kampüs alanı oldukça büyük ve şu aralar oldukça boş ama dolmuşçunun kullandığını söylediği yol o kadar da ıssız değil çünkü lojman istikameti üzerinde. ayrıca orası ormanlık değil, "fidanlık". yani en uzunu 180 cm olan ağaçlar var orada ve çevre yolu da bu yolun hemen yanından geçmekte. öte yandan iki senaryo da mantıksız değil.

    yani evet bu güzide şoför kardeşimiz pekala kızımıza yavşamış olabilir, hep yaptıkları şey. ve tabi ki bu asla savunulacak bir davranış değil. ama tecavüz? orası o işin yapılacağı son yer olurdu bence. mantıklı bir sapık birisine zarar vermeyi orada göze alamaz. illa göze aldıysa sürer arabayı tepeköy istikametine, hah işte orası tam da allahın siktirettiği yer. tabi bir sürü fakülte binasının arasından ve görgü şahidi bırakarak. ama olur mu? evet olur, zarar vermeyi kafasına koymuş insan yapar bunu.

    diğer senaryo ise kendisine asılan-yavşayan şoförden korkan kızın aşırı tepki göstermesi ve korkmasıdır. çok eleştirileceğim ama evet bu da olabilir.

    ama kesin olan bir şey var ki, kimse kimsenin niyetini ve düşüncelerini okuyamaz. o niyet ve düşünceler eyleme dönüştüğünde neyin ne olduğu anlaşılır. her yerde her zaman bayanlar şoförlerle yalnız kalıyor ve dolmuşlar her zaman ıssız yerlerden geçebiliyor.

    eğer bu adam ceza alırsa belki de hiç aklından geçirmediği halde sicilinde kocaman bir kara leke olarak kalacak cinsel saldırı suçundan sabıkalanacak ve hayatı kararacak. serbest kalırsa belki çok kötü ve karanlık niyetlerini hayata geçiremeden yargılanmış ve durumdan yırtmış olacak ve ileride başka birisinin canı çok fena yanacak.

    son bir sözüm yine şoför hakkında. özgecan olayı oldu, ortalık yıkıldı, millet şoförlere güvenmiyor hepsi potansiyel sapık olarak görülüyor. ben olsaydım ve niyetim de temiz olsaydı, bir şekilde güven vermek için elimden geleni yapardım. yani ne bilim, o kestirmeye dönmeden bi sorardım, ya da dümenden de olsa telefonla konuşurdum kıza kesinlikle bakmazdım falan. belli ki yavşadı kıza, ama çok yanlış zaman ve yerde.
  • geçenlerde başıma gelen bir olayı hatırlatmıştır. kadıköy-pendik hattı iğrenç mavi minibüslerde, belirtmem gerekiyorsa gündüz vaktinde ve yine belirtmem gerekiyorsa üzerimde kadınsılığa dair hiçbir ibare taşımazken, şöför kardeşimiz rıhtımda duruyor, herkes iniyor, "yolun sağına doğru devam ediyor musunuz?" diyorum. "evet" diyor. bu esnada hala duruyor, para bozdurduğu tekelden bira alıyor, dönüp bir de bana "içer misin sana da alayım?" diyor. "ne?" diyorum "bira alayım mı sana da?" diyor. "yok" diyorum bir de. bak bir de cevap veriyorum. şimdi böyle yazınca geri zekalıymışım gibi duruyor biliyorum. ve duran minibüsten "ne diyosun sen şerefsiz" diyip inmiyorum. yolun sağına devam edeceğim ya çünkü. gideceğim yol da on saniye filan. sonra bir tane üzeri açık spor araba görüyor, seyir halindeyken yine seyir halindeki arabanın sahibini bir şekilde yakalayıp "arabanın rengi ne? çok güzelmiş minibüsü boyatcam eheye?" diyor. adam da cevap veriyor. demek ki tek salak ben değilim diye geçiriyorum içimden. sonra ben müsait bi yerde ineyim diyorum. buyrun diyor duruyor kapıyı açıyor. inerken de "bişey değil rica ederim" filan gibi laf sokuyor. teşekkür etmedim ya. sonra ben bu yaşadığımı insanlara anlatınca "plakasını alsaydın! şikayet etseydin!" gibi tepkilerle karşılaşıyorum ve insanlar bana basiretim bağlandığı için kızıyor.

    bu olaydaki kız çok güzel bir şey sormuş ama ben onu kendime sormuyorum. çünkü ben o adamın ceza alması için ölmem gerektiğini zaten biliyorum. hatta belki ölsem bile ceza almayacak. o yüzden de şikayet etmekmiş, plaka almakmış, umudum o kadar yok ki, aklıma gelen şeyler bile değil bunlar.

    benim örneğimdeki adamın, insanlarla iletişim kurabilmek amacıyla bu şekilde davrandığını düşünüyorum. tecavüz edecek olan adam kapısı açık, duran arabanın içinde dönüp de "bira iççen mi cınıms" diyecek kadar salak ve plansız hareket edemez. iletişim kurma kapasitesi bu kadar. ama belki o gün biraz kadınsı olsaydım, yapabilirdi. çünkü tahrik etmiş olurdum evet. bu olaydaki adamın ise "neden ikinci bir özgecan vakası olmasın" diyerek flört ettiğini düşünüyorum. kapasitesi buna yetiyor çünkü. flörtten anladığı bu. ikisinin de hamuru, suç işleme potansiyeli aynı. sizi kim sevmedi de siz böyle oldunuz bilmiyorum ki.
  • madem bu insan müsveddeleri bu kadar rahatlar, madem önlem alması gerekenler önlem almıyor, andolsun ki, ben de bu insan müsveddelerini bu namussuzluklarında yakaladıkça onlara dünyayı dar edeceğim. itin götüne sokacağım. bir daha böyle bir şeye kalkışamasınlar.

    tanım: namussuzlar kadar cesur olmaya karar verilen anı tetikleyen bir tehdit.
  • msumiyet karinesince kimseye sövüp saymamanız gereken olay. ekşi sözlük kaç yıldır böyle geri zekalılarla doldu. olayın doğruluğu, yanlışlığı ce kaynağı önemli değil. böyle bir sazan sürüsü var ve hemen atlıyor.

    bu tür meselelerde genelleme yapılamaz. dolmuş şoförleri hep böyle diyemezsin.

    ikincisi insanoğlu çiğ süt emmiştir, her şeye müsaittir hamuru. tabi talan söylemeye de . ya bu kız yalan söylüyorsa. tarihte bunun gibi iftira atan bir çok örneği mevcut.

    olayın delilleri, ifadeleri ve varsa şahitleri, olayın olduğu mevki gibi detaylar biraz daha bilgi verecektir. ancak benim anladığım kadarı ile kızımız biraz gaza gelip abartmış. çünkü şoförün dönüp ikinci bir özgecan olayı neden yaşanmasın diyecek kadar saçmalayacağını sanmıyorum, bunu diyen adam dedijten sonra öyle bırakmaz meseleyi. tutarsız bir açıklama kızın ifadesi.

    tüm türkiyenin gündeminde haftalarca kalmış bir olayı neden diline dolasın adam. onu diyecek kadar psikopatsa bu kızımız olaydan sonra hiçbir şekilde zarar görmeden bu ifadeyi nasıl verebilir? tutarsızlık var. amacım dolmuşçuyu savunmak değil ama çevremden birisinin başına geldiği için bu tür iftira olaylarına çok duyarlıyım.

    --- spoiler ---

    avukatsız olarak kendini savunmaya başladı
    --- spoiler ---

    bariz yslan söyleyen bir kızın ifadesi diyerek konuyu kapatıyorum. ama minibüsçüyü de bırakmadınlsr hemen, biraz gözlrm, psikolojik test falan yapsınlar.
  • evet bir kişinin iddiasıyla herhangi biri yargılanamaz ancak dolmuşların güzergahları dışına çıkması yasaktır, tam da bu sebeplerle yasaktır. o yüzden herhangi bir dolmuşun bunu yaptığına dair bir kanıt bulunabiliyorsa orada potansiyel tehlike söz konusudur, ilgili merciler gereken soruşturmayı yapmalıdır. bana kalırsa bütün toplu taşıma araçları ve taksiler ortak merkezden izlenebilmeli zaten, artık şart oldu bu. güzergahını dönüş dışında değiştiren de bilinmeli. iş yapıyosunuz orada dingonun ahırı değil orası.
  • lan başlığı okuyunca ruh hastası,kafayı cinsellikle bozmuş sözde dindar bir sapığın kadınların,kızların giyim tarzlarını eleştirirken sarf ettiği bir cümledir zannettim.

    neyse,kızın ve şoförün ifadeleri birbirinden farklı.adam yalan da atıyor olabilir.kadın abartıyor olabilir.tahminimce adam flörtleşmeye çalışmış gibi gözüküyor.kız çığlık attığını falan belirtmiş,o sırada kapıyı açıp indirseydi.tutuklama içinse geçerli bir sebep yok.umarım görgü tanıkları vardır.yoksa potansiyel katil sapık paçayı kurtarabilir ya da yanlış anlaşılma sonucu adamın ismi lekelenir.iki ucu boklu değnek anlayacağınız.
hesabın var mı? giriş yap