• karamsarlığı ,sessizliği kendi içinde barındıran dünyanın en iyi yönetmenlerinden biridir.isveçli yönetmenin filmlerinin en büyük özelliği dialoglara fazla yer vermemesidir.bir yaz gecesi gülümsemeleri,nattvärdsgâterna ve sessizlik en beğendiğim filmleridir.bir papazın oğlu olmasına rağmen sürekli olarak kiliseyi eleştirmiştir.nattvärdsgâterna filmindeki papaz ile inanılmaz bir tip çizmiştir.
  • en ilgimi çeken yönetmenlerin başında geliyor, yakın çekimlerin bu kadar iyi kullanılıp, bu kadar çok şey anlatabileceğini bergmanı izlemeden önce düşünmemiştim (la passion de jeanne d'arc ı daha bergman filmlerinden sonra izledim:) ,
    özel olma sebebini, farklılığını kendi sözleriyle en iyi gene kendisi anlatmıştır : " sözcükleri, konuşmalara, harekete çeviriyor, ete kemiğe büründürüyorum. seyirciyle, başka insanlarla ilişki kurmaya, çok ciddi gereksinimim var. benim için sözcükler tatmin edici değil."
  • bu adam, korkuyu bir bardak suda bile verebilir size.
  • uçaktan korktuğu için ödül aldığı festivallere gidememiştir.çoğu ödülleri, kendisi adına arkadaşları almıştır.

    ayrıca tarkovskiye hayranlığını şu cümlelerle ifade eder,soğuk ülkenin sıcak insanı:

    "onun filmlerini keşfettiğimde bu bir mucize gibiydi,birden kendimi hiçbir zaman anahtarını elde edemediğim bir kapının önünde buldum.benim her zaman girmek istediğim,onun ise çok kolaylıkla hareket ettiği bir odanın kapısı.benim için tarkovsky gelmiş geçmiş en büyük yönetmendir."

    "onun yaşamı bir yansıma olarak yakalaması ve yaşamı bir düş olarak görmesi, kendine ait ve başka kimse de olmayan yeni bir sinemasal dil oluşturmasına neden olmuştur.”
  • şimdiki birçok avrupalı yönetmenin isim vermeden, ismine ithaf etmeden göndermeler yaptığı sinema sanatının mührü. onu çözmeden, onun birikimi üzerine kafa yormadan sinemadan bahsedilmez.
  • http://dogacansinemalarda.tumblr.com/…kovani-ingmar

    edit: link açılmıyor uyarısı veren sözlükçülere teşekkürler.
hesabın var mı? giriş yap