• 57. berlin film festivalinde ödül alan, marianne faithfullün basrolünde oynadigi, ne kadar absürd ise, bir o kadar da gercekci olan bir film.
  • guzel bi filmdir bu.marianne faithfull da hakkaten iyidir.arabesk bi konudan gayet orjinal bi film kotarılmıs olmasi bi yana ama mariannenin bakı$lari, mimikleri, yuruyu$u ve bittabi ses tonu etkisi altindayim halen. bu arada kucuk bi ayrinti sex tükkaninin sahibi ki$i filmdeki miki, gercek adiyla da miki manojlovic undergroundin markosudur efem, yıllar cok da bi$i goturmemi$ kendisinden.son olarak yamacimda ses desibeli $a$mi$ ota boka kahkaha atan baayani kiniyor, filmdeki harf oyunlu cin esprilere de ayricana $apka cikariyorum.(bkz: penis elbow)
  • hem iç cızırdatan hem de kahkaya boğan filmdir efenim bu. yer yer tiksindirebilir de hatta. bir kadının bu hallere düşmesi... ayrıca marinne ablaya şapka çıkartır. o ne mimiktir, gülümseyiştir, ses tonudur, yürüyüştür... tuhaf bir konu ilginç bir şekilde işlenmiş. yönetmeni ve oyuncuları cidden gıyabında tebrik eder, marienne ablayı da (ellerinden değill!) yanaklarından öperim.

    --- spoiler ---
    kocasıyla yatan iğrenç arkadaşa laf oturtma sahnesi mi desem, kolunu soranlara ne diyeceğini bilemediği sahneyi mi, oğlunun küçük emrah misali hönkürmesi mi...

    miki: fazla uzarsa bu düğmeye bas, onlar gelmezse ben gelirim!
    kulübümün geri kalanını da dekore edecek misin?
    --- spoiler ---
  • marianne faithfull dinlemekten ve izlemekten keyif aldığımız bi kişi fakat bu filmdeki yürüyüşü, bakışı (neyse ki kakülleri henüz gözlerini tamamen kapamamıştı !!), gülüşü, öpüşü (dahil !) bana mrs. doubtfire ı hatırlattı sadece. bu kötü düşünceyi kovuşturamadım ve günah çıkarıyorum bi nevi evet.
    zaman ayırmaya çok da değmeyecek bir film imiş irina palm, penis elbow espirisi ve sonu (şaşırtıcı ama gerçek: mutlu son !!) dışında gülünecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. diğer taraftan üzdüğünü de söyleyemem. eksik bir şeyler var, uyarmadı demeyin.
  • sıradan bir konudan kotarılmış, seyredilebilecek en sıradışı filmlerden birisi.
  • miki manojlovic'in gülümsemesi için tekrar tekrar izlenesi, eşe dosta tavsiye edilesi, acıklı bir öyküyü ağlatmadan izleten başarılı film. "euphemism" açıklaması ve "hostes"in iş tanımıyla gülümsetmiş, "penis elbow" esprisiyle koparmıştır.
  • son derece dramatik bir konuyu soğukkanlılıkla işleyen başarılı film. artık ingiliz soğukluğundan mı geliyor bilinmez, seyirciye duygu sömürüsü yapmadan film akıp gidiyor. marianne faithfull'un yaptığı işi sonunda arkadaşlarına anlattığı sahne unutulmaz. burda da sakin havadan hiç taviz verilmiyor ancak artık gülmeye başlıyorsunuz. sıradışı öyküsü, sade diyalogları ve dramatik yapısıyla görülmesinde fayda olan filmlerden.
  • seksin, bir işcilikte olabileceğini anlatmayı başarabilmiş,aklımızda marianne faithfull 'un yürüyüşü ile dolaşacak film.
  • yönetmenliğinin sam garbarskinin yaptığı film.
  • son derece sıradan bir senaryoya rağmen keyifle izlenecek bir film. marianne faithfull'un iyi performansı ve konuyu sulandırmadan yapılan ince mizah olmasaymış izlenebilir bir film olmazmış muhtemelen. ama gerçekten de tam tadında bir mizah ve abartılmamış bir dram olmuş, çok iyi dengelenmiş. seyredilmese bir şey kaybedilmez, ama keyifli bir film.
hesabın var mı? giriş yap