• kompliman olarak gecer. gercek ya da degil guzel sozler soyleme.
  • -süpersiniz. ne diyebilirim ki?
  • kullanım kişiye ve amaca göre değişir.. en doğrusu:

    güzel gerçeklerin doğru kelimeler ve sıcak 1 dille aktarılması..
  • amerikan kizlarina 5-10 tane iltifat ettiginizde uzun bi sex'e hazirlanmaniz gerekmektedir
  • karşıdakinin gönlünü almak, güler yüz göstermek, bi şekilde onu ele geçirmek için söylenen laflar topluluğudur. iltifat yalandır, ki nitekim bazen insanlar gerçekten karşıdakine bu tarz laflar söyler, ve ama bak hakketen iltifat diil gerçekler bunlar derler.
  • bazen o kadar ileri gider ve o kadar utandirirlar ki bu nezaketten payini almamis, iltifat seven insanlar, o zaman karsidakinin sacmalayabilecegi ("hayallah," "nasil yani," "yok," "biliyorum," "evet," "sensin o," "estafrullah," gibi.) gercegi herhangi bir sekilde kirici olabilmekten cikar. iltifat eden kisi, tahayyul edilebilecek cevaplarin en kotusunu duymaya hazirlanmalidir. zira, belki de cok beklenmedik bir anda yakalanmissinizdir. gafil avlanmissinizdir. ve bu iltifat daha cok ofensif bir tavir gibi gorunmustur. ya da cok utanirsiniz. ne diyeceginizi bilemezsiniz. aslinda tamamen bir kustahlik ve densizlige kurban gitmis, ve tamamen masumsunuzdur. butun bunlara raamen, adab-i muaseret cercevesinde iade-i tavir onerilir.
  • maruz kalındığında utandıran, layık olma çabası hissettiren etken. aynı şekilde karşılık vermek bi çözüm olsa da samimi görünmez ve asla yeterli olmaz. taşımasını bilmek lazım.
  • bazı düzlemlerde sinirlendirici etki yaratabilen, dikkatli kullanılması gereken, hatta kullanılmasa daha iyi olabilen araç.
  • hoş sözler silsilesidir. gerçeklik şartı aranmaz. iltifata karşı duyarlı olanın çoğunlukla kadınlar olduğu sanılır. oysa bir kadın için iltifat, göz kırpılması gibi cinsel bir sinyaldir sadece. türün devamı için bu sinyale ihtiyaç vardır. hepsi o kadar. kadınlar diğer kadınlardan aldıkları iltifatlara hep kuşkuyla bakmışlardır. gerçeklik duygusu çok daha zayıf olan erkek ise iltifat kimden gelse hemen inanır. tarih boyunca çokça örneği vardır. kendilerine yapılan her iltifata hemen inanan erkekler, bu iltifatlar üzerine medeniyetler kurmuşlardır. iltifatlarla birbirlerini köleleştirmiş ve hatta ölüme göndermişlerdir. sonra da özgürlük nutukları atmaya başlamışlardır. tabii büyük bir olasılıkla, yalnızca alkışlanmak için.
  • kaç yıldır şu sözlüğe yazar dururum, inanın ki daha önce sizin kadar hızlı ve dikkatli bir okuyucuya hiç rastlamamıştım. gözleriniz entrylerin üzerinden ılık ikindi meltemini arkasına almış beyaz bir yelkenli gibi süzülüyor adeta. gözünüzü kırptığınızda bile duraksamıyor, yavaşlamıyor, cümledeki yerinizi kaybetmiyorsunuz. anlamsız harf dizileri bile şaşırtmiyor sizi....woihtqewğfqdsb....bakın, hala buradasınız, kaldığınız yerden devam ediyorsunuz entrye.

    zihinsel çevikliğiniz içimi ürpertiyor, azminiz, sözlüğe olan bağlılığınız gözlerimi yaşartıyor. hisssikablelvuku ya da supercalifragilisticexpialidocious gibi zor bir sözcükle karşılaştığınızda bile yılmıyorsunuz, pes edip entryi yarıda bırakmıyorsunuz. inanıyorum ki, sözlüğü takip etmek hususundaki azminiz ve kararlılığınız ilerki nesillere örnek olacak, sözlüğün karanlık çağlarında bizlere ışık tutacak.

    sözlük sözlük olalı sizin gibi bir okuyucu görmedi. entry okuma konusundaki becerilerinizin asırlarca bilimadamlarınca araştırılacağından, tarihçilerce etraflıca tartışılacağından, yine de tam olarak anlaşılmayacağından hiç şüphem yok.

    nefesiniz de taze papatyalar gibi kokuyor üstelik.
hesabın var mı? giriş yap