• garip bir bölüm seçimi olmuştur, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denilebilir.

    ya da hayata anırarak risk budur diye bağırmak olarak da algılanabilir.

    işin garibi bu şekilde bu tür bölümleri bitiren insan tanımanız gayet olasıdır. (x dili ve edebiyatı, x dili öğretmenliği, mütercim tercümanlık, vs. )

    yavrum neyin kafasıdır bu ?
  • bizim hazırlık sınıfında vardı böyle bi kızcağız. daha komiği ise hazırlıkta ikinci senesi olması ve hala notlarının bize nazaran düşük olmasıydı.

    sonra bütünlemede geçti galiba. kısacası beterin beteri var her zaman.
  • ingilizce bilmek ile ingilizce öğretmek arasında dağlar kadar fark olduğu için normal olandır.
  • üstüne basılası bir konu. türkiye olunca söz konusu eğitimde bütün saçmalıklar mübahtır demekten kendimi alıkoyamıyorum.
  • hazırlık atlama sınavı nasıl ingilizce öğretileceğini değil, ingilizce bilip bilmediğini ölçer. o nedenle pek de "normal" değildir.
  • çevresinden ve kendinden sık sık "la ingilizce öğretmenliği kazandı ama hazırlık okuyor bir de tüü* " tepkisine maruz kalmaktır. üniversitede ingilizce öğretmenliği kazanılacak kadar bilinen ingilizce, aslında yeterli değildir. daha öğretme kısmına bile geçmedim, öğrenme kısmındayım. ha bunu hazırlık okuduğunda mı anlayacaktır öğrenci, bilinmez ama fazladan 1 yıl daha öğrenci olmak pek de kötü bir şey değildir zaten. hem ders çalışmakla, gezmeyi dengeyi tutabileceği tek yıldır bu. zira diğer yıllar daha fazla çalışıp, daha az gezecektir.
  • öğretmen liselerine verilen yüksek ek puandan dolayıdır.

    2004 yılında yds'den 91 net yapmama rağmen ancak açık öğretim ingilizce öğretmenliğine yerleşebilmiştim. benden 10-15 net eksik yapan arkadaşlar öğretmen lisesi mezunu oldukları için çok daha iyi yerlere yerleşmişlerdi ve gittikleri yerlerde hazırlık okumak durumunda kalmışlar ve okul sürecinde de ciddi bir şekilde zorlanmışlardı.

    benim 91 ile yerleştiğim bölüme 73 net ile gelip 6-7 senede bölümü ancak bitiren tonla arkadaşım vardı.
  • ingilizce öğretmenliği bölümüne ancak çok iyi ingilizce bilenlerin layık olduğunu öğrendik, teşekkürler.
  • ingilizce öğretmenliği bölümü bulunduran bazı üniversiteler** sadece ingilizce öğretmenliği ve ingiliz dili ve edebiyatı bölümlerine özel bir hazırlık programı uygulayıp öğrencilere normal bir hazırlık sınıfında öğrenemeyecekleri düzeyde dil bilgisi, telaffuz, konuşma ve benzeri becerilerde pratik kazandırmayı amaçlar. böylelikle lys-5 ya da yds gibi sadece sınav tekniğine yatkınlık gerektiren sınavlarda başarılı olmanın ingilizce bilmek demek olmadığını kanıtlarcasına iyi öğretmenler yetiştirmeyi hedefler. bu sayede böyle bir hazırlık programının öğrencileri, bölümlerine bu dili nasıl öğreteceklerini ya da nasıl kullanmaları gerektiğini öğrenirken karşılaşacakları olası zorluklara hazırlıklı olurlar. hal böyleyken de bahsedilen eylemi gerçekleştirmek, işini iyi yapmak isteyen biri için gayet mantıklı olur.
hesabın var mı? giriş yap