• haklı olan söz. bu insanların harama alışması bizi de alıştırmamalıdır. diğer yandan bu yüzsüzler yarın korsana işi düşerse onu da helal yapar ayrı mesele. ancak telif hakkı konusu ülkemizde pek sorun olmasa da özellikle abd'de çok ciddi bir konu. daha 1960-1970 lerde yazılan yazılımlar üzerinde lisans sıkıntıları ortaya çıkmışken ülkemizde 2000lerin başında neredeyse lisanslı yazılım/oyun satıcısı bulmak imkansızdı.
  • haklı olmasına haklıdır da kendi vicdanım dışında hiçbir şeye ihtiyacım duymadığım konular hakkında sırf laf olsun diye fetva üretip ülkenin hiçbir işe yaramayan ve buna rağmen ülkenin en yüksek bütçeli birimini yönetenlerin işe yaramaz bir açıklaması. insan hayatında din gerekli ve önemli olabilir ama din adamları kadar gereksiz insan yok şu dünyada.
  • hırsızlıklar konusunda gerekli özeni göstermemiş bir kurumdan gelen doğru ama anlamsız fetva.

    e işin içine siyaset girdikten sonra ona göre fetvalar geldikten sonra gerçekler söylense ne değişecek ki ?

    ha konuya dönersek hem haram hemde emek hırsızlığı konusunda haklılık payları var. ne müzik ne film ne de oyun indirmek normal karşılanacak şeyler değil zira suç içeriyor. ülkemiz kanunlarını bilemiyorum da en azından vicdani bir suç denebilir. kişinin kendisini ilgilendiren ve kendi sorumluluğundaki suçlardan. zira abd gibi bir sistem kurulmadan yakalanması epey zor.
  • indiremiyoruz zaten ifradını s.ktiğimin adil kullanım kotası yüzünden. internetten bile haram yedirmiyolar bize arkadaş, illa hepsini kendileri yiyecek aq
  • ılımlı islamcı saçmalığıdır. gerçek islamcılar müziği topyekün haram kılıyor.
  • ya ya öyle de hassas bir kurumdur diyanet. gördüğü şeyleri söylemekten asla imtina etmez. bu ayırılan ödeneklerin boşa gitmediğini görmek de ayrıca sevindirici.
  • riaa/mpaa türkiye'ye elini atmış belli. abd'de müzik ve sinema endüstrisinin benzer uyarıları haram/sevap düzleminde yapılmıyor. bunun yerine yapılanın hırsızlık ile eşdeğer olduğunu belirtip caydırmaya çalışıyorlar.

    ülkemizde elbette hırsızlıktır demek fayda getirmez, yukarıdakilere bakıp bu çıkarıma varmak zor değil. hırsızlık yerine haram olduğunu söyleyin denmiş belli ki. çizgiyi hassas yerden kalın çizmek istemişler.

    fakat o da işe yaramaz riaa ve mpaa. internet'ten filmi de albümü de programı da indirirler. alınları secdeye değiyor mu o onemli.
hesabın var mı? giriş yap